Sverige – Luxembourg odds: Kommer svenskerne tættere på VM?

Med to spillerunder igen er Gruppe A stadig helt åben. Frankrig og Sverige kæmper om gruppens førsteplads, men Holland og Bulgarien kan stadig overhale svenskerne. Dermed er de gul-blå  pisket til sejr imod Luxembourg.

Svenskerne ligger i øjeblikket på andenpladsen i gruppen, et point efter Frankrig, men da de møder Holland på udebane i sidste spillerunde, er intet afgjort endnu.

Luxembourg lignede på forhånd gruppens prügelknabe, men sådan er det ikke gået. I september skrev de nemlig historie, da de spillede 0-0 på udebane imod Frankrig, og før det slog de Hviderusland.

Miniputtens gode resultater ændrer dog ikke på, at Sverige er kæmpe favoritter. Hos bookmakeren Betsafe er der odds 1,05 på, at Sverige vinder, imens man får odds 41 på Luxembourg.

Læs vores anmeldelse af Betsafe, der er en del af den danske bookmakerelite.

 

Spil på Sverige - Luxembourg hos Betsafe

 

Optakt: Sverige – Luxembourg

Sverige

Det svenske landshold har præsteret rigtig godt i denne kvalifikation, og de bør som minimum at snuppe andenpladsen. Tidligere i kvalifikationen blev Frankrig slået, og det er også blevet til uafgjort imod Holland. I august tabte de dog 3-2 på udebane til Bulgarien, hvilket gik hårdt udover deres chancer for at tage gruppens førsteplads. Hvis Sverige misser VM, vil det være kampen, der bliver diskuteret.

Heldigvis for Sverige lod de sig ikke påvirke af nederlaget til Bulgarien. Få dage senere slog de nemlig Hviderusland med 4-0 på udebane, og selvtilliden bør derfor være i top. Sejren i Minsk var virkelig en toppræstation af svenskerne, da det er et svært sted at hente tre point.

Indtil videre har der faktisk ikke været nogle tegn på, at landsholdet savner Zlatan Ibrahimovic, der var den altoverskyggende stjerne i mere end et årti. I disse dage er landsholdet yngre end længe før, og Sverige ligner et hold med en lys fremtid. Folk som Victor Lindelöf, Ludwig Augustinsson og Emil Forsberg harg mange år tilbage på topplan, og den næste Zlatan står allerede klar i kulissen i Dortmund-angriberen Alexander Isak.

 

Trup

Målmænd: Robin Olsen (FCK), Karl-Johan Johnsson (Guingamp), Kristoffer Nordfeldt (Swansea City)

Forsvarsspillere: Mikael Lustig (Celtic), Victor Lindelöf (Manchester United), Andreas Granqvist (Krasnodar), Martin Olsson (Swansea City), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Filip Helander (Bologna), Emil Krafth (Bologna), Sebastian Holmén (Dinamo Moskva)

Midtbanespillere: Sebastian Larsson (Hull City), Albin Ekdal (Hamburg SV), Emil Forsberg (RB Leipzig), Jakob Johansson (AEK Athen), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Viktor CLaesson (Krasnodar), Marcus Rohdén (Crotone), Ken Sema (Östersnds FK)

Angribere: Marcus Berg (Al Ain), John Guidette (Celta Vigo), Ola Toivonen (Toulouse), Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren)

 

Luxembourg

Den sidste landskampspause var uden tvivl den bedste uge nogensinde i luxembourgs fodbold. Ikke nok med at det lille hertugdømme slog Hviderusland med 1-0 på hjemmebane, så fik de også 0-0 på udebane med Frankrig i Toulouse.

Det var første gang siden 1914, at Luxembourg undgik nederlag til Frankrig, og kampen er derfor allerede gået over i historien. Luxembourg var endda tæt på at stjæle sejren, da de ramte stolpen i slutningen af kampen, hvilket dog ikke gav nogle skår i glæden.

– Det er en triumfens dag for luxembourgsk fodbold, udtalte cheftræner Luc Holtz efter kampen ifølge BBC.

– Det er et historisk resultat for Luxembourg. Et point imod et tophold er ekstremt sjældent, fortsatte cheftræneren.

De to resultater bringer også Luxembourg op på to kampe i træk med clean sheets. Sidst det skete var i 1995, hvor de slog Tjekkiet og Malta 1-0, hvorefter de spillede 0-0 med Hviderusland.

 

Trup

Målmænd: Jonathan Joubert (Dudelange), Anthony Moris (Mechelen), Ralph Schon (Strassen)

Forsvarsspillere: Mario Mutsch (Progrés Niederkorn), Chris Philipps (Metz), Kevin Malget (Dudelange), Enes Mahmutovic (Middlesbrough), Marvin Martins (Jeunesse Esch), Aldin Skenderovic (Union Titus Pétange), Tim Hall (Lierse)

Midtbanespillere: Mathias Jänisch (Differdange), Laurent Jans (Waasland-Beveren), Christopher Martins (Lyon), Dwayn Holter (Differdange), Vincent Hill (Metz), Gerson Rodrigues (Eintract Braunschweig II), Eric Veiga (Eintracht Frankfurt II), Olivier Thill (Progrés Niederkorn), Daniel Sinani (Dudelange)

Angribere: Daniel da Mota (Racing FC), Aurélien Joachim (Lierse), David Turpel (Dudelange)

 

Spilforslag

RB Leipzig-spilleren, Emil Forsberg, har haft en rigtig flot kvalifikation indtil videre med fire mål i alt. Han scorede senest imod Hviderusland i september, og han er en nøglespiller for svenskerne. Forsberg er en af de mest kreative spillere i hele truppen, og han ved, hvor målet står.

I sidste sæson scorede Forsberg, fra sin position på fløjen, otte mål i Bundesligaen, og han har længe været rygtet til større klubber.

Indtil videre ser den 25-årige stjerne dog ud til at have det fint i Østtyskland, hvor han præsterer fantastisk. Vi spiller derfor på, at Forsberg kommer på tavlen til odds 2,10 hos Betsafe.

 

Spil på Forsberg som målscorer hos Betsafe