Qarabag – Chelsea odds: Løber Conte ind i problemer i Aserbajdsjan?

Begge hold har alt at spille for, når Qarabag og Chelsea onsdag mødes i Champions League. Hjemmeholdet skal bruge point for at overhale Atlético Madrid i kampen om gruppens tredjeplads, imens Chelsea skal forsøge at tage førstepladsen fra AS Roma.

FC Københavns aserbajdsjanske banemænd har været yderst imponerende i årets Champions League. De har to gange spillet uafgjort med Atlético, og derudover er det blevet til et snævert nederlag til Roma. Derudover fører de den hjemlige aserbajdsjanske liga, hvor de blot har tabt en enkelt gang.

Chelsea rejser til Aserbajdsjan med masser af selvtillid. I weekenden blev det til en flot 4-0-sejr ude imod West Bromwich Albion i Premier League, og med sejren overhalede de Tottenham Hotspur i ligaen. Chelsea er dermed tilbage i toppen af engelsk fodbold, hvor de igen kæmper med om medaljer.

Derfor er det heller ingen overraskelse, at englænderne er store favoritter hos bookmakerne. Hos NordicBet er oddset på Chelsea-sejren helt nede i 1,33, imens Qarabag udbydes til odds 10,50. 

Læs vores anmeldelse af NordicBet her.

 

Spil på kampen hos NordicBet

 

Optakt: Qarabag – Chelsea

Qarabag

Qarabag logoDe regerende aserbajdsjanske mestre skrev historie, da de slog FC København ud i Champions League-kvalifikationen. Med sejren blev Qarabag nemlig den første klub fra Aserbajdsjan til at kvalificere sig til gruppespillet nogensinde.

Kvalifikationen var resultatet af årelangt og målrettet arbejde fra både Qarabag og det aserbajdsjanske fodboldforbund. Millioner af kroner er i gennem de seneste år blevet postet i klubben, der er blevet et vigtigt propagandaapparat for det aserbajdsjanske styre. Aserbajdsjan er flere gange blevet kritiseret for manglende menneskerettigheder og frihed, men gennem sport, i særdeleshed fodbold, forsøger styret at forbedre landets internationale image.

Klubben har dog også en smuk og mindre kynisk side. Qarabag kommer nemlig fra byen Agdam i Republikken Nagorno-Karabakh, der ligger i Sydkaukasus og grænser op til Iran og Armenien. Efter Sovjetunionens fald udbrød der krig i republikken mellem armenere og aserbajdsjanere, og i dag er den de facto uafhængig, omend dette ikke anerkendes af FN. Over en million mennesker måtte flygte på grund af krigen, og Qarabag har ikke spillet i Republikken Nagorno-Karabakh siden 1993. I dag spiller klubben sine hjemmekampe i Aserbajdsjans hovedstad Baku, men den repræsenterer altså stadig de mange mennesker, der blev fordrevet fra deres hjem under den blodige krig.

I weekenden slog Qarabag topholdet Sumqayit med 1-0 på hjemmebane, og de er dermed ubesejret i deres seneste fire kampe i alle turneringer. Dermed har de selvtilliden i orden før kampen imod Chelsea. De må dog desværre undvære angriberen Tarik Elyounoussi, der er skadet, og karantæneramte Pedro Henrique.

 

Chelsea

En sejr imod Qarabag vil sikre Chelsea en plads i ottendelsfinalen. Dermed kan de kan slippe for en afgørende knald-eller-fald-kamp imod Atlético i starten af december. Derfor må man også formode, at manager Antonio Conte tager til Aserbajdsjan med alle de tunge skyts for at gøre kort proces. Chelsea har dog en vigtig udekampe imod Liverpool i næste weekend, hvilket formentlig sidder i spillernes hoveder.

Netop kort proces har Chelsea da også gjort på det seneste. På engelsk jord er har de vundet fem kampe i træk, og i starten af måneden blev det blandt andet til en flot 1-0-sejr hjemme imod Manchester United. De mange sejre har sendt Chelsea opad i Premier League-tabellen, hvor de nu kun er et point bag Manchester United på andenpladsen.

En af årsagerne til Chelseas flotte form er danske Andreas Christensen. Forsvarsspilleren har gjort det fremragende på det seneste, og Conte roser ham konstant. AC har fået fuld spilletid i Chelseas seneste fem kampe, og han forventes også at starte imod Qarabag. Dermed holder han altså den brasilianske landsholdsspiller David Luiz på bænken, hvilket må siges at være impmonerende.

Til kampen imod Qarabag må Chelsea undvære skadede Victor Moses, Baba Rahman og Michy Batshuayi.

 

Spilforslag

Chelsea er kæmpe favoritter i Aserbajdsjan, men hjemmeholdet må bestemt ikke undervurderes. Qarabag er nemlig et fremragende hjemmehold, hvilket flere store hold, heriblandt FC København, efterhånden har fået at føle. I midten af oktober spillede de 0-0 hjemme imod Atlético Madrid, og Roma slap også kun afsted med en smal 2-1-sejr.

Qarabag er rigtig stærke defensivt, og de har derudover et par offensive folk, der kan straffe modstanderne på omstillinger. Imod Chelsea må man forvente, at de stiller sig dybt på banen i håb om at gøre det svært for Chelsea at komme frem til chancer.

Chelsea har i øvrigt en vigtig udekamp imod Liverpool i næste weekend, så det er ikke utænkeligt, at Conte skifter en stjerne eller to ud, hvis Chelsea kommer foran. Derfor er der heller ikke meget, der tyder på, at Chelsea kan gentage 6-0-sejren fra London.

Vi anbefaler derfor, at man spiller Qarabag (2-0) handicap-sejren til odds 1,86 hos NordicBet. Her går væddemålet hjem så længe, at Chelsea ikke vinder med mere end et enkelt mål.

 

Følg spilforslaget hos NordicBet

 

NordicBet logo