Heldet slap op for en storspiller fra Esbjerg kommune, der var taget med en kammerat til Tyskland for at købe guldsmykker som gave til hustruen.

Det var ikke helt gennemtænkt, da spillefuglen fra Esbjerg kommune valgte at tage på shoppingtur til Tyskland sammen med en kammerat. Planen var at overraske hustruen med en gave, men det blev en voldsom dyr indkøbstur, da JydskeVestkysten kan berette, at Toldstyrelsen standsede bilen, der er ved at krydse grænsen fra Tyskland til Danmark.

Manden er nemlig kontanthjælpsmodtager og Toldstyrelsen rapporterer guldsmykkerne, der har en værdi af 35.000 kroner til Esbjerg Kommune.

Den spilleglade kontanthjælpsmodtager oplyser i første omgang, at det er kammeraten, der har betalt for smykkerne, der er tænkt som en gave til kontanthjælpsmodtagerens hustru.

Men da kommunen gennemgår hans kontoudtog fremår det, at han selv har betalt for smykkerne, men hvad værre er – hustruen er også på kontanthjælp, og dermed er hun ikke berettiget til ydelsen, fordi hun forventes at leve af den værdi, gaven har, indtil den er brugt op.

Det hele ender med, at Esbjerg Kommune efter en samtale med ægteparret kan konstatere, at manden bruger en del penge på spil, og efterfølgende lander han sig registrere hos ROFUS, der er Spillemyndighedens Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere, så han kan komme ud af sin spillemani.

Læs mere om ROFUS