Nitto ATP Finals 2017
02 Arena i London, hvor Nitto ATP Finals spilles. Billede: mikecphoto/Shutterstock

Søndag den 12. november skydes årets sidste store tennisturnering for herrer i gang i London, når verdens otte bedste spillere skal konkurrere i Nitto ATP Finals. Turneringen markerer afslutningen på sæsonen, og den er garanti for underholdende tennis. Præmiepuljen er på otte millioner dollars, så spillerne har virkelig noget at spille for inden, de går på juleferie.

Den store favorit til at løbe med sejren er schweziske Roger Federer, der både vandt Australia Open og Wimbledon i år. Hos Danske Spil får man odds 1,67 på, at Federer løfter trofæet. 

Turneringen sendes på TV3 Sport og TV3 Max. Dermed er der altså sport i TV i absolut topklasse.

 

Bookmaker is inactive

 

Deltagerne ved ATP Finals 2017

I alt otte spillere deltager ved årets ATP Finals. Deltagerne er de otte bedst rangerede spillere på verdensranglisten, og det er dermed kun den absolutte elite, der er til stede i London. De otte deltagere er: Roger Federer, Rafael Nadal, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Marin Cilic, David Goffic, Dominic Thiem og Jack Sock.

 

Roger Federer

På trods af at Roger Federer efterhånden er blevet 36, er schweizeren stadig den største stjerne i tennissporten. Han vinder turneringer på stribe, og i denne sæson er det blandt andet blevet til sejre i Australia Open og Wimbledon.

Federer er den mest komplette tennisspiller i verdem, og han er god på alle underlag. Dette gør ham unik, og derfor er det heller ingen overraskelse, at han er bookmakernes favorit i London. Hos Danske Spil er der odds 1,67 på, at Federer ender øverst på podiet.

 

Rafael Nadal

Spanske Rafael Nadal kommer til turneringen som førsteseedet. Han har spillet markant flere turneringer end Federer i denne sæson, hvorfor han også har samlet langt flere point sammen. Nadal har da også haft en fremragende sæson. Udover sejre i en række mindre turneringer, vandt han også grand slam-turneringerne French Open og US Open. Han har derudover formået at få skovlen under Federer hele 23 gange i denne sæson, imens han blot har tabt til schweizeren 15 gange.

Derfor vurderes han også som værende den største trussel imod Federer. Hos Danske Spil får man odds 4,25 på, at Nadal vinder ATP Finals 2017.

 

Alexander Zverev

Den 20-årige tysker er et af de helt store talenter inden for tennissporten. Han er ved at færdiggøre en flot sæson, hvor det blandt andet er blevet til sejre i Rogers Cup og Internazionali BNL d’Italia. Zverev mangler dog stadig sit gennembrud på den store scene, og hans bedste resultat i grand slam-sammenhæng er en kvartfinale i Wimbledon.

Hos Danske Spil er der odds 8,50 på, at den unge tysker løber med sejren.

 

Grigor Dimitrov

Bulgarske Dimitrov nåede semifinalen ved Australia Open i starten af året, men siden da har han haft det svært i de store turneringer. Han vandt dog Western & Southern Open i august, og han har også formået at besejre Nadal en enkelt gang.

Tror man på bulgaren, kan man hos Danske Spil få odds 11 på, at han vinder ATP Finals 2017.

 

Marin Cilic

29-årige Cilic har ikke vundet det store i denne sæson, men han har været yderst stabil. Derudover nåede han finalen ved Wimbledon, hvor han dog tabte til Federer.

Danske Spil har udbudt odds 13 på, at kroaten vinder turneringen.

 

David Goffin

Belgiske David Goffin er ikke levnet mange chancer ved ATP Finals, men han kommer til London med masser af selvtillid. I slutningen af september vandt han ATP Shenzhen Open i Kina, og i begyndelsen af oktober vandt han i Rakuten Japan Open Tennis Championship i Tokyo. Han er dermed i fin form form for tiden og bør ikke afskrives.

Skulle han overraske og tage sejren, kan man hos Danske Spil få odds 22.

 

Dominic Thiem

Østrigske Thiems første halvdel af sæsonen var yderst solid. Her vandt han blandt andet Rio Open og nåede semifinalen ved French Open. På det seneste har han dog haft det svært, og der har været langt mellem snapsene. Derfor har Danske Spil heller ikke den store tiltro til hans chancer. Bookmakeren tilbyder ligeledes odds 22 på, at han vinder.

 

Jack Sock

Den sidste deltager ved turneringen er amerikanske Jack Sock. Han fik sin billet, da schweiziske Stan Wawrinka måtte melde afbud med en skade. Sock har ikke vist det store i grand slam-turneringerne i denne sæson, hvor hans bedste resultat er en 16.-delsfinale i Australia Open. Han har dog formået at vinde både ASB Classic og Delray Beach International Tennis Championships. De to turneringer blev dog spillet i starten af året, og det er dermed længe siden, at han har smagt sejrens sødme.

Dermed er det heller ingen overraskelse, at Danske Spil er pessimistiske på hans vegne. De udbyder således odds 22 på, at Sock snupper sejren.

 

Bookmaker is inactive

 

Grupperne ved ATP Finals 2017

De otte deltagere er blevet inddelt i to grupper, der er opkaldt efter tennislegenderne Pete Sampras og Boris Becker.

Pete Sampras-gruppen: 

  • Dominic Thiem
  • Grigor Dimitrov
  • David Goffin
  • Rafael Nadal

Boris Becker-gruppen:

  • Marin Cilic
  • Alexander Zverev
  • Roger Federer
  • Jack Sock

I gruppespillet møder alle deltagerne hinanden, hvorefter de to bedste fra hver gruppe går videre til semifinalerne. I semifinalerne møder de to ettere de to toere, hvorefter vinderne naturligvis mødes i finalen efterfølgende.

Hos Danske Spil kan man naturligvis oddse på alle kampene.

 

Bookmaker is inactive

 

Danske Spil Logo