Det første opgør i Kroatien endte med en 4-1-sejr til hjemmeholdet. Dermed står de græske værter overfor en kæmpe opgave, hvis de vil gøre sig håb om at komme med til VM. De fik dog et vigtigt udebanemål i det første opgør, hvorfor de endnu ikke må afskrives helt.

Det var en kæmpe skuffelse for Grækenland at blive kørt over i Zagreb. De normalt så solide grækere sejlede rundt i store perioder af kampen, og især defensivt var det i flere omgange horribelt. Forsvaret gav den ene gave væk efter den anden, og nederlaget kunne godt være blevet større.

Kroatien dominerede det første opgør, og alt andet end en VM-billet vil nu være en katastrofe. Kroaterne lider dog under, at de ikke får støtte fra deres trofaste fans i Athen. Dermed er spillerne helt på egen hånd.

På grund af den overbevisende præstation i det første opgør er Kroatien bookmakernes favorit i Athen. Hos 888sport er der odds 2,23 på en kroatisk sejr, imens Grækenland udbydes til odds 3,10. 

Læs vores anmeldelse af 888sport her.

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: Grækenland – Kroatien

Grækenland

Det græske mandskab blev kørt godt og grundigt over, da de torsdag aften tabte med 4-1 i Zagreb. Grækerne leverede en på alle måder forfærdelig indsats, og de delte flere gaver ud rent defensivt. Målmand Orestis Karnezis gav et dumt straffespark væk i første halvleg, hvilket gav Kroatien føringen. Senere svigtede markering ved 2-0-målet, og da Andrej Kramaric scorede til 4-1 skete det efter en grum fejl fra Konstantinos Stafylidis. Forsvarsspilleren forsøgte at lægge en brystaflevering tilbage til målmand Karnezis, men afleveringen var for kort. Den blev i stedet opsnappet af Sime Vrsaljko, der spillede Andrej Kramaric helt fri foran mål.

Heldigvis for grækerne formåede de at score et enkelt udebanemål, hvilket betyder at de “blot” skal vinde 3-0 for at gå videre. Dette er dog også en stor opgave for det græske landshold, der ikke just er kendt som en målmaskine. I kvalifikationen blev det blot til 17 mål, og kun imod håbløse Gibraltar formåede de at vinde med tre mål eller mere.

Holdets offensive profil er Marseille-angriberen Kostas Mitroglou. Han scorede seks mål for Grækenland i kvalifikationen og har længe været en af europas farligste angribere. Efter to succesfulde sæsoner i Benfica skiftede han i sommer til franske Marseille, hvor han dog har haft visse problemer. På grund af skader har han blot spillet fire ligakampe i denne sæson, men i disse er det til gengæld også blevet til to træffere.

Grækenland kan dog trøste sig med, at de vandt 2-0 sidst, de mødte Kroatien på hjemmebane. Det skete i 2011.

 

Trup

Målmænd: Orestis Karnezis (Watford), Stefanos Kapino (Olympiakos), Giannis Anestis (AEK Athen)

Forsvarsspillere: Giorgos Tzavellas (Alanyaspor), Panagiotis Retsos (Bayer Leverkusen), Kyriakos Papadopoulos (Hamburg SV), Vasilis Torosidis (Bologna), Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Babis Lykogiannis (Sturm Graz), Kostas Stafylidis (Augsburg), Marios Oikonomou (SPAL), Kostas Manolas (AS Roma), Dimitris Kolovetsios (Panathinaikos)

Midtbanespillere: Giannis Maniatis (Alanyaspor), Alexandros Tziolis (Al-Fayha), Lazaros Christodoulopoulos (AEK Athen), Carlos Zeca (FC København), Kostas Fortounis (Olympiakos), Dimitris Kourbelis (Panathinaikos), Panagiotis Tachtsidis (Olympiakos), Andreas Samaris (SL Benfica), Dimitris Pelkas (PAOK)

Angribere: Dimitris Diamantakos (VfL Bochum), Kostas Mitroglou (Marseille), Tasos Bakasetas (AEK Athen), Giannis Gianniotas (Real Valladolid)

 

Kroatien

Efter 4-1-sejren på hjemmebane er det kroatiske fodboldforbund formentlig allerede begyndt at planlægge turen til Rusland. Meget skal nemlig gå galt for, at kroaterne ikke kvalificerer sig. De var suverænt det bedste hold på banen i den første kamp, og de mangler nu blot at gøre arbejdet færdigt.

Historisk set er der også grund til optimisme for kroaterne. Det kroatiske landshold har nemlig ikke tabt med tre mål i en betydningsfuld kamp siden 2009, hvor det tabte med 5-1 til England. Meget har dog ændret sig siden den kamp, og Kroatien er nu blandt Europas stærkeste mandskaber på papiret.

Derfor rejser de naturligvis også til Grækenland med bagagen propfyldt med selvtillid. Kroaterne må dog klare sig uden de normalt så trofaste fans. De to landes fodboldforbund er nemlig blevet enige om at droppe udefans til de to kampe, hvorfor kroaterne ingen støtte får fra lægterne. Grækenland havde de samme forhold i det første opgør, og det kunne godt være en del af grunden til deres kollaps.

 

Trup

Målmænd: Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Lovre Kalinic (Gent), Danijel Subasic (AS Monaco)

Forsvarsspillere: Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Ivan Strinic (Sampdoria), Matej Mitrovic (Besiktas), Dejan Lovren (Liverpool), Zoran Nizic (Hajduk Split), Marin Leovac (PAOK), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Josip Pivaric (Dinamo Kijev)

Midtbanespillere: Ivan Perisic (Internazionale), Ivan Rakitic (Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Marcelo Brozovic (Internazionale), Marko Rog (Napoli), Filip Bradaric (Rijeka), Nikola Vlasic (Everton), Mario Pasalic (Spartak Moskva)

Angribere: Ante Rebic (Eintracht Frankfurt), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Nikola Kalinic (Milan), Mario Mandzukic (Juventus)

 

Spilforslag

Kroatien er favoritter i Athen, men man skal ikke regne med en gentagelse af resultatet fra åbningskampen. Kroaterne vil formentlig gå mere forsigtig til værks, imens grækerne skal længere frem på banen.

Det ligner derfor en åben kamp, da Grækenland skal fremad, imens kroaterne kan vendte på kontraangreb. Dermed bør det blive en livlig kamp, med masser af chancer i begge ender. Vi anbefaler derfor, at man spiller på, at begge hold scorer til odds 1,70 hos 888sport.

 

Bookmaker is inactive

 

888sport logo