Spartak Moskva – Liverpool odds: Det ligner engelsk sejr i Rusland

Det er en yderst vigtig kamp, når russiske Spartak Moskva hjemme på Otkritie Arena tager imod Liverpool i Champions League tirsdag aften. Det er to hold, der har det svært for tiden, og som langt fra fik den ønskede start på årets gruppespil.

Spartak spillede i åbningskampen 1-1 på udebane imod slovakiske Maribor og har derfor brug for point. I den hjemlige liga går det ikke meget bedre for storklubben. Efter 11 kampe har Spartak nemlig blot 14 point, og de ligger helt nede på syvendepladsen. I weekenden spillede de 2-2 imod bundholdet Anzhi, og cheftræner Massimo Carrera er under pres.

Liverpool besejrede i weekenden Leicester City med 3-2 på udebane, hvilket var deres første sejr i fem kampe. Merseyside-klubben ligger blot på femtepladsen i ligaen, og de har lukket ufattelig mange mål ind på det seneste.

På trods af Liverpools problemer har bookmakerne stadig stor tillid til dem. Hos Betsafe udbydes der pt. odds 1,72 på en Liverpool-sejr, imens der er odds 5,00 på, at Spartak snupper de tre point.

 

Spil på Spartak - Liverpool her.

 

Optakt: Spartak Moskva – Liverpool FC

Spartak Moskva

Spartak Moskva LogoRussiske Spartak overraskede i sidste sæson alt og alle, da de vandt deres første mesterskab i 16 år. Manden bag titlen var den italienske cheftræner Massimo Carrera, der tidligere har arbejdet som assistent for Antonio Conte. I denne sæson har Spartak såvel som Carrera dog haft det sværere, og de gode dage virker langt væk. Italieneren er stadig elsket af fansene, men både spillerne såvel som ledelsen har efter sigende mistet troen på ham.

Spartak er historisk set det mest succesfulde hold i Rusland. Klubben, der er opkaldt efter gladiatoren, Spartacus, som gjorde oprør imod Rom, har i alt vundet 22 sovjetiske og russiske mesterskaber, imens det er blevet til yderligere 13 pokaltitler. Spartak dominerede især i årene efter Sovjetunionens fald, hvor det i mellem 1992 og 2001 blev til hele ni mesterskaber.

Siden mesterskabet i 2001 er Spartak langsomt faldet fra hinanden. Klubbens ejer, Leonid Fedun, der købte klubben i 2003, har blot ringe forstand på fodbold, og Spartak har i en årrække været arketypen på en dårligt ledet østeuropæisk fodboldklub. Trænere er blevet fyret til højre og venstre, vennetjenester er blevet givet til tidligere spillere og forretningsforbindelser imens underpræsterende stjerner er blevet købt for eksorbitante beløb.

I ny og næ har man dog ramt rigtig på transfermarkedet. Den altoverskyggende stjerne på det nuværende Spartak-mandskab er den hollandske landsholdsspiller Quincy Promes. Han er den absolut bedste spiller i Rusland i øjeblikket, og det er blot et spørgsmål om tid før, at han skifter til en større europæisk liga. Han var i sommerens transfervindue længe rygtet til Liverpool, men han gjorde det klart, at han ønskede at spille Champions League med Spartak før en transfer kunne komme på tale. Promes er desværre tvivlsom til kampen imod Liverpool, hvilket går hårdt udover Spartaks chancer.

 

Liverpool FC

Manager Jürgen Klopp var naturligvis en lettet mand, da Liverpool endelig vandt igen i weekenden. Liverpool spillede generelt en rigtig fin kamp, da Leicester blev besejret, men de lavede ligeledes en række unødvendige defensive fejl, hvilket Klopp også bemærkede.

– Det er åbenlyst, at vi lukker for mange mål ind, det er der ingen tvivl om. Det er virkelig hårdt for mig. normalt er jeg en ret god defensiv træner, men det siger sig selv, at det ikke fungerer godt nok for tiden, udtalte Klopp efter sejren ifølge Sky Sports.

– Vi skal nok klare os, for jeg tror på holdet, og det gælder ikke kun offensive. Jeg ved, vi skal have gode resultater, men jeg kan godt lide dette hold. Det kan godt være, at andre ikke kan lide det, men jeg kan lide det, og jeg vil forbedre det, fortsatte han.

Med sejren imod Leicester fik Klopps tropper høstet selvtillid inden den vigtige kamp i Moskva. Efter 2-2-kampen imod Sevilla på hjemmebane i første runde har Liverpool brug for en sejr, og Klopp forventes derfor ikke at tage nogle chancer rent trupmæssigt. Liverpool kommer i stærkestes opstilling bortset fra, at Loris Karius formentlig får lov til at starte i målet.

 

Spilforslag

Liverpool bør vinde denne kamp. Spartak er i forfærdelig form for tiden, og cheftræner Carrera bliver konstant svigtet af sine spillere. I deres seneste to ligakampe har de smidt sikre føringer væk, og det virker nærmest til, at spillerne aktivt forsøger at slippe af med Carrera.

Derudover har de rød-hvide værter flere nøglespillere ude med skader, heriblandt midtbanespillerne Denis Glushakov og Roman Zobnin, der begge er uerstattelige. Må Spartak ligeledes undvære Quincy Promes, ser det næsten umuligt ud for dem. Hele holdets spillestil er bygget op omkring den dygtige hollænder, og han er simpelthen uundværlig.

Derfor kan vi ikke komme udenom at spille på en Liverpool sejr til odds 1,72 hos Betsafe.

 

Spil på Liverpool-sejr hos Betsafe