Fredagens første Superliga-kamp står i mellem SønderjyskE og OB. Det er en kamp i mellem to hold, der har skuffet en smule i løbet af de første kampe, og de har begge hårdt brug for tre point.

OB tabte i sidste weekend 2-0 hjemme til FC Midtjylland, og odenseanerne har nu spillet tre kampe i træk uden at vinde. Før sæsonen meldte OB ud, at de ville i top seks i denne sæson, men dette kræver markant bedre præstationer end de har vist hidtil.

Situationen er den samme i Haderslev, hvor SønderjyskE også har det svært. Ligesom OB har de blot otte point efter de første seks kampe, og de har kun vundet en af deres seneste fire kampe.

Bookmakerne har gjort hjemmeholdet SønderjyskE til favorit. Bet365 tilbyder odds 2,50 på, at SønderjyskE vinder, imens man får odds 2,90 på OB.

Kampen vises på TV3 Sport1.

 

Spil på kampen hos bet365 >>

 

Optakt: SønderjyskE – OB

SønderjyskE

SønderjyskE har fået en noget blandet sæsonstart. De har udraderet både AaB og AGF, men de har til gengæld også tabt hjemme til FC Helsingør. De har vist deres høje topniveau, men altså også et uhyggelig lavt bundniveau, der vil gøre det svært at nå slutspillet.

I weekenden tabte SønderjyskE så 3-2 på udebane til FC København. SønderjyskE blev i store dele af kampen spillet ud af banen, men formåede alligevel at udnytte to defensive fejl og komme foran 2-1. Den stilling holdt indtil små ti minutter før tid, hvor Benjamin Verbic udlignede for FCK. I det 84. minut scorede Andrija Pavlovic så, hvilket betød, at SønderjyskE måtte rejse hjem med et nederlag og nul point i bagagen.

På trods af de svingende resultater så er der dog ingen tvivl om, at der er perspektiver i Claus Nørgaards projekt. SønderjyskE har nemlig spillet god fodbold, og truppen ser stærk ud. De har ganske vist udlejet venstrebacken Nicholas Marfeldt til Sparta Rotterdam i den forgangne uge, men han var også kun tredjevalg på venstrebacken.

I venstrebacken Simon Poulsen og midtbanespilleren Niki Zimling har de to af Superligaens mest erfarne spillere, og de to har også allerede vist sig som klassespillere, der kan styre tropperne både på og udenfor banen.

Oppe foran har de så den unge angriber Philip Zickernackel. Han fik masser af spilletid i sidste sæson uden at gøre det store af sig, men i denne sæson har han været fremragende. Han har på nuværende tidspunkt scoret tre mål, og han ligner en spiller, der kan få en stor sæson. Det samme kan man i øvrigt sige om hans makker Mikael Uhre, der ligeledes har scoret tre mål, og senest kom på tavlen imod FC København.

Til kampen imod OB må SønderjyskE undvære angriber Mads Hvilsom, der er skadet.

OB

Ambitionerne er som altid enorme i Odense, hvor man er desperate efter at se OB tilbage i toppen af dansk fodbold. Kent Nielsen har efterhånden haft tid til at forme sin trup, og op til denne sæson tilføjede man endnu en af Nielsens tidligere spillere i angriberen Nicklas Helenius.

Dette har dog ikke for alvor hjulpet på resultaterne, da Helenius endnu ikke har fundet målet for sin nye klub. De manglende mål har været et stort problem for OB i denne sæson. De har blot scoret fire mål i alt, og de har nu gået fra banen tre kampe i træk uden mål.

Det er ellers ikke fordi, at der ikke er talent i det forreste geled. Kent Nielsen råder over folk som Anders K. Jacobsen, Rasmus Festersen, Rasmus Jönsson og så altså Helenius, der alle tidligere har bombet mål ind i Superligaen.

I sidste uge tabte OB 2-0 hjemme til FC Midtjylland, men det var egentlig ikke fordi, at OB var forfærdeligt ringe. Defensivt stod de fint, men offensiven haltede. Angriberne tog ikke de rigtige løb, og holdet virkede simpelthen ikke sammenspillede. Efter kampen indrømmede Helenius da også, at de manglede skarphed og, at de skulle arbejde hårdt på træningsbanen for at rette op på fejlene.

Til kampen i Haderslev må OB undvære midtbanespilleren Izunna Uzochukwu, der er i karantæne.

Spilforslag

Det er to hold i dårlig form, der møder hinanden fredag aften. Det ligner derfor en tæt affære, og da begge hold mangler selvtillid, så vil de måske få svært ved at lukke og kvæle kampen. Vi spiller derfor på uafgjort til odds 3,10 hos bet365. 

Hvor OB har haft store scoringsvanskeligheder, så har SønderjyskE bombet mål ind på samlebånd. Kun FC Nordsjælland og Brøndby har scoret flere mål end sønderjyderne, og vi tror da også, at kampen fredag bliver målrig. Efter tre kampe uden mål skal OB simpelthen frem og score, hvis ikke der for alvor skal snakkes om krise. Derfor hopper vi også på odds 2,00 på over 2,5 mål hos bet365.

 

Spil på kampen hos bet365 >>