For en uge siden overraskede Rosenborg alt og alle, da de slog Ajax med 1-0 i Amsterdam. Nordmændene leverede en rigtig flot præstation fra ende til anden, og sejren var bestemt ikke ufortjent.

En af de bedre spillere hos Rosenborg var Nicklas Bendtner, der uden tvivl overstrålede Kasper Dolberg. Derudover spillede Mike Jensen også en stor kamp, hvilket han blev belønnet for med en plads i Åge Hareides landsholdstrup.

På trods af at Rosenborg har et fremragende udgangspunkt, så er Ajax stadig pæne favoritter til at snuppe sejren. Ser man på odds fra bookmakeren bet365, så får man odds 1,90 på, at Ajax vinder. Tror man på, at Rosenborg endnu en gang kan tage sejren, så får man odds 4,00 på nordmændene hos bet365.

Kampen vises på EuroSport2.

 

Spil på kampen hos bet365 >>

 

Optakt: Rosenborg – Ajax

Rosenborg

Efter en svingende start på sæsonen så er Rosenborg for alvor kommet i gang i de seneste måneder, og de hvidklædte fører nu Tippeligaen suverænt. Efter 20 kampe har holdet fra Trondhjem blot tabt tre kampe, og de fører med hele seks point ned til Sarpsborg 08 på andenpladsen.

Den absolutte stjerne på holdet er naturligvis den danske angriber Nicklas Bendtner, der på nuværende tidspunkt har lavet ni mål i ligaen. Lord tiltrækker naturligvis en masse interesse fra både fans og medier, men man skal ikke glemme, at fodbold er et holdspil og, at Rosenborg har mange andre dygtige spillere.

En af de dygtigste er den tidligere Brøndby-spiller Mike Jensen, der også er anfører. Jensen har lavet syv assists i ligaen, og hans arbejdsiver har gjort ham til det absolutte omdrejningspunkt på Rosenborgs midtbane.

Derudover må man heller ikke glemme den norske landsholdsspiller Pål André Helland, der ligeledes er en af de dygtigste spillere i Tippeligaen.

Ajax

Sidste sæsons Europa League-finalister har ikke fået den start på sæsonen, som de havde håbet på. Først røg de ud til Nice i Champions League-kvalifikationen efter 1-1 på udebane og 2-2 på hjemmebane, og siden da er det blevet til et åbningsnederlag i ligaen til Heracles og så sidste uges nederlag til Rosenborg. I weekenden fik de rettet en smule op på tingene med en 3-1 sejr hjemme imod Groningen.

En af grundene til Ajax’ dårlige start skal formentlig findes i deres travle transfervindue. De rød-hvide har sagt farvel til flere store profiler, og deres erstatninger har endnu ikke fundet deres niveau. Ajax har således solgt Davinson Sánchez til Tottenham, Davy Klaassen til Everton, Jairo Riedewald til Crystal Palace og Kenny Tete til Lyon. Derudover har den rutinerede tysker Heiko Westermann forladt klubben til fordel for Austria Wien.

Ind den anden vej er blandt andet kommet den tidligere Real Madrid og AC Milan-bomber Klaas-Jan Huntelaar, men han virker endnu ikke klar til at indtage en nøglerolle.

Et andet problem for Ajax har været Dolbergs svage form. Danskeren har endnu ikke scoret i denne sæson, og han virker langt fra den spiller, der brød i gennem med et brag i sidste sæson.

 

Spilforslag

Det vil være en gigantisk fiasko, hvis Ajax ryger ud, men vi ser pæne chancer for at det sker. Bet365 tilbyder odds 1,80 på, at Rosenborg enten vinder eller får uafgjort, hvilket er flot. Ajax har været svage offensivt i denne sæson, og Rosenborg kan tillade sig at tage et defensivt udgangspunkt.

Disse knald-eller-fald-opgør er ofte tætte, og begge hold vil have fokus på ikke, at lukke mål ind. Derfor forventer vi også en stille start på kampen, hvor de to hold lige skal finde sig selv. Ajax tabte trods alt kun 1-0 hjemme, så de har ingen grund til at satse i starten, da et enkelt mål kan vende kampen rundt. Odds 1,83 på ingen mål inden 26:00 hos bet365 er derfor et flot odds.

 

Spil på kampen hos bet365 >>