Det er umuligt at overse de politiske undertoner i torsdagens Europa League-brag i mellem Arsenal og CSKA Moskva. Både den britiske og russiske regering har raslet med sablerne på det seneste, og forholdet mellem de to lande er iskoldt for tiden. For nylig annoncerede den britiske regering endda, at den boykotter VM i Rusland til sommer.

The Gunners smadrede Stoke City med 3-0 på hjemmebane i søndags. Sejren var dog ikke helt så overbevisende, som resultatet lyder. Arsenal kom nemlig først foran i det 74. minut, hvorfor det i lang tid lignede endnu en skuffelse for Arséne Wengers tropper.

CSKA vandt i søndags med 1-2 på udebane over FC Rostov efter et sent sejrsmål af svenske Pontus Wernbloom. Sejren var CSKA’s femte ud af syv mulige kampe i 2018, hvormed de altså er i god form. Russerne ligger på tredjepladsen i den hjemlige liga, men holdet er præget af skader og usikkerhed.

Hjemmeholdet er store favoritter hos bookmakerne. En Gunners-sejr giver eksempelvis odds 1,33 hos Danske Spil. En CSKA-sejr belønnes med odds 9,35. Uafgjort giver pengene 4,90 gange igen.

Nye kunder kan i øvrigt få 500 kroner i odds bonus hos Danske Spil.

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: Arsenal – CSKA Moskva

Arsenal

Arsenal logoDet er ikke særlig lang tid siden, at Arsène Wengers mandskab var inde i en rigtig skidt periode, hvor de tabte fire gange i træk. Først måtte de se sig slået med 1-2 af upåagtede Östersunds FK på Emirates. De vandt dog det omvendte opgør med 0-3 i Sverige, så de gik stadig videre til ottendedelsfinalerne i Europa League.

Derefter skulle de op imod mægtige Manchester City i Carabao Cup-finalen på Wembley, og her fik en ordentlig en over nakken med et 0-3-nederlag. I den efterfølgende kamp var det endnu engang Pep Guardiolas tropper, som de stod over for, og det endte igen med et smertefuldt 0-3-nederlag. Mod Brighton & Hove Albion på Falmer Stadium måtte de se sig slået med 2-1, da de spillede en forfærdelig første halv time. Denne dårlige periode var karakteriseret af elendigt forsvarspil, men nu ligner det dog, at de er kommet tilbage på rette spor.

I deres seneste fire kampe har de nemlig set forholdvis stærke ud. Det startede, da de slog AC Milan med 0-2 på San Siro i den første af to Europa League-kvartfinaler. Milaneserne gav dem alt for meget plads i første halvleg, og det udnyttede de til at score to gange inden pausen. Da Watford besøgte Emirates tre dage senere, måtte de rejse hjem med et 3-0-nederlag i baggagen. Selvom The Gunners kom bagud mod AC Milan på hjemmebane, så formåede de stadig at spille sig videre til Europa League-kvartfinalerne med en samlet 5-1-sejr. Som skrevet før blev Stoke besejret med 3-0 i søndags. Både defensiven og offensiven har set solide ud, så der er helt sikkert kommet andre boller på suppen i Arsenal-truppen.

Skadeslisten omfatter Petr Čech, som er ukampdygtig på ubestemt med en lyskeskade, samt Santiago Cazorla, som er ude resten af sæsonen med en akillesseneskade.

 

CSKA Moskva

CSka moskva logo

Sidst CSKA besøgte London var i vinteren 2016, hvor de tabte til Tottenham på Wembley. Kampen var den sidste under den ikoniske cheftræner Leonid Slutsky, der anmeldte sin afsked umiddelbart efter slutfløjtet. Slutskys afsked markerede afslutningen på CSKA’s mest succesfulde æra i klubbens historie, og klubben er i dag langt fra fordums styrke.

På papiret ser det ellers udmærket ud for hærens klub for tiden. CSKA ligger på tredjepladsen i den russiske liga, hvor de blot er fem point efter førerholdet Lokomotiv Moskva. Her har CSKA endda vundet seks af sine seneste syv kampe. Dermed er holdet stadig med i mesterskabskampen, og det ligner også, at de kvalificerer sig til Champions League. Dykker man lidt dybere, er det dog klart, at holdet har store problemer.

Økonomisk ser det nemlig rigtig skidt ud for CSKA. Det skyldes, at klubejer Evgeny Giner har tabt store summer siden krisen i Ukraine startede i 2014. Derfor har CSKA været tvunget til at sælge flere profiler i gennem de sidste par transfervinduer, imens der ikke har været råd til at hente nye forstærkninger.

I stedet har cheftræner Viktor Goncharenko været tvunget til at fylde hullerne i truppen med lejesvende og ungdomspillere. Aleksandr Golovin har ganske vist udviklet sig til en kæmpe stjerne men bortset fra ham, har de unge ikke det fornødne niveau. Derfor har Goncharenko heller ikke for alvor mulighed for at rotere i truppen, hvilket betyder, at aldrende stjerner som Berezutsky-tvillingerne og Sergey Ignashevich langsomt bliver mere og mere slidt som sæsonen skrider frem.

CSKA er desværre hårdt ramt af fravær i defensiven inden kampen i London. De to russiske landsholdsspillere Viktor Vasin, der er centerforsvarer, og Mario Fernandes, der er højreback, er begge skadede. Derudover sidder Fernandes’ reserve, Kirill Nababkin, ude med karantæne.

 

Arsenal – CSKA spilforslag

Vi regner med, at det bliver et intenst opgør med masser af nærkampe og mange dueller. Hvis det bliver tilfældet, så kommer dommeren også til at finde et par gule kort frem og skrive nogle navne ned i sin sorte bog.

En af dem som sagtens kunne komme i problemer med dommeren er Arsenals schweiziske sekser Granit Xhaka. Han er nemlig rigtig glad for at gå til den, og han ynder også at brokke sig rigtig meget i løbet af kampen. Det er da også derfor, at han er kortkongen for The Gunners med sine otte advarsler i denne sæson. Hvis han forsætter i samme spor mod CSKA Moskva, så kommer han også til at få endnu en ostemad.

Derfor anbefaler vi at spille på, Granit Xhaka får et kort i kampen til odds 2,75 hos Danske Spil.

 

Bookmaker is inactive