tommy_troelsen

Efter 15 år i hi vender TipsLørdag tilbage til de danske TV-skærme. Hvis du fulgte engelsk fodbold og tippede Tips13 i 80’erne og 90’erne, vil du med sikkerhed kunne huske de legendariske TipsLørdag programmer, som blev vist på DR hver lørdag eftermiddag.

Dengang var det makkerparret Tommy Troelsen (i billedet) og Svend Gehrs, som kommenterede fra den bedste engelske række på DR, men i denne omgang er det Danske Spil og TV3+ som er gået sammen om at genoplive det nærmest kultagtige fodboldprogram. Derfor bliver det med Carsten Werge og resten af TV3+ teamet ved roret, og netop Carsten Werge glæder sig til at dække verdens bedste fodboldliga:

“Fodbold fra England om lørdagen er fyldt med historie fra dengang, fodbold blev spillet på mudderbaner og i snevejr i januar, og hvor jeg også sad på kommentatorpladserne. Historien omkring fodbold i England er unik, og den tager vi med os ind i dækningen af Premier League. Men Premier League er meget mere end det. Det er verdens bedste fodboldliga med verdens bedste spillere og med de største historier. Premier League er fortid, men i høj grad også nutid, og vores ambition er at bringe den bedste dækning anno 2013, men med respekt for Premier Leagues historie” siger han til Sporten.dk.

 

Nostalgisk ølspil kan genoplives

Hvis du var ung i 80’erne og 90’erne har du måske også spillet Dong med vennerne, og det får du altså muligheden for at gøre igen, da den autentiske Dong-lyd også bringes i spil igen. Til de uindviede kan vi fortælle, at Dong-lyden er den som kommer samtidigt med meldinger om scoringer i kampe som spilles samtidig med tv-kampen. Ungersvende med en særlig øltørst opfandt hurtigt et ølspil med navnet “Dong”, som gik på at man skulle drikke x-antal slurke af sin øl, hver gang Dong-lyden kom frem på skærmen i én af de 13 kampe på tipskuponen. Hver Dong-spiller fik tildelt x-antal kampe på tipskuponen, og skulle således drikke når der blev scoret i én af dem.

Det førte unægteligt til mange gode eftermiddagsbranderter rundt omkring i de danske hjem, og måske har det været med til at gøre fodbolden mere spiselig dengang, hvor engelsk fodbold måske mest var kendt for halvkedelig kick and rush fodbold. Sådan er det dog ikke længere. I dag anses Premier League for at være en af verdens bedste og mest underholdende ligaer, hvor der scores mange mål i gennemsnit. Så pas på med indsatserne i Dong-spillet!

Hvis du allerede nu glæder dig til at spille Dong igen med vennerne, kan vi fortælle at TipsLørdag igen ruller over skærmen d. 17 august.

Det bliver naturligvis med Tips 13-kuponen som det naturlige omdrejningspunkt for programmet, og du kan spille deltage ved DM i Tips efteråret 2018 lige her.