Der er noget særligt over opgørene i mellem Brøndby og AaB. Det er to traditionsklubber, der efterhånden har kæmpet mange blodige kampe om trofæer. Derfor er det også to klubber, der har et noget anstrengt forhold til hinanden, hvilket tilføjer ekstra krydderi til kampen.

Brøndby er favoritter til at tage sejren på hjemmebane, men de har haft en blandet sæson indtil videre. Borte er det gode spil fra i fjor, og de gul-blå virker generelt mere anstrengte i alt de foretager sig for tiden. Brøndby har ganske vist været overbevisende på hjemmebane, hvor det er blevet til lutter sejre, men disse er desværre blevet krydret med en række håbløse præstationer på udebane. Senest blev det blot til 1-1 i Odense imod OB på trods af, at hjemmeholdet var en mand i undertal i 80 minutter.

Efter en håbløs sæsonstart er AaB i gang med at redde stumperne ud af ilden. Aalborgenserne har vundet deres seneste to kampe, og cheftræner Morten Wieghorst kan derfor igen trække vejret roligt. AaB har dog flere vigtige spillere, der døjer med skader, så det er uvist hvilken tilstand de tager til Brøndby i.

Ser man på bookmakernes odds, er det tydeligt, at der er massiv tiltro til hjemmeholdet. Hos bet365 får man således blot odds 1,44 på en Brøndby-sejr, imens der er odds 7,50 på, at AaB vinder.

Læs vores anmeldelse af bet365 her.

Spil på kampen hos bet365 >>

 

Optakt: Brøndby IF – AaB

Brøndby IF

Hvor Brøndby i sidste sæson bragede i gennem i efteråret, ser situationen noget anderledes ud nu. Cheftræner Alexander Zornigers tropper har haft det svært i hele 2017, og denne sæsons problemer er altså ikke nye. Allerede i foråret var det tydeligt, at Brøndbys spil gik et niveau eller to ned, men dette blev skjult af, at de andre hold i ligaen ikke havde niveau til at true dem. I denne sæson er både FC Nordsjælland og FC Midtjylland blevet markant bedre, hvorfor Brøndbys problemer er tydeligere.

Heldigvis for de gul-blå har de formået at holde et nogenlunde niveau på hjemmebane, hvilket er grunden til, at de stadig er med i toppen. Her har de blandt andet smadret FC Midtjylland og slået FC København, og Vilfort Park er dermed stadig et fort. Dette ændrer dog ikke på, at modstanderne nu igen møder Brøndby med troen på, at de kan vinde.

Det er svært at pege på en specifik årsag til Brøndbys formnedgang, men det er nærliggende at antage, at de simpelthen overpræsterede i sidste sæson. Alle skud gik ind og spillere, der før var middelmådige lignede pludselig verdensstjerner. Nu er det hverdag igen, og derfor ser man måske et mere realistisk niveau fra spillerne.

De bedste eksempler på spillere, der er gået markant ned i niveau er Hany Mukhtar og Teemu Pukki. De flåede begge Superligaen fra hinanden sidste år, men i denne sæson har de dårligt sat en fod rigtig.

Heldigvis for Brøndby er den tjekkiske angriber Jan Kliment blomstret op. Han fik for nylig debut på landsholdet, og er allerede oppe på fire sæsontræffere i denne sæson. Venstreback Svenn Crone har også formået at hæve sit niveau betragteligt.

AaB

Det tog AaB otte kampe før, de fik sæsonens første sejr. Den kom i sidste uge, hvor de slog Viborg FF med 5-1 på udebane i DBU Pokalen. I sidste spillerunde fik de deres første sejr i Superligaen efter en 2-1-sejr imod Silkeborg på hjemmebane. Dette bragte dem op på seks kampe i streg uden nederlag. Derfor må man antage, at Wieghorst nu sidder en anelse sikrere i trænersædet.

Den gode stime kan dog meget vel få en ende i Brøndby. AaB er hårdt ramt af skader, hvor det især ser slemt ud på midtbanen. Anfører Rasmus Würtz og Michael Lansing er definitivt ude af opgøret imens viceanfører Kasper Risgård og Magnus Christensen er tvivlsomme. Dette efterlader AaB med Filip Lesniak og Robert Kakeeto som de eneste kampklare centrale midtbanespillere i truppen. Tidligere på ugen håbede aalborgenserne på, at Risgård kunne nå at blive klar, men dette ser ikke ud til at ske.

– Realistisk set ser det ikke godt ud i forhold til at blive klar til den kamp, men jeg tør ikke sige noget endeligt, før jeg har snakket med lægen og fysioterapeuten. Så må vi se, hvad de siger, fortæller Risgård til Nordjyske.

For AaB gælder det om at få hurtige Jannik Pohl og Pavol Safranko ud og løbe om kap med Brøndbys langsomme centerforsvarer. Kan de fange Brøndby højt på banen, kan de gå hen og blive rigtig farlige. Det er en taktik, mange andre hold har brugt imod klubben fra Vestegnen med stor succes.

Spilforslag

Der er nærmest garanti for mål, når Brøndby og AaB tørner sammen. Ikke siden 2008 er en kamp i mellem de to storklubber endt 0-0, og det tror vi heller ikke kommer til at ske søndag. Det er alt andet lige to hold, der har deres styrker i det offensive. Det er derudover to hold, der vil fremad, og især Brøndby har intet imod at ofre defensiv stabilitet i jagten på mål og chancer.

De bolsjestribede fra Aalborg har haft svært ved at score mål i denne sæson, men har alligevel scoret syv i deres seneste to kampe. Derudover hører det med til historien, at hurtige folk som Pohl, Safranko og Edison Flores alle kan gøre meget skade på Brøndby.

AaBs mange skader bør også skabe gode forhold for Brøndbys stærke midtbane. AaB mangler både Risgård og Würtz, og de kan derfor få svært ved at sætte sig i respekt på midtbanen. Man må derudover antage, at Brøndby vil være aggressive fra start af for at tage kontrol over kampen.

Vi spiller derfor på over 2,5 mål til odds 1,70 hos bet365.

Spil på kampen hos bet365 >>