En stor sportsdag er slut, og du har endnu en gang tabt flere penge på odds, end du har vundet. Du ved en masse om sport, men alligevel bliver din spilkonto stille og rolig tømt for penge. Du er ikke den eneste. Hver dag spiller tusindvis af danskere, og de sender millioner af kroner videre til bookmakerne.

Alene i den første halvdel af 2017 tjente de danske spiludbydere 1,39 milliarder kroner bruttoindtægt (indskud minus gevinster) på odds ifølge tal fra Spillemyndigheden. Dermed er det altså en utrolig god forretning at udbyde spil i Danmark. Men hvordan går du fra at være en af dem, der bidrager til bookmakernes overskud til i stedet at skabe dit eget overskud? Det fortæller vi dig her.

Gå fra underskud til overskud hos danske bookmakers

  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
1.000 DKK

Indbetal 100 – 1.000 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Maks. freebet op til 1.000 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

  • Gratis livestreaming
  • Brugervenlig hjemmeside
  • Bredt udvalg af odds
Total bonus
1.000 DKK

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

  • Mange sportsgrene
  • Betal med MobilePay
  • Velfungerende app
Total bonus
1.000 DKK

Få 100% op til 1.000 kroner ved første indbetaling | Gælder kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Maks. bonus: 1.000 kr. | Omsætningskrav: 1 x indbetaling + 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Indbetaler du 100 kr. og laver et kvalificerende væddemål for 100 kr., modtager du 100 kr. i bonus og skal efterfølgende omsætte for (100 kr. + 100 kr.) x 5 før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds ved singlevæddemål: 2,00 | Min. odds ved kombivæddemål: 1,50

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Betvalue betyder alt

Betvalue er et nøglebegreb indenfor betting. På dansk kan det oversættes til værdi, og det er ikke til at komme udenom. Betvalue beskriver forholdet mellem chancen for et væddemål går hjem og oddset, og det udtrykkes normalt i procent. Når man finder et spils betvalue, bliver det klart, hvorvidt det kan betale sig at placere spillet eller ej. Teoretisk set vil ens gennemsnitlige betvalue, hvis den sættes korrekt, i øvrigt være det samme som ens tilbagebetalingsprocent. Spiller man dermed kun værdi-spil, resulterer dette altså direkte i et overskud.

For at kunne udregne værdien, skal man først lave en chancevurdering af de mulige udfald. Dette gøres i procent, og det kan på et 1X2-marked for eksempel se ud således:

  • 1: 50%
  • X: 30%
  • 2: 20%

Her vurderer man altså, at hjemmeholdet vil vinde hver anden kamp under de givne forudsætninger imens, at udeholdet blot vil vinde hver femte. Altså er hjemmeholdet favorit til at tage sejren. Når man har lavet sin chancevurdering, skal denne holdes op imod oddsene. I dette tilfælde antager vi, at oddsene på de forskellige udfald ser ud således:

  • 1: 1,90
  • X: 3,25
  • 2: 5,20

Måden man udregner betvalue er simpelthen ved at gange chancevurdering med odds. Hvis betvaluen er over 100, signalerer det, at oddset er for højt og, at det derfor indeholder værdi. Er betvaluen under 100, signalerer det derimod det modsatte, nemlig at man skal holde sig væk. I dette tilfælde får vi følgende betvalues:

  • 50 x 1,90 = 95%
  • 30 x 3,25 = 97,5%
  • 20 x 5,20 = 104%

Tallene her viser, at selvom 1-tallet har størst chance for at gå hjem, ligger værdien på 2-tallet. Da betvaluen afspejler ens tilbagebetaling, vil man altså i dette tilfælde tabe penge på at spille på både 1 og X på trods af, at der er større chancer for, at de to spil går hjem end 2-tallet. Man skal altså ikke spille på, hvad man tror kampen bliver men på, hvor værdien ligger.

Få mere end én spilkonto

Da oddset er altafgørende for værdien, gælder det naturligvis om altid at spille til det højest mulige odds. Desværre er der ingen bookmakere, der garanterer, at de altid har markedets højeste odds. Derfor bliver man, hvis man vil maksimere sin profit, nødt til at have spilkontoer hos flere forskellige bookmakere. Hvis man blot har en enkelt konto, bliver det markant sværere at finde værdi, og ofte må man spille spil til lavere værdi end de findes andetsteds.

Forskellen er måske blot på 0,05, men over lang tid løber dette alligevel op. Man skal huske på, at det er de vundne spil, der skal betale for de tabte. Dermed skal man sikre, at man altid får det maksimale ud af sine vundne spil, hvilket altså gøres ved at spille til det højest mulige odds.

Vi har samlet en liste over bookmakere i Danmark og deres bonusser. Her kan man danne sig et overblik over de forskellige muligheder. Samtidig anbefaler vi at læse vores anmeldelser af de bookmakerne, der findes i toppen af siden.

Hvordan sætter man en chancevurdering?

Når man skal vurdere værdien af et spil, er det altafgørende, at man kan sætte en præcis chancevurdering. Dette er bestemt ikke så nemt, som det umiddelbart lyder, og det er sjældent, at tallene er helt “rene” som i tilfældet foroven. Det er derudover vigtigt at huske på, at bookmakerne har en lang række værktøjer og en masse viden til rådighed, når de udarbejder deres chancevurderinger og sætter oddsene. Dermed skal man altså være klogere end bookmakerne for at finde værdispil, hvilket selvfølgelig er svært.

Derfor er det vigtigt, at man gør sit hjemmearbejde grundigt. Det er for eksempel ikke nok kun at undersøge statistik, for denne har bookmakerne også adgang til. Bookmakerne har selvfølgelig også taget det med i deres overvejelser, at Brøndby har vundet fem hjemmekampe i træk, eller at Granit Xhaka får gult kort i hver tredje kamp. Man bliver nødt til at grave endnu dybere. Her er et par faktorer, som man altid bør undersøge udover form og statistik.

  • Styrker og svagheder
  • Seneste præstationer
  • Taktik
  • Holdnyt (skader, karantæner, sparede spillere)
  • Motivation (har det ene hold mere at spille for end det andet?)

Det vigtigste at huske er kort sagt, at man skal vide mere om begivenheden end bookmakeren.

Find din niche

I det forrige afsnit dækkede vi, hvor mange forskellige ting, man skal overveje før, man sætter en chancevurdering. Det er tydeligt, at det kræver en stor portion viden og researchtid at blive succesfuld på lang sigt. Derfor er det vigtigt, at man begrænser sin fokus og ikke favner for bredt. Det er urealistisk, at man kan slå bookmakerne i tre forskellige sportsgrene og fire forskellige turneringer. Til gengæld er det langt mere realistisk, at man kan slå bookmakerne, hvis man specialiserer sig i en enkelt liga eller en mindre sportsgren.

Det er fristende at specialisere sig i for eksempel La Liga eller Premier League, men det er ikke nødvendigvis en god idé. For det første fordi disse er blandt de største markeder i hele verden. Dermed skal man virkelig være dygtig for at fange bookmakerne på det forkerte ben, da Manchester United bliver dækket så tæt, og bookmakerne har en stor mængde viden til rådighed.

Specialiserer man sig til gengæld i dansk håndbold, kan man nemmere få en såkaldt edge over bookmakerne. Her har bookmakerne nemlig ikke ligeså meget viden, og derfor er det lettere at fange dem på det forkerte ben og udnytte deres fejl.

Konservatisme betaler sig

Nogle gange sker det, at man står med et massivt værdispil. Barcelona spiller på hjemmebane imod Levante, og værdien på en hjemmesejr er vanvittige 110%. Kan det virkelig passe, tænker man, og svaret er oftest nej. Hvis noget er for godt til at være sandt, er det som regel også tilfældet. I disse tilfælde bør man altid dobbelttjekke de forskellige faktorer for at være sikker på, at man ikke har overset noget vigtigt. Det kan for eksempel være, at Lionel Messi bliver sparet, eller at Pique og Griezmann stødte sammen ved dagens træning og begge blev skadede.

Selvom man har fundet sig en niche og er sikker på egne evner, skal man heller ikke være for selvsikker. Det kan ske, at man laver fejl, og disse kan hurtigt blive dyre. Generelt er det derfor bedre at være en smule for pessimistisk i forhold til sit spils chancer end for optimistisk.

Forøg værdien med bonusser

Nærmest samtlige bookmakere med dansk licens har forskellige tilbud til kunderne. Dette kan være alt fra velkomstbonusser til forskellige kampagnetilbud, hvor man som kunde for eksempel får free bets (gratis spil) eller forøgede odds. Disse tilbud giver bookmakerne, da de ved, at størstedelen af kunderne taber over tid. Derfor kan de roligt give dem gratis penge at spille for, da de i sidste ende nok skal ende tilbage i spiludbyderens lomme med renters rente.

Hvis man forstår sig på valuebetting, er dette dog ikke tilfældet. Her kan man virkelig udnytte bookmakernes bonusser og dermed få forøget sin værdi med de mange tilbud. Derfor kan det godt betale sig at holde et vågent øje med de forskellige bookmakers bonusser i jagten. Vi har samlet alle bookmakernes forskellige odds-bonusser lige her.

Money management

Nu har du har lært at finde værdispil, og det er derfor tid til mere praktiske udfordringer. For det første skal du lære, hvor meget du skal spille på dine forskellige bets, samt hvordan du holder styr på dine midler. Dette kaldes money management indenfor bettingverdenen.

Så meget skal du spille på dine spil

Hvis man vil være succesfuld som spiller, skal man have en helt klar strategi for, hvor mange penge man spiller på ens spil. Man skal have en seriøs tilgang til sine penge, og dermed kan man ikke lade ting som humør eller følelser bestemme ens indskud.

Det er vigtigt, at man betragter betting som en investering og ikke tidsfordriv. Dermed skal man også lade være med at udbetale sine gevinster i tide og utide. I stedet skal man lade dem yngle og vokse over tid. I takt med at man vinder flere og flere penge, kan man langsomt forøge sine indskud og dermed ligeledes forøge de efterfølgende gevinster.

Når man bestemmer sine indskud, er der to faktorer, man skal overveje:

  1. Værdi
  2. Risiko

Værdi

Først og fremmest skal man naturligvis se på spillets værdi. Jo højere betvalue, jo større indskud, hvilket næsten siger sig selv. Hvis man falder over et fremragende spil med en betvalue på 110%, skal man naturligvis spille mere på det end et spil med en betvalue på 101%.

Der skal altså være plads til, at man kan øge indsatsen, hvis man falder over gode spil.

Risiko

Hvor værdi øger ens indskud, så nedsætter risiko det. Jo højere risikoen er, jo lavere bør indskuddet være. Har man ikke denne faktor med, kan man hurtigt ende med meget røde tal, hvis man spiller højrisiko spil med høje indskud.

Denne faktor afhænger dog også meget af temperament. Har man ikke noget imod, at ens gevinster og tab fluktuerer meget, kan man tillade sig at spille mere, end hvis man foretrækker stabilitet.

Hold dig fra flatbetting

At flatbette betyder, at man spiller et bestemt beløb på alle spil. Dette kan for eksempel være 100 kroner på alle spil eller en bestemt procentdel af ens samlede midler. Begge dele frarådes dog. Førstnævnte fordi at man ikke får sine penge til at yngle i høj nok grad. I gode perioder vinder man mindre og mindre i forhold til ens samlede midler, og i dårlige perioder taber man en større og større del af sine midler.

Det er bedre at spille en fast procentdel. Her vokser ens overskud hurtigere i gode perioder, imens man i dårlige perioder begrænser sine tab. Det største problem ved denne form for flatbetting er dog, at man ikke får nok ud af sine gode spil. Man mister simpelthen muligheden for at spille mere på spil med høj værdi, hvilket på sigt betyder, at ens overskud bliver mindre. Samtidig er man tvunget til at spille store beløb på spil med høj risiko, hvilket kan give store tab. Kort sagt mangler flatbetting fleksibilitet.

Hold regnskab

Når man er begyndt at se odds som en investering, skal man naturligvis også være ansvarlig. Denne ansvarlighed sikrer man ved at føre regnskab over ens spil, hvilket er alfa og omega for alle seriøse spillere. Ikke nok med at man bliver tvunget til at se sine svagheder i øjnene, giver et regnskab også mulighed for at forbedre sig.

I takt med at man får indført flere og flere spil i regnskabet, kan man virkelig lære mange ting. For eksempel kan man se, hvilke slags spil man er succesfuld med, og hvilke spil man taber penge på. Det kræver naturligvis et stort analysearbejde at få indblik i sine spil, men der findes mange forskellige hjemmesider, der kan gøre dette for en.

Her kan man måske lære, at man har stor succes med spil på cykelsport, eller at man taber penge på kort-spil. Man skal dog passe på med ikke at drage konklusioner for tidligt. Man bør som minimum have spillet 100 spil før, at man begynder analysearbejdet, da man ellers er for skrøbelig overfor varians og gode/dårlige perioder. Hvis man drager konklusioner for tidligt, kan resultaterne være misvisende. Samtidig er det vigtigt løbende at foretage disse analyser. Man kan altså ikke nøjes med én gang at konkludere, at man ekspert i Superligaen og herefter aldrig analysere Superliga-spillene igen.

Man kan enten lave sit eget regnskab i Excel, men man kan også bruge en af de mange muligheder på internettet. Vi anbefaler, at man bruger Betwatcher til sit oddsregnskab, da siden dækker alle behov og lidt til.

Hold disciplinen  

Der er i denne artikel blevet præsenteret mange forskellige begreber og gode råd. Mange af disse ting er nemme at huske på så længe, det går godt, og pengene ruller ind. Det er når, det begynder at blive svært, at man skal tænke sig godt om. Her er det altafgørende, at man holder disciplinen og fortsætter med at lave de rigtige indskud og føre regnskab. Varians er en del af betting, og man kan ikke undgå at komme ind i både gode såvel som dårlige perioder. Uanset i hvilken retning pilen vender, skal man holde hovedet koldt og fortsætte med at gøre de rette ting. Gør man det, så skal man nok ende med overskud på lang sigt, hvilket er, hvad det hele handler om.

Du er nu klar til at gå i krig med betting. Gå til vores oversigt over spil- og oddsnyheder, hvor du kan finde spilforslag, optakter samt kampagnetilbud og kom i gang med at skabe dit overskud.