Philadelphia Eagles – Atlanta Falcons optakt, odds og spilforslag

Lørdag aften klokken 22.35 dansk tid indtager Philadelphia Eagles og Atlanta Falcons Lincoln Financial Field til den første NFL divisional playoff-kamp. Hjemmeholdet havde bye week i sidste uge, hvor Falcons var ude i en hård udekamp imod Los Angeles Rams. Eagles er dermed friskere, men de må til gengæld undvære quarter back Carson Wentz, der er langtidsskadet. Wentz var en af NFLs bedste spillere i regular season, og backuppen Nick Foles besidder simpelthen ikke samme kvalitet. Derfor har bookmakerne også gjort Falcons til favoritter. Hos NordicBet er der odds 1,65 på en Falcons-sejr, imens Eagles udbydes til odds 2,35. 

Læs vores anmeldelse af NordicBet her.

 

Odds på Eagles - Falcons her

 

Optakt: Philadelphia Eagles – Atlanta Falcons

Philadelphia Eagles

Ørnene fra Philadelphia lignede i slutspillet en oplagt Super Bowl-kandidat og quarter back Carson Wentz en potentiel MVP-vinder. Wentz guidede Eagles fra den ene sejr til den næste, men så blev han skadet imod Los Angeles Rams i midten af december, hvilket endte hans sæson. Wentz blev sidenhen erstattet med Nick Foles, der tidligere har været Eagles’ startende quarter back med stor succes.

28-årige Folks fik sit store gennembrud i 2013, hvor han startede ti kampe, kastede 27 touch downs og blot to interceptions. Senere fulgte en skuffende 2014-sæson, hvor Foles blev bænket og senere tradet væk. Nu er han dog tilbage i Philadelphia, og han har leveret fornuftigt siden, at han tog over efter Wentz. I alt har Foles kastet 335 yards i denne sæson, fem touch downs og en enkelt interception med en gennemsnitlig passerrating på 109,1. Det er bestemt godkendte tal, men det hører med til historien, at modstanderne ikke har været de sværeste.

På trods af at Foles statistisk har gjort det udmærket, er Eagles’ produktion stadig faldet markant siden Wentz’ skade. Under Wentz fik Eagles 5,9 yards per spil, og det tal er nu nede på 4,0 yards per spil. Samtidig er Eagles’ third down conversion rate faldet fra 46,9 % under Wentz, hvilket var NFLs højeste, til 23,3 % under Foles.

Udover skadede Carson Wentz må Eagles også undvære running back Darren Sproles, corner back Jalen Mills og defensive end Brandon Graham. Derudover er line backer Dannell Ellerbe og corner back Sidney Jones tvivlsomme.

 

Atlanta Falcons

Sidste års Super Bowl-finalister fra Atlanta Falcons sluttede bag både New Orleans Saints og Carolina Panthers i NFC South. Derfor måtte falkene gennem wildcard-runden for at kvalificere sig til divisional playoff. Her mødte Falcons Los Angeles Rams og gjorde kort proces. Kampen blev vundet 26-13, og Falcons leverede en yderst solid præstation. Den helt store oplevelse var, som sædvanligt, wide receiver Julio Jones, der havde ni catches for 94 yards og en touch down. Derudover tilføjede Jones yderligere 13 yards på et enkelt løb, hvilket bragte hans totale produktion op på 107 yards.

Quarter back Matt Ryan leverede også en rigtig fin præstation imod Rams, hvilket lover godt for Falcons. ‘Matty Ice’ har ellers haft det svært i denne sæson, hvor han ikke har levet op til sidste sæsons flotte resultater. På det seneste har Ryan dog for alvor fundet topniveauet frem, hvilket da også er skyld i, at Falcons overhovedet er kommet så langt. Ryan er faktisk oppe på tre kampe i træk uden en interception, og fortsætter han den stil, kan Falcons tillade sig at drømme stort.

Det er bestemt heller ikke uden grund, at Ryan har fået tilnavnet Matty Ice. Han er iskold, når det virkelig gælder og lader sig aldrig gå på at pres. Hans passer rating imod Rams var flotte 101,8, og det var hans femte kamp i træk med en passer rating på mindst otte. Det er den næstlængste stime i Super Bowl-æraen efter legendariske Joe Montana, der har otte i træk. Matt Ryan har i øvrigt en passer rating på 102,4 over hele sin karriere, hvilket er tredjebedst i NFLs historie.

Julio Jones har døjet med en ankelskade i den forgangne uge, og han missede derfor to træninger. Den dygtige wide receiver forventes dog at spille lørdag aften.

 

Spilforslag

Det er ikke til at komme udenom Falcons favoritværdighed. De spiller ganske vist på udebane lørdag aften, men på papiret er falkene ørnene overlegne i denne omgang. Den helt store forskel er naturligvis på quarter back-positionen, hvor Matt Ryan simpelthen er flere niveauer over Nick Foles. Falcons har derudover vundet syv af deres seneste ni kampe, og de har virkelig momentum for tiden. Derfor er det altså umuligt at komme udenom et spil på en Falcons-sejr til odds 1,65 hos NordicBet.

 

Odds på Eagles - Falcons her