Superliga: Odds på FC Midtjylland vs Randers FC

Indlæser..

Mandagskampen i første spillerunde i Superligaen 2016/17 står mellem Ulvene fra Midtjylland og Hestene fra Randers. I denne optakt ser vi nærmere på odds på FC Midtjylland vs Randers FC, og kommer med det seneste nye fra begge lejre før sæsonstarten.

Ser vi på oddsene på kampen hos bookmakeren bet365, er FC Midtjylland favoritter, mens Randers er forholdsvis store underdogs. FCM giver odds 1.73, mens der er odds 4.75 på Randers.

To af sæsonens første fem kampe sluttede uafgjort denne weekend, og tror man på en pointdeling i Herning i aften, er der odds 3.60 på uafgjort.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

Kampen mellem FC Midtjylland og Randers FC fløjtes i gang mandag d. 18. juli kl. 19.00, og kampen kan ses direkte på TV3 Sport 1 eller på Viaplay.

Herunder finder du flere udvalgte odds på kampen samt vores optakt til FCM vs Randers med det seneste nye fra begge klubber.

Indlæser..

 

Optakt: FC Midtjylland vs Randers FC

FCM_Logo_250x250Vi lægger vanen tro ud med at kigge på hjemmeholdet fra FC Midtjylland, som startede sidste sæson som forsvarende mestre. Det kunne dog kun blive til bronzemedaljer i titelholder-sæsonen, og det er uden tvivl et resultat man ønsker at forbedre på den jyske hede i denne sæson.

I FC Midtjylland er der store ambitioner om at bide sig fast i den absolutte top af dansk fodbold og konkurrere på lige fod med FC København, og det sportslige setup er da også på plads i Herning-klubben til at gøre netop dét i denne sæson. Der har ikke været de store udskiftninger i truppen denne sommer, hvorfor man kan nyde godt af kontinuitet og det faktum, at FCM på papiret besidder landets velnok næststærkeste spillertrup.

På listen over spillere der har forladt klubben er det mest bemærkelsesværdige, at den nu tidligere FCM-anfører Kristian Bak har valgt at indstille karrieren efter en længere periode med skadeproblemer. Han får nu i stedet en rolle som assistent i Ulve-klubben.

På listen over nye spillere finder vi i skrivende stund kun ét navn, hvis vi ser bort fra Babajide David som var lejet ud til Thisted i sidste sæson, og det er den 32-årige finske landsholdsspiller Markus Halsti, som har spillet syv år i Malmø FFs centrale forsvar. Han kommer til Herning efter et kort – og ikke videre succesfuldt – ophold hos DC United i USA.

FCM har altså stort set bevaret den trup, som i sidste sæson sluttede flot af, og kan altså bygge videre på det arbejde Jess Thorup fik sat i sving i foråret.

 

Thorup: – Vi skal være med i det hele

I sidste sæson lignede det for stor en mundfuld for den midtjyske ulv at skulle konkurrere både i Superligaen, DBU Pokalen, Champions League-kvalifikation og sidenhen Europa League. Med modstandere som Southampton, Manchester United og Napoli på programmet, var det måske (for) svært at holde fokus på den hjemlige Superliga. I efteråret 2015 kneb det i hvert fald gevaldigt med resultaterne i Superligaen, og der skulle således en god slutspurt til i foråret 2016 før bronzemedaljerne kom i hus.

Alligevel er man ikke skræmt ved tanken om, at den igen i år står på både Superliga, DBU Pokal og ikke mindst Europa League, hvor FC Midtjylland i næste uge formentlig spiller sig videre i turneringen mod Vaduz fra Liechtenstein (FCM vandt den første kamp i Herning med 3-0).

“Det er ikke sådan, at vi spiller på én hest mere end den anden. Næste kamp er den vigtigste, og lige nu er det kampen mod Randers og derefter Europa League-kampen på torsdag mod Vaduz. Men vi har stadig ambitioner om at klare os i to ligaer – tre inklusiv pokalen. Så jeg vil ikke sige, at det er vigtigere at nå langt i den ene turnering frem for den anden. Vi skal være med i det hele.”, sagde cheftræner Jess Thorup til BT.

 

Skader og form

FCM har ingen registrerede skader til kampen mod Randers.

FCM har i optakten til den nye sæson spillet et mix af træningskampe og Europa League-kvalifikationskampe. Ser vi på FCMs fem seneste kamp, er de således alle vundet – uden at slippe mål ind.

FCM vs FK Suduva 1-0 (EL kval)

Skive vs FCM 0-4 (træningskamp)

FK Suduva vs FCM 0-1 (EL kval)

AC Horsens vs FCM 0-2 (træningskamp)

FCM vs FC Vaduz 3-0 (EL kval)

 

Randers genopbygger efter Keller-gate

Randers_FC_logoDet skal blive spændende at følge Randers i den kommende sæson, for det er praktisk talt umuligt at spå om, hvad der venter os fra Hestenes side. Efter klubben i mange år havde udviklet sig i den rigtige retning under den nuværende AGF-direktør Jacob Nielsen, gik det i sidste sæson helt galt i Randers.

Keller-gate kostede klubben både Jonas Borring, Christian Keller og klubbens succesfulde træner Colin Todd. Samtidigt har der været stor udskiftning i den sportslige sektor og på direktionsgangen, og den slags er som regel aldrig en god ting. Måske kan det dog vise sig at være en undtagelse her hos Randers, som netop havde brug for at få ryddet op efter balladen om Keller og Borring.

Dog må det alligevel være en streg i regningen for Randers, at man også måtte sige farvel til Amini og Junker, som drog til AGF.

 

Ny træner og syv mulige debutanter

Når Randers åbner sæsonen ude mod FCM mandag aften, er der således også mulighed for hele syv debutanter på banen i den lyseblå trøje. Otte hvis vi medregner den nye cheftræner Olafur Kristjansson.

På målmandsposten bliver det formentligt Hannes Halldorsson som får tjansen i den første kamp. Han blev hentet i Nijmegen denne sommer. Olafur Kristjansson kan dog også vælge Frederik Due eller den unge Søren Christensen, hvilket også vil betyde debut til de to.

Derudover er Kasper Enghardt, Joni Kauko, Marko Mitrovic og den 16-årige Marcus Mølvadgaard i spil som debutanter i kampen.

Der venter unægteligt en genopbygningsfase for Randers i den kommende sæson, hvor vi her på redaktionen i hvert fald har svært ved at se klubben spille sig i mesterskabs-slutspillet.

 

Skader og form

Randers er uden nyindkøbet Brandur Hendriksson, mens Alexander Fischer og Moussa Maazou sidder kampen over med småskader.

I sæsonoptakten har Randers spillet tre registrerede træningskampe, heriblandt en mod netop FCM. Ulvene vandt den med 1-0, men den kamp blev dog spillet d. 25. juni, og der er selvfølgelig drukket mange liter vand på træningsbanerne siden da.

FCM vs Randers 1-0

Viborg vs Randers 0-1

Randers vs Vejle 2-1

 

Spilforslag til FCM vs Randers FC

Der er ingen tvivl om, at vi tror mest på FC Midtjylland i dette opgør. Mens nøgleordet er “kontinuitet” i Midtjylland, har Randers gennemgået en stor udskiftning i klubben, og den slags tager som regel tid at få spillet sammen. Nu skal det nye Randers hold ud på en af landets sværeste udebaner i sæsonpremieren, og vi tror ikke, det kommer til at gå specielt godt for Hestene.

Vi spiller FC Midtjylland-sejr til odds 1.73.

 

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

bet365-580x330