Sverige – England odds: To hold sigter mod stjernerne på Cosmos Arena

Vores svenske naboer har på mirakuløs vis spillet sig videre til en VM-kvartfinale for første gang i 24 år. Her venter de engelske løver, som vandt deres første straffesparkskonkurrence nogensinde ved et verdensmesterskab mod Colombia i 1/8-finalen. Nu skal Sverige og England så duellere om en plads i semifinalerne, og der bliver uden tvivl gået til stålet fra start til slut.

Svenskernes succes er bygget på et stærkt kollektiv og en solid defensiv. De har således holdt buret rent i tre ud af deres fire kampe, og det var kun imod de regerende verdensmestre fra Tyskland, at Robin Olsen blev passeret. Nu skal de så forsøge at sætte en stopper for brandvarme Harry Kane, der indtil videre har noteret sig for seks scoringer.

Englænderne klarede sig med nød og næppe videre fra 1/8-finalerne. Selvom Jordan Henderson brændte fra 11-meter-pletten, så gjorde Jordan Pickford skaden god igen, da han pillede det femte og afgørende forsøg fra Carlos Bacca. Derved kunne Erik Dier blive den store helt, da han sparkede sit straffe forbi David Ospina og sørgede for engelsk ekstase.

Diverse spiludbydere på internettet har gjort England til favoritter mod Sverige. En engelsk sejr giver således odds 1,88 hos bookmakeren Unibet, mens en svensk sejr belønnes med odds 4,70. Et uafgjort resultat giver pengene 3,30 gange igen.

 

Odds på opgøret hos Unibet

 

Optakt: Sverige – England

Sverige

Logoet for det svenske fodboldforbundDet lignede længe et målløst opgør mellem det svenske og schweiziske landshold, men efter 66 minutter dukkede Emil Forsberg op på kanten af feltet og med en hjælpende fod fra Manuel Akanji, fik han krøllet kuglen op i krydset og sørget for en 1-0-sejr. Endnu en gang havde Sverige ikke særlig meget boldbesiddelse, men det er rent faktisk også deres gameplan. Landstræner Janne Anderson har intet imod at modstanderne har bolden. Så kan hans spillere nemlig forsvare sig dybt og vente på omstillinger og/eller dødbolde. Kun i deres første kamp mod Sydkorea havde de mest boldbesiddelse, men siden da har de aldrig haft over 40 procent possesion. Det bliver helt sikkert mere af samme skuffe mod englænderne. De vil således gerne styre spillet, uanset hvem de møder.

Det store spørgsmål er dog, om Andreas Granqvist og co. kan holde Harry Kane i skak. Tottenhams goalgetter har været fyr og flamme i samtlige kampe, som han har spillet indtil videre. Han ligner også det klart bedste bud på en vinder af Den Gyldne Støvle. Både i målfeltet, med hovedet og på straffespark er han kold og kynisk, og hvis svenskerne giver ham bare en millimeter for meget plads, så udnytter han det. Sverige skal altså sætte mindst en mand på ham og håbe på at holde stand så lang tid som overhovedet muligt. Derudover er det vigtigt ikke at give ham chancen fra 11-meter-pletten, for der er han nemlig sikkerheden selv.

Sebastian Larsson døjede med en muskelskade i 1/8-finalen og er forsat tvivlsom til dette opgør.

Forventet startopstilling

Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Ekdal, Larsson, Forsberg – Toivonen, Berg

Hele den svenske VM-trup kan ses her

 

England

Det engelske fodboldforbunds officielle logoDet engelske landshold er langt om længe med blandt de sidste otte ved et VM. For første gang i tolv år har de endelig formået at spille sig hele vejen videre til kvartfinalen, men englænderne forlanger helt sikkert mere. Sverige er nemlig lidt af en ønskemodstander. Særligt når man tænker på, hvem de ellers kunne have mødt. Derfor var det egentlig nok meget smart ikke at besejre Belgien i den sidste gruppespilskamp, da det havde betydet, at de skulle møde Brasilien nu. Selvtilliden må være skyhøj efter 1/8-finalen mod colombianerne, da det var første gang i fire forsøg, at de trak sig sejrrigt ud af en straffesparkskonkurrence ved verdensmesterskaberne. Man må altså sige, at det var lidt af en forbandelse, som de fik brudt i det opgør.

Som så mange gange før er det dog mest af alt op til Harry Kane at sikre sejren. Han har således scoret intet mindre end totredjedele af alle Englands mål indtil videre ved denne slutrunde. Det er da også derfor, at han ligger allerøverst på topscorerlisten med sine seks scoringer. Nu er spørgsmålet så, om han kan få kuglen forbi Robin Olsen i det svenske mål, da det har vist sig at være lettere sagt end gjort. Det er nemlig kun lykkedes for de to tyskere Marco Reus og Toni Kroos at score imod den svenske keeper, som virkelig har lignet en mur i de tre øvrige kampe. Umiddelbart tror vi dog godt på, at han kan score for syvende gang. Han er simpelthen så knivskarp for tiden, at det halve kunne være nok.

Landstræner Gareth Southgate har ingen skader eller karantæner, så han kan stille med sin stærkeste start 11.

Forventet startopstilling

Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Young – Sterling, Kane

Hele den engelske VM-trup kan ses her

 

Spilforslag til Sverige – England

Dette ligner umiddelbart en taktisk affære mellem to mandskaber, som der vil gøre alt for en plads i semifinalen. Derfor regner vi ikke med, at det bliver noget offensivt festfyrværkeri. Der burde dog stadig komme et mål eller to.

Hvis vi får ret i den antagelse, så er der ikke den store tvivl om, hvem der tegner sig for en scoring. Her tænker vi naturligvis på Tottenhams goalgetter, som der vil gøre alt i sin magt for at vinde Den Gyldne Støvle om samtidig sikre engelsk avancement. Vi tror, at Kane kommer til at få netmaskerne til at blafre igen-igen.

Derfor anbefaler vi at spille på, Harry Kane scorer i kampen til odds 2,07 hos Unibet.

 

Odds på en Kane-scoring hos Unibet

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund