Indlæser...

EM-kvalifikationen glippede for Danmark, hvorimod Island er klar til EM i Frankrig til sommer. Det er Åge Hareides første kamp som dansk landstræner, og han har sammen med den nye assistenttræner Jon Dahl Tomasson sammentømret en spændende, stærk dansk trup – uden Nicklas Bendtner.

Hvordan skal det gå for Hareide og det danske landshold i den første kamp uden Morten Olsen ved roret siden starten af dette årtusinde? bet365 har odds på venskabskampen Danmark vs Island, som spilles torsdag d. 24. marts kl. 20.00 på MCH Arena i Herning.

Ikke overraskende er Danmark favoritter til odds 1.75, mens der er odds 5.00 på gæsterne fra Island. Uafgjort er ofte resultatet på disse tætte venskabskampe, og her belønner bet365 uafgjort med odds 3.40.

Spil på Danmark vs Island hos bet365, og tænd op for Kanal 5 kl. 18.00, hvor der er to timers optakt frem til kampstart kl. 20.00. Herunder kan du se udvalgte odds på kampen og læse optakt med bl.a. Danmarks trup mod Island.

Odds på Danmark vs Island hos bet365.dk >>

– Nye kunder får 1.000 DKK i bonus.

 

Indlæser...

 

Optakt: Danmark vs Island

Det er efterhånden ikke mange der kan huske en tid, hvor Morten Olsen ikke stod i spidsen for det danske fodboldlandshold. Morten Olsen afløste Bo Johansson d. 1. juli, 2000, og siden da har det været 15 år med op- og nedture med Olsen ved styrepinden. Nu får vi for første gang siden EM-slutrunden i Holland-Belgien i 2000 et dansk landshold en frisk start med det danske landshold, og det er lige præcist dét mange danskere har sukket efter i de seneste mange år.

Åge Fridtjof Hareide er ny mand ved roret på det danske landshold, og Hareide har stor trænererfaring fra bl.a. det norske landshold, samt bl.a. Brøndby, Rosenborg og senest Malmö som klubtræner. Hareide har allerede meldt klart ud, at Danmark skal spille med mere risici end under Morten Olsen, hvilket skal resultere i et mere offensivt indstillet dansk landshold. I den forbindelse er også den danske landsholds-legende Jon Dahl Tomasson blevet indlemmet i trænetteamet som Hareides assistent. Jon Dahl skal selvfølgelig være med til at bygge på Danmarks offensiv, hvor han med sin store erfaring ventes at kunne bidrage stort.

Island er – i modsætning til Danmark – klar til EM til sommer, og bør også være fokuserede på at spille en god kamp her kun måneder før EM sparkes i gang i Frankrig. Island gik videre til EM fra kvalgruppe A, hvor det blev til en andenplads efter Tjekkiet og foran Tyrkiet og Holland. Med en flot målscore på 17-6 i EM-kvalen imponerede Island, som gik gennem gruppen med seks sejre, to uafgjorte og to nederlag.

Der venter formentlig Danmark en svær kamp her, hvis Island formår at sætte sig op til kampen. I de tre seneste træningskampe, som blev spillet i januar, vandt Island først 1-0 over Finland, men tabte dernæst 2-1 til De Forenede Arabiske Emirater og 3-2 til USA.

 

Danmark vs Island – Indbyrdes opgør

Danmark har mødt Island en håndfuld gange i EM- og VM-kvalifikation gennem tiderne, og man kan roligt konstatere, at vi er oppe på den konto. De seneste fem kampe mod Island er alle vundet, og ovenikøbet med en imponerende målscore på 14-0. De seneste kampe blev spillet i kvalifikationen til EM i 2012, hvor Danmark vandt 1-0 i Parken og 0-2 på Island.

 

Danmarks trup mod Island

Hareide undlod at udtage Nicklas Bendtner til sin første landsholdssamling ovenpå “Lord Bendtner”s seneste udfald i den tyske topklub Wolfsburg, hvilket selvfølgelig er en klar besked til den danske topangriber om, at han skal få styr på sin klubkarriere, hvis han vil tilbage på det danske landshold.

Herunder kan du se Åge Hareides første landsholdstrup, som bød på to helt nye navne i truppen. Frederik Rønnow og Henrik Dalgsgaard kan glæde sig over at være udtaget til A-Landsholdet for første gang og stå overfor potentiel landsholdsdebut, og det samme gør Jonas Lössl, som har været udtaget til A-Landsholdet flere gange, men stadig ikke har fået spilletid på det danske landshold.

Målmænd:

Frederik Rønnow, Brøndby IF
Jonas Lössl, En Avant Guingamp
Kasper Schmeichel, Leicester City

Forsvar:

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach
Daniel Agger, Brøndby IF
Daniel Wass, Celta de Vigo
Erik Sviatchenko, Celtic
Henrik Dalsgaard, Zulte Waregem
Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen
Jonas Knudsen, Ipswich Town
Jores Okore, Aston Villa
Riza Durmisi, Brøndby IF
Simon Kjær, Fenerbahce

Midtbane:

Christian Eriksen, Tottenham Hotspur
Lasse Schöne, Ajax
Lasse Vibe, Brentford FC
Pierre Emile Højbjerg, FC Schalke 04
Thomas Delaney, FC København
William Kvist Jørgensen, FC København

Angreb:

Martin C. Braithwaite, Toulouse FC
Michael Krohn-Dehli, Sevilla FC
Nicolai Jørgensen, FC København
Yussuf Yurary Poulsen, RB Leipzig

 

Odds på Danmark vs Island >>

 

dannebrog