Efter 14 måneder som cheftræner for den tyske storklub Bayern München blev Carlos Ancelotti fyret torsdag. Dette skete efter, at Bayern blev udspillet af Paris Saint-Germain i Champions League, hvor sydtyskerne tabte med hele 3-0. Fyringen har naturligvis fået alle til at diskutere, hvem Bayern skal ansætte som deres næste cheftræner, og det kan man nu spille på hos Danske Spil. Bookmakeren udbyder spil på, hvem der sidder i Bayerns trænersæde den 13. januar næste år. Her er den nuværende Hoffenheim-træner, Julian Nagelsmann, favorit til odds 2,25.

 

Bookmaker is inactive

 

Hvorfor blev Ancelotti fyret?

Det kan virke vanvittigt at fyre en træner, der netop har vundet mesterskabet i suveræn stil, men det var altså, hvad der skete med Ancelotti. Det er da heller ingen hemmelighed, at Bayerns sæson ikke er forløbet helt efter planen. Efter seks kampe ligger de blot på tredjepladsen i Bundesligaen, og i weekenden smed de en 2-0-føring imod Wolfsburg væk på hjemmebane. Dette blev så forværret af midtugens forfærdelige Champions League-nederlag til PSG.

Det var dog ikke de svigtende resultater, der kostede Ancelotti hovedet.

– Det er ikke sådan, at vi på grund af et skidt resultat skal træffe en drastisk beslutning, fortæller klubpræsident Uli Hoeness fredag til Westfalenpost.

– Vi har set en negativ udvikling over de seneste uger og måneder, hvilket dog ikke behøver være så slemt. Men det det faktum, at træneren efter min overbevisning har fået fem nøglespillere, også Coman, imod sig i løbet af den sidste uge, var et slag, han ikke ville have klaret, uddyber præsidenten.

Imod PSG startede Arjen Robben, Mats Hummels og Franck Ribéry alle på bænken, imens den tyske verdensmester Jerome Boateng slet ikke var med i truppen. Derudover blev Thomas Müller skiftet ud midt i anden halvleg. Ifølge den tyske avis Bild er det netop disse fem spillere, der har presset Ancelotti ud af klubben.

Ancelotti tabte dermed omklædningsrummet, hvilket er næsten umuligt at overleve for en træner, hvilket Hoeness også påpeger.

– Som træner skal du ikke have dine bedste spillere som modstandere, argumenterer præsidenten.

 

Hvem skal overtage efter Ancelotti?

Julian Nagelsmann fra Hoffenheim er Danske Spils favorit til at tage over efter Ancelotti. Den blot 30-årige tysker imponerede alt og alle i sidste sæson, hvor Hoffenheim blev nummer fire i Bundesligaen. Ifølge den tyske sportsjournalist, Christian Falk, der følger Bayern tæt for Bild, foretrækker sydtyskerne dog den tidligere Dortmund-træner, Thomas Tuchel, som de allerede er i kontakt med.

 

 

Tuchel førte i sidste sæson Dortmund frem til pokalfinalen, hvor de slog Bayern. Derudover førte han klubben til henholdsvis en anden- og tredjeplads i ligaen, men han ragede til sidst uklar med klubbens ledelse. Dette kostede ham jobbet denne sommer.

Før Ancelotti blev ansat foreslog den afgående træner, Josep Guardiola, faktisk Bayern-ledelsen at ansætte netop Tuchel. Tuchels spillestil, der bygger på boldbesiddelse og aggressivt presspil, minder i høj grad om Guardiolas, hvorfor spanieren så ham som den oplagte person til at føre projektet videre. Dengang fravalgte Bayern ham dog til fordel for den mere erfarne italiener, men nu kan han være på vej til München.

 

Bookmaker is inactive

 

Klinsmann, Klopp og alle de andre

Selvom Nagelsmann og Tuchel er favoritterne i øjeblikket, er der dog mange om buddet. Danske Spil udbyder i øjeblikket spil på 15 forskellige trænere, heriblandt danskerne Michael Laudrup, Morten Olsen og Søren Lerby.

På listen finder man nogle af de største trænernavne i verden, og flere af dem har en fortid i Bayern. Dette gælder den midlertidige cheftræner Willy Sagnol, Ottmar Hitzfeld, Lothar Matthäus og Jupp Heynckes, der vandt Champions League med klubben i 2013.

Ønsker man at spille på en træner, der ikke er på listen, skriver man bare til Danske Spil, hvorefter de udbyder odds på ham.

 

Bookmaker is inactive