TourdeFrance2013Dagens etape var flad som en pandekage. Det lagde op til en massespurt allerede inden etapen var sat i gang. Der var ingen tvivl om, at der nok skulle komme udbrud og at de udbrud nok skulle få et stort forspring, men at holde til mål var der så godt som ingen chance for.

Efter bare 3 km kom dagens store udbrud. 5 ryttere og heriblandt Flecha rev sig løs og fik vanen tro lov af feltet til at køre i forvejen.

Der var ikke de store udfordringer undervejs på ruten, så sprinterholdene havde mere end rigelig tro på, at dem skulle de nok hente senere.

Udbruddet toppede med et forspring på 9 minutter. Selvom man skulle tro, at det var et stort forspring, så er det altså intet, når sprinterholdene skruer tempoet i vejret.

Kort inden 10 kilometermærket var udbruddet hentet – med undtagelse af Flecha, der var endda meget insisterende på at holde hjem.

Feltet holdt det høje tempo og med 6 km igen var Flecha hentet. Han fortsatte til det allersidste sekund med at træde, men der var intet at gøre.

Afslutningen blev præget af et massestyrt kort før mål. Det var indenfor 3 kilometermærket, så der var intet tidstab til nogen af favoritterne, men det betød alligevel noget for den afsluttende spurt, hvor blandt andre André Greipel var helt fraværende.

Før dagens etape havde Mark Cavendish udtalt, at Marcel Kittel var “the next big thing”. Det skulle vise sig at være mere rigtigt end Cavendish havde håbet på.

I sprinten åbnede Cavendish langt ude fra, og det viste sig at være lige præcis for langt ude fra. Marcel Kittel lå i baghjulet på Cavendish og han strøg let forbi til en relativt komfortabel sejr.

Marcel Kittel vandt dermed sin 3.etapesejr i årets Tour De France. Ingen af trøjerne skiftede ejermand i dag.

Trøjerne i Tour de France efter 12.etape:

Gul førertrøje: Chris Froome
Grøn pointtrøje: Peter Sagan
Prikket bjergtrøje: Pierre Rolland
Hvid ungdomstrøje: Michal Kwiatkowski