Det uruguyanske flag VM i fodbold 2018

Hele 13 gange har Uruguays landshold været med til VM, og det er undervejs blevet til to verdensmestertitler. Ved VM 2018 i Rusland er La Celeste, som landsholdet kaldes, endnu en gang at finde i deltagerfeltet, og forventningerne er som altid høje. Med folk som Diego Godin, Rodrigo Betancur og selvfølgelig Luis Suárez og Edison Cavani i truppen bør Uruguay kunne skabe problemer for de fleste hold. Dette beviste de også i den sydamerikanske VM-kvalifikation, hvor de som den eneste nation formåede at tage point på udebane imod Brasilien. Uruguay sluttede på kvalifikationens andenplads efter netop Brasilien, og Cavani sluttede som kvalifikationens topscorer med ti mål.

Bookmakeren Unibet giver odds 31, hvis Uruguay går hen og snupper VM-titlen. Dette gør dem til en af turneringens outsidere.

Unibet Spil på Uruguay som verdensmester

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Uruguays vej til VM

La Celeste startede den sydamerikanske VM-kvalifikation i overbevisende stil, men senere kom der bump på vejen. I åbningskampen, der blev spillet i oktober 2015, besejrede de Bolivia med 2-0 på udebane efter mål fra forsvarsspillerne Martin Caceres og Diego Godin. Herefter fulgte en imponerende 3-0-sejr over Colombia, hvorefter stilen ligesom var lagt. I 2015s sidste kamp smadrede Uruguay Chile med 3-0 på hjemmebane, og i 2016 var højdepunkterne 2-2 på udebane imod Brasilien og Colombia samt en 4-0-afklapsning af Paraguay.

Der var dog også skår i den uruguayske glæde. I sommeren 2016 deltog de ved Copa America, hvilket udviklede sig til en regulær fiasko. På trods af Uruguay var i en overkommelig gruppe med Mexico, Venezuela og Jamaica, endte de med blot tre point på kontoen og et tidligt exit.

Blot et halvt år efter den pinlige Copa America-præstation fulgte endnu en krise. Uruguay gik hele ni måneder i træk uden en sejr mellem den 16. november 2016 og den 6. september 2017. Undervejs tabte de fem kampe i træk, tre af disse i kvalifikationen, hvilket betød, at Uruguay var ved at sætte VM-pladsen over styr.

Til slut fik landstræner Oscar Tabárez dog skibet tilbage på ret kurs, og Uruguay gik ubesejret i gennem de sidste fire kvalifikationskampe. Dette sikrede en fortjent billet til Rusland for Luis Suárez og resten af La Celeste.

Uruguays VM-historie

Uruguay har en yderst stolt VM-historie. Det sydamerikanske land vandt den første udgave af VM i 1930 på hjemmebane, og i 1950 tilføjede den endnu et Jules Rimet-trofæ til samlingen.  Da Uruguay blot har små 3,5 millioner indbyggere, er det i øvrigt den mindste nation, der nogensinde har vundet VM i fodbold.

Uruguay kunne faktisk have vundet endnu flere verdensmesterskaber, men fodboldforbundet nægtede at deltage ved slutrunderne i 1934 og 1938. Slutrunden i 1934 blev boykottet, da flere europæiske nationer havde nægtet at tage turen til Uruguay fire år tidligere. Hvad angår slutrunden i 1938, boykottede Uruguay den, da Frankrig blev valgt som vært på trods af, at de europæiske og sydamerikanske nationer havde aftalt, at værtsskabet skulle gå på tur i mellem dem. Dermed mistede Uruguay to oplagte muligheder for at følge op på deres imponerende bedrift fra 1930.

Siden sejren i Brasilien i 1950 er Uruguay tre gange sluttet på VMs fjerdeplads. Det skete senest i 2010, hvor Uruguay tabte til Holland i semifinalen. Ved den anledning sluttede Diego Forlan i øvrigt som topscorer, imens han også blev kåret som slutrundens bedste spiller.

Profilen: Luis Suárez

Den uruguayske trup indeholder flere store navne, men ingen kommer op på siden af Luis Suárez. Barcelona-stjernen har siden Diego Forlans pensionering været landsholdets altoverskyggende stjerne. Han har med 49 landskampsmål for længst overhalet Forlan som landets højest scorende spiller i officielle landskampe, men der er stadig endnu en rekord, som han mangler at tage.

Legendariske Hector Scarone scorede nemlig i alt 52 mål for landsholdet, hvoraf de 21 dog kom i uofficielle landskampe. Scarone, der også spillede for Barcelona i en kort periode, scorede sine mål  mellem 1917 og 1932, og han var med til at vinde VM i 1930. Den dag i dag rangerer Scarone stadig som en af landets største fodboldlegender, og det bliver derfor en stor dag, når Suarez endegyldigt overtager rekorden.

Talentet: Maxi Gómez

Selvom den uruguayske landsholdstrup indeholder flere lovende talenter, er der dog én, som skiller sig ud: den 21-årige angriber Maxi Gómez. Unge Gómez skrev i maj under på en fem-årig kontrakt med spanske Celta Vigo, hvor han altså spiller sammen med flere danskere. Den unge angriber tog til Spanien efter tre succesfulde sæsoner i den uruguayske storklub Defensor Sporting. Her scorede nåede han 28 ligamål i 47 kampe før, han pakkede kufferten og tog til Spanien.

Maxi Gómez tog Spanien med storm. Allerede i sin La Liga-debut for Celta Vigo scorede han to mål, og siden da er de kommet i en lind strøm. Unge Gómez har i skrivende stund tegnet sig for otte ligatræffere i 18 kampe. Undervejs har han bevist, at han kan spille op imod de bedste ved blandt andet at score imod Sevilla, Barcelona og Real Madrid.

Den unge angriber fik sin debut for La Celeste i november sidste år, hvor han fik spilletid i Uruguays to træningskampe imod Polen og Østrig. Forud for sin debut havde han siddet på bænken i to kvalifikationskampe uden at komme på banen.

Landstræneren: Oscar Tabárez

70-årige Oscar Washington Tabárez Silva, bedre kendt som Oscar Tabárez, har siden 2006 stået i spidsen for Uruguays landshold. Som aktiv spiller nåede Tabárez aldrig det helt store, omend han dog spillede 12 år som professionel i blandt andet Argentina, Mexico og Uruguay.

Som træner har det været helt anderledes. Hans fik sit første trænerjob i den uruguayske hovedstadsklub Bella Vista i 1980. Her var han i tre år, før han blev ansat som landstræner for Uruguays U20-landshold. Herefter fulgte en række ophold hos mindre uruguayske klubber inden, han i 1987 fik chancen i storklubben Penarol. Dem førte han i 1987 til mesterskabet inden, han rykkede videre. I 1988 blev han landstræner for Uruguay, og i 1991 rykkede han til Italien og Cagliari. Han havde så stor succes med den lille klub, at han i 1996 fik chancen hos AC Milan dog uden at imponere.

Herefter fulgte en række ophold hos mindre klubber i Italien, Spanien og Argentina inden, han i 2006 endnu en gang blev ansat som landstræner for Uruguay. Dette job har han haft lige siden, og han har for længst skrevet sit navn ind i landets fodboldhistorie. Under Tabárez er Uruguay nemlig igen vendt tilbage til verdenseliten. Tabárez’ største præstation som landstræner var at vinde Copa America i 2011. Hans præstationer som landstræner sikrede ham i øvrigt titlen som årets træner i Sydamerika i 2010 og 2011.

Odds på Uruguay ved VM

Hvordan går det Uruguay ved VM?

Man kan med rette have store forventninger til Uruguay ved VM i Rusland. Landet rangerer blandt outsiderne til at tage titlen, og de har gode muligheder for at gå langt. Dette vurderer bookmakerne også.

Unibet har således sat Uruguay som favorit til at vinde Gruppe A foran Rusland. Odds 2,20 får man, hvis Uruguay vinder gruppen, imens der er odds 1,20 på, at de går videre. Herefter venter der dog formentlig Uruguay en svær ottendedelsfinale.

Gruppe As hold skal nemlig møde holdene fra Gruppe B, hvor man blandt andet finder Portugal og Spanien. Selvom Uruguay er dygtige, bør begge disse hold dog være for stor en mundfuld. Odds 2,15 hos Unibet på, at Uruguay ryger ud i ottendedelsfinalen virker derfor som et godt spil.

Odds fra Unibet på, hvor langt Uruguay når: 

  • Vinder: odds 31
  • Andenpladsen: odds 18
  • Bliver slået ud i semifinalen: odds 9,00
  • Bliver slået ud i kvartfinalen: odds 4,00
  • Bliver slået ud i ottendedelsfinalen: odds 2,15
  • Bliver slået ud i gruppespillet: odds 4,15

Uruguays topscorer

I Uruguays trup finder man to af verdens bedste angribere i Edinson Cavani og Luis Suárez. Sidstnævnte er truppens største stjerne, men Cavani var den bedste spiller i kvalifikationen. Her scorede han som bekendt ti mål, hvilket var mere end nogle andre sydamerikanere.

Luis Suárez deltager mere i det opbyggende spil, når han spiller for Uruguay, hvor Cavani er den klassiske boksspiller. Derfor kommer Suárez heller ikke frem til helt ligeså mange chancer som sin angrebskollega. Da Cavani får mere tid og flere afslutninger i boksen end nogle andre spillere på holdet, er odds 2,25 på ham som uruguaysk topscorer hos Unibet et godt spil.

Unibet Odds på Cavani som topscorer for Uruguay

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Uruguays VM-trup

Man kan se Uruguays trup til VM i fodbold 2018 her

Uruguays idealopstilling

I gennem hele kvalifikationen stillede Tabarez sit hold op i en klassisk 4-4-2. På den måde fik han plads til både Cavani og Suárez på toppen, med førstnævnte som den forreste angriber. Suárez fik en mere fri rolle bagved Cavani, hvor han får muligheden for at deltage i det opbyggende spil og finde frie rum på banen. Suárez’ frie rolle betyder, at modstanderne konstant skal holde øje med ham, hvilket gør opdækningen svær.

Muslera – Caceres, Gimenez, Godin, Pereira – Betancur, Valverde, Vecino, De Arrascaeta – Suárez, Cavani

Betydningsfulde fravær for Uruguay

Oscar Tabarez har valgt at udelade Mauricio Lemos, Gaston Ramirez og Nicolas Lodeiro fra sin VM-trup på trods af deres imponerende CV’er.

Unibet Spil på Uruguays chancer ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+