Efter et 3-2 nederlag i Sofia til Bulgarien torsdag aften er Sverige nu under pres. Svensker ligger stadig på Gruppe As andenplads, men Bulgarien puster dem nu tungt i nakken. Svenskerne har nu nemlig kun sølle et point ned til Bulgarien, og de skal nu koncentrere sig om at holde andenpladsen i stedet for at tage førstepladsen.

Hviderusland har for længst udspillet sin rolle i kvalifikationen. De ligger næstsidst i gruppen, og de har blot skrabet fem point indtil videre. Omend Hviderusland næppe forventede at kvalificere sig til VM, så var ambitionen i hvert fald at drille de store hold. Dette har de dog slet ikke formået, og i torsdags nåede de så et nyt lavpunkt, da de tabte 1-0 på udebane til Luxembourg.

Derfor er det heller ingen overraskelse, at svenskerne er store favoritter hos bookmakerne. bet365 tilbyder således odds 1,60 på, at Sverige vinder. Skulle hjemmeholdet gå hen og overraske, så kan man hos bet365 få odds 5,50 på en hviderussisk sejr.

 

Spil på kampen hos bet365 >>

 

Optakt: Hviderusland – Sverige

Hviderusland

Kvalifikationen er bestemt ikke gået som Hviderusland havde håbet. Efter syv kampe har de blot samlet fem point sammen, og de har for længst udspillet deres chance for at nå næste års VM-slutrunde i Rusland.

Hviderusland startede ellers kvalifikationen fint med at spille 0-0 imod Frankrig, men siden er det nærmest udelukkende gået ned af bakke. I deres to kampe imod gruppens prügelknappe Luxembourg er det blevet til 1-1 på hjemmebane og et 1-0-nederlag på udebane, hvilket fint illustrerer Hvideruslands tilstand. De slog ganske vist Bulgarien på hjemmebane, men ellers har fansene ikke fået mange grunde til at smile.

Der er da heller ikke mange kendte navne i Hvideruslands trup. Den store profil er midtbanespilleren Stanislav Drahun, der nu spillet for den hjemlige storklub BATE Borisov efter en årrække i Rusland. Derudover bør anføreren Egor Filipenko fra Maccabi Tel Aviv også nævnes. Han er en dygtig forsvarsspiller, som kommer til at spille en nøglerolle for Hviderusland.

Desværre for Hviderusland så må de undvære forsvarsspilleren Aleksandr Martynovich, der er skadet. Martynovich spiller til daglig for russiske FC Krasnodar, og han er et stort tab.

Hvideruslands trup

Målmænd: Syarhey Chernik, Andrey Klimovich, Dzmitry Hushchanka

Forsvarsspillere: Egor Filipenko, Dzyanis Palyakow, Syarhey Palitsevich, Mikhail Sivakow, Syarhey Matsveychyk, Dmitry Alisenko, Ihar Burko, Nikita Naumov, Alyaksey Hawrylovich

Midtbanespillere: Stanislav Drahun, Syarhey Balanovich, Mikhail Gordeichuk, Pavel Nyakhaychyk, Ivan Mayewski, Pavel Savitski, Nikita Korzun, Aleksey Rios, Artem Bykov

Angribere: Dzyanis Laptsew, Anton Saroka

Sverige

Svenskerne tabte i torsdags 3-2 til Bulgarien, hvilket betyder, at de nu er under pres. Sverige spillerede ellers en fin kamp, og de var uheldige med ikke at få mindst et enkelt point. Dette vidner statistikkerne da også om, da Sverige for eksempel havde bolden 57 % af tiden og havde syv skud på mål imod Bulgariens to.

Sverige har generelt set også været gode i gennem denne kvalifikation. De har blandt andet slået Frankrig med 2-1 på hjemmebane, imens de også smadrede Hviderusland med 4-0 på hjemmebane.

Det er selvfølgelig heller ikke tilfældigt, at Sverige har gjort det så godt, for de har en stærk trup. Imod Bulgarien stillede de blandt andet med Manchester Uniteds Victor Lindelöf og RB Leipzigs Emil Forsberg.

Heldigvis for Sverige så rejser Bulgarien søndag til Amsterdam, hvor de har en svær udekamp imod Holland.

Sveriges trup

Målmænd: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt

Forsvarsspillere: Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Filip Helander, Emil Kraft, Pontus Jansson

Midtbanespillere: Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Jakob Johansson, Alexander Fransson, Viktor Claesson, Marcus Rohdén, Jimmy Durmaz, Gustav Svensson

Angribere: Marcus Berg, Samuel Armenteros, Ola Toivonen, Christoffer Nyman

 

Spilforslag

Hviderusland er i forfærdelig tilstand, og de ligner langt fra et hold, der kan true Sverige. Svenskerne spillede en fornuftig kamp imod Bulgarien, og de har masser af individuelle kvaliteter. Derudover har Sverige, i modsætning til Hviderusland, også alt at spille for, og motivationen kan gøre en stor forskel. Vi spiller derfor Sverige til at vinde til odds 1,60 hos bet365.

Hviderusland har blot scoret fire mål i denne kvalifikation, og de kommer næppe heller til mange chancer imod Sverige. Derfor spiller vi ligeledes på, at højst et af holdene scorer til odds 1,61 hos bet365.

 

Spil på kampen hos bet365 >>