Det amerikanske præsidentvalg afvikles tirsdag d. 8. november, hvor det omsider bliver afgjort, om det bliver Donald Trump og republikanerne som skal lede USA i de kommende fire år, eller om det bliver Hillary Clinton og demokraterne.

Meningsmålinger har tidligere haft Donald Trump som vinder af præsidentvalget, men i den seneste tid har Trump formået at gøre sig mere og mere upopulær hos store dele af befolkningen, og i de seneste meningsmålinger er det Hillary Clinton som har taget en spinkel føring.

Du kan spille odds på Donald Trump vs Hillary Clinton hos bet365, hvor der netop nu er odds 5.00 på Trump og odds 1.20 på Clinton.

Spil på Præsidentvalget på bet365 >>

– Find spillet under “specialvæddemål” -> Nordamerika ->

 

Odds på Præsidentvalget i USA

Hos Danske Spils Oddset er der en bred vifte af odds på Præsidentvalget i USA. Du kan selvfølgelig spille direkte på vinderen og hvem der bliver den næste amerikanske præsident.

Her er der odds 1.35 på Clinton og 3.20 på Trump, og så er der odds 30.00 på “andre kandidater”. Det er højest utænkeligt, at en anden end Clinton og Trump skulle blive den næste præsident i USA, men dette præsidentvalg har været alt andet end normalt, og man skal som bekendt aldrig sige aldrig.

Find oddsene på valget i USA ved at gå til Oddset -> Andre sportsgrene -> Politik -> USA hos Danske Spil.

På Oddset kan du også spille på, hvem der vinder en lang række udvalgte stater. Iowa ser ud til at kunne blive et tæt opgør, og det samme gør stater som Arizona, Florida, Georgia, Nevada og Ohio.

odds_usa_praesidentvalg_2016

 

Kontroversielle Trump i stiv modvind

Det er uden sammenligning det mest omtalte Præsidentvalg nogensinde, som de nu skal igennem i USA. Det skyldes ikke mindst den ene aktør i heads-up duellen om pladsen i Det Hvide Hus, nemlig Donald Trump.

Trump har delt vandene, ikke bare i USA men i hele verden, hvor han sin til tider skarpe og kontroversielle retorik har formået at ryste hele det politiske system i USA. Mange mener Trump til tider er gået langt over stregen, og i øvrigt generelt har været usaglig i sine debatter.

Donald Trump går dog til valg på en række værdier, som har fået store dele af USA til at bakke op om ham, til trods for Trumps til tider mildest talt klodsede adfærd i rampelyset.

Blandt andet går Trump til valg på at bremse indvandringen til USA, sænke skatterne og øge væksten, hvilket han valgte at reklamere for på denne måde på sin Instagram-profil:

#VPDebate #VOTE #TrumpPence16 #MakeAmericaGreatAgain #TrumpTrain #USA

Et billede slået op af Donald J. Trump (@realdonaldtrump) den 4. Okt 2016 kl. 9:53 PDT

 

Trump ville smide Clinton i fængsel

Trumps modstander, Hillary, er ikke meget bedre end Trump, når det kommer til skandaler, men Clinton nyder godt af, at have hele det politisk korrekte USA bag sig med hele dets følge.

Stort set hele den amerikanske showbusiness har stået på skuldrene af hinanden for at vise deres støtte til Clinton, og på samme tid tage afstand fra Donald Trump. Det skyldes i høj grad, at Trump er blevet stemplet som racist, efter han bl.a. har tilkendegivet at han agter at bygge en gigantisk mur ved grænsen til Mexico.

Foruden racist-prædikatet er Trumps også røget i unåde hos store dele af den kvindelige befolkning, efter der i den seneste stime af problemer er dukket en videoptagelse op, hvor Trump afslører stærke mandschauvinistiske tendenser.

Donald Trump er dog ikke den eneste præsidentkandidat med skeletter i skabet. Hillary Clinton har nemlig også lavet unoder i fortiden, hvor hun i flere sammenhænge har optrådt på kanten af loven, men dog stadig ikke er blevet kendt skyldig for noget kriminelt. Iflg. Donald Trump skyldes det dog, at han ikke har siddet ved magten endnu, hvilket han slog fast i en debat for åben skærm:

 

Clinton vs Trump: De seneste meningsmålinger

Trump har mistet store dele af den politiske støtte fra sit republikanske bagland, hvor der nu officielt ikke er én eneste præsidentkandidat fra det 21. århundrede som støtter ham, og det ligner mere og mere en sejr til Clinton, hvilket også afspejles i de seneste meningsmålinger.

De seneste målinger fra RCP Pool viser en stemmefordeling der hedder 47.9% mod 42% i Hillary Clintons favør.

I USA har mange kaldt valget for “et valg mellem to onder”, og der synes ikke for alvor at være opbakning til nogle af de to kandidater. Derfor er det også endnu for tidligt at spå om, hvem der render med favoritrollen, da der stadig er en lille måned til Præsidentvalget i USA løber af stablen, og meget kan ske i de sidste uger, dage og timer.

Der mangler stadig den sidste, store TV-debat, hvor Trump og Clinton går tå-til-tå på nationalt TV i den bedste sendetid foran millioner af vælgere. Disse debatter kan for alvor rykke ved meningsmålingerne i de kommende uger.

Hvem tror du bliver USAs næste Præsident? Se de nyeste odds på Clinton vs Trump hos Danske Spil på Oddset.

Spil på Præsidentvalget på Oddset >>

 

USA