Det argentinske flag VM i fodbold 2018

Argentina er en de helt store favoritter til at vinde VM 2018 i Rusland. De har dog ikke vundet et verdensmesterskab de sidste 22 år, så det er ved at være lang tid siden, at de har stået allerøverst på podiet. De kom dog i finalen for fire år siden, hvor de måtte se sig slået af Tyskland efter forlænget spilletid. Mario Götze scorede sejrsmålet med under ti minutter igen af opgøret.

Unibet Spil på Argentina som verdensmester

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Vejen til VM for Argentina

Det argentinske landshold kvalificerede sig ikke ligefrem i overbevisende stil. Det lignede længe, at kvalifikationen ville kikse for første gang siden 1970, hvor de ikke var med til VM i Mexico. I den allersidste gruppespilskamp viste Lionel Messi dog sin verdensklasse ved at score hattrick og sørge for en 1-3-sejr på udebane over Ecuador. Inden det opgør havde de spillet tre uafgjorte i streg med henholdsvis Peru på hjemmebane (0-0), Venezuela på hjemmebane (1-1) og Uruguay på udebane (0-0). De endte på tredjepladsen i den sydamerikanske kvalifikation med 28 point og en samlet målscore på 19-16 efter at have vundet syv kampe, spillet syv uafgjort og tabt fire. Det må siges at være skuffende for så stor en fodboldnation. Der skal helt andre boller på suppen, hvis de vil have succes til slutrunden.

Argentinas topscorer var, selvfølgelig fristes man til at sige, Lionel Messi. Den lille, vævre troldmand lavede syv mål for argentinerne, hvilket var nok til en delt andenplads på topscorerlisten sammen med ecuadorianske Felipe Caicedo, brasilianske Gabriel Jesus og chilenske Alexis Sánchez. Den mest scorende sydamerikanske spiller i VM-kvalifikationen var uruguyanske Edinson Cavani som til dagligt scorer mål på samlebånd for den franske storklub Paris Saint-Germain. Cavani scorede 10 gange i kvalifikationen.

Argentinas VM-historie

Nyere tid

Argentina har været med til de sidste 11 verdensmesterskaber, så det havde været et kæmpe chok, hvis de ikke havde kvalificeret sig til VM i Rusland. Som skrevet før fik de sølv for fire år siden, og både i 2010 og 2006 måtte de rejse hjem efter kvartfinalen. Ved VM 2010 i Sydafrika måtte de lade livet til Tyskland som bankede dem med 4-0 på to mål af Miroslav Klose samt et enkelt af  Thomas Müller og Arne Friedrich. I 2006 hvor VM blev afholdt i Tyskland røg de faktisk også ud til tyskerne. Denne gang efter straffesparkskonkurrence. Der er altså ingen tvivl om, hvem Argentinas onde ånd er, når det kommer til verdensmesterskaber. Tre gange i streg har de måtte se sig slået af Joachim Löw og hans landshold.

Da der var VM i Sydkorea og Japan i 2002, røg det argentinske landshold ud allerede i gruppespillet. De startede ellers turneringen ud med at slå Nigeria 1-0. Derefter blev det dog til et 0-1-nederlag mod England og 1-1 med Sverige, hvilket betød, at de sluttede på tredjepladsen i gruppen. Det gik en hel del bedre i 1998, hvor de vandt alle deres tre gruppespilskampe ved VM i Frankrig. Først slog de Japan med 1-0, derefter bankede de Jamaica med 5-0 og i den sidste gruppespilskamp vandt de 1-0 over Kroatien. De ekspederede England ud efter straffesparkskonkurrence i den første knockout-kamp, men måtte se sig slået af Holland i kvartfinalen med 2-1.

Fra 1994 til 1974

Ved VM 1994 i USA vandt de 4-0 over Grækenland i den første gruppespilskamp og 2-1 over Nigeria i den anden. Derfor gjorde det ikke det store, at de tabte 0-2 til Bulgarien i den sidste gruppespilskamp. Første knockout-kamp blev dog endestationen for det argentinske landshold. De tabte nemlig med 3-2 til Rumænien. I 1990 blev VM afholdt i Italien og her havde Argentina en tæt på perfekt slutrunde. De kom nemlig hele vejen til finalen, men her måtte de efter 0-0 i ordinær samt forlænget spilletid se sig slået i den efterfølgende straffesparkskonkurrence af Brasilien.

Sidste gang Argentina stod øverst på sejrsskamlen var i 1986. Her gik de ubesejret igennem turnering og slog Vesttyskland med 3-2 i finalen på mål af  José Luis Brown, Jorge Valdano og Jorge Burruchaga. VM 1982 i Spanien var knap så mindeværdigt, da de røg ud i andet gruppespil efter nederlag til Italien og Brasilien på henholdsvis 2-1 og 3-1. Argentinerne vandt også VM i 1978 på hjemmebane, hvor de mødte Holland i finalen. Kampen endte 1-1 efter ordinær spilletid på mål af Mario Alberto Kempes og Dick Nanninga. I den forlængede spilletid scorede Kempes sit andet mål, og Daniel Bertoni sikrede sejren med fem minutter tilbage af opgøret med sin 3-1-scoring. I 1974 måtte de igen rejse hjem efter andet gruppespil ved VM i Tyskland, da de kun vandt en enkelt kamp hele slutrunden.

Fra 1970 til 1930

Argentinerene kvalificerede sig som skrevet før ikke til VM i 1970. I 1966 røg de ud efter kvartfinalen, mens gruppespillet blev endestationen både i 1962 og 1958. Argentina deltog ikke i hverken 1954, 1950 eller 1938. De blev nummer ni i 1934 og fik sølv ved det allerførste VM i 1930 som blev afholdt i Uruguay. Her tabte de 4-2 til værtsnationen i finalen.

Profilen: Lionel Messi

Der er vist ikke den store tvivl om, hvem Argentinas stjernespiller er. 30-årige Lionel Messi har spiller over 100 landskampe for argentinerene og scoret mere end 60 mål. Den fire-dobbelte Ballon d’Or-vinder spiller til dagligt i FC Barcelona, hvor han siden 2004 har scoret mere end 500 mål for den catalanske storklub. Hvis Argentina skal have nogen som helst chance for at gå hele vejen ved VM i Rusland, så skal Lionel Messi toppræstere. Når Messi ikke er i spilhumør, så er det sjældent, at det ender med en argentinsk sejr. Det kunne man da også sagtens se i kvalifikationen, hvor det var ham som skulle slæbe dem over målstregen i den sidste gruppespilskamp mod Ecuador. Hvis ikke han havde scoret hattrick, så var de nok endt med at skulle spille to playoff-opgør for at sikre kvalifikationen.

Talentet: Giovani Lo Celso

Giovani Lo Celso har haft noget af et gennembrud for Paris Saint-Germain i denne sæson. Han har således fået spilletid i 27 kampe, hvor det er blevet til tre assists. Den 21-årige midtbanespiller har rigtig gode afleveringer og dybdebolde. Han er dog heller ikke bange for at gå til stålet i defensiven med sine solide tacklinger. Derudover er han dygtig til at drible og tage dødbolde. Derfor kan man vist godt kalde ham et boks-til-boks-midtbanespiller. Han skal dog stadig forbedre sine afslutninger og vinde flere hovedstødsdueller. Det burde også være muligt, da han har fremtiden foran sig. Han står indtil videre noteret for to landskampe, så det bliver spændende at se, om hans store gennembrud kommer til denne slutrunde.

Landstræneren: Jorge Sampaoli

Jorge Sampaoli har været argentinsk landstræner siden den 20. maj sidste år. Det betyder, at han kun har stået i spidsen for det argentinske landshold i otte kampe, hvoraf halvdelen er blevet vundet, tre er endt uafgjort og en enkelt er blevet tabt. Hans eneste nederlag var mod Nigeria i en træningskamp den 14. november, hvor det blev til en nigeriansk 2-4-sejr. Argentinerne var ellers foran 2-0 efter 36 minutter på mål af Ever Banega og Sergio Agüero, men Kelechi Iheanacho fik reduceret lige inden pausen. I starten af anden halvleg bragte Alex Iwobi balance i regnskabet, og Bryne Oladapo Idovu bragte afrikanerne foran kort derefter. Alex Iwobi lukkede og slukkede med sit mål efter 73 minutter.

Sampaoli var landstræner for Chile fra 2012 til 2016, så han har prøvet at stå i spidsen for et mandskab ved en VM-slutrunde. Det er dog første gang, at han skal  Det bliver spændende at se, hvordan han klarer presset. Der er nemlig altid tårnhøje forventninger til Argentina hver gang der er VM. Det plejer dog som regel at ende med skuffelse. Er Jorge Sampaoli virkelig manden som kan sørge for det første argentinske verdensmesterskab i mere end to årtier?

Odds på Argentina ved VM

Argentinas gruppeplacering

Man kan få odds 1,70 på, at Argentina vinder deres gruppe, mens der er odds 1,20 på de ender i top to. Hvis man tror, at de storskuffer og ender på sidstepladsen i gruppen belønnes det med odds 13,00.

Unibet Odds på Argentinas gruppeplacering

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Argentinas topscorer

Lionel Messi er selvfølgelig den helt store favorit til at slutte som argentinsk topscorer ved VM. Hvis man tror det er tilfældet, så kan man få odds 1,70. Sergio Agüero giver odds 5,00, mens Gonzalo Higuaín og Mauro Icardi giver pengene 10,00 gange igen. Nedenfor har vi lavet en liste over de resterende spillere, man kan oddse på bliver topscorer for Argentina ved VM.

Paulo Dybala odds 12,00
Darío Benedette odds 16,00
Ángel Di Maria odds 18,00
Alejandro Gómez odds 21,00
Marcos Acuña, Javier Mascherano, Gabriel Mercado og Eduardo Salvio odds 51,00
Nicolas Otamendi og Leandro Paredes odds 61,00
Lucas Biglia og Enzo Pérez odds 71,00
Federico Fazio odds 101,00

Unibet Odds på Argentinas topscorer

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Argentinas samlede præstation

Der er odds 4,50 på, at Argentina storskuffer og ryger ud efter tre gruppespilskampe. Man kan få odds 3,50, hvis de bliver slået ud i den første knockoutkamp, mens det giver pengene 4,00 gange igen, hvis kvartfinalen bliver endestationen. Tror man, at de ender i top fire, så kan man få odds 6,00, og hvis det bliver til en top to-placering, giver det odds 10,00.

Truppen for Argentina

Se hele Argentinas trup til VM her

Argentinas startopstilling

Caballero – Otamendi, Mascherano, Fazio – Banega, Biglia, Perez, Salvio – Di Maria, Higuaín, Messi.

Fravær

Argentina må undvære førstemålmand Sergio Romero, der blev skadet kort før VM. Han har alene spillet mere end ti gange så mange kampe som sine tre reserver, så han er et enormt tab. Det forventes at Willy Caballero starter i målet, men han har blot spillet tre landskampe og har brugt de sidste mange år som bænkevarmer i Premier League. West Ham-stjernen Manuel Lanzini blev også skadet kort før VM.

Unibet Odds på VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+