Vi går ind til endnu en spændende NBA-sæson, hvor de forsvarende mestre fra Golden State Warriors skal forsøge at genvinde trofæet for femte gang på kun ni år. Men det kan igen blive en tæt kamp om NBA-trofæet. Du kan i denne optakt få powerranking, oddsoverblik og spiltanker til MVP-prisen. 

Den nye NBA sæson starter den 19. oktober, når Philadelphia 76´ers møder Boston Celtics. I sidste sæson gik den erfarne point guard Steph Curry forrest og førte Golden State Warriors til sejr over netop Boston Celtics i NBA finals. Denne gang har bookmakerne udvalgt Warriors og Celtics som smalle favoritter til at gå hele vejen i 2022/23-sæsonen, men der er lagt op til en intens fight om NBA-trofæet, og i det tætte favoritfelt finder vi også hold som Milwaukee Bucks, LA Clippers og Brooklyn Nets.

Bookmaker is inactive

Odds på NBA 2022/23 – Hvem vinder titlen?

Der har været off season-drama hos både Warriors, Celtics og Nets. Det efterlader mange spørgsmål; ligesom skadeshistorikken hos et hold som LA Clippers gør det meget uforudsigeligt, og som vi kan se her på NBA Championship odds fra Unibet, så er det svært at pege på en decideret favorit til titlen i år.

Unibet Spil på NBA hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på NBA MVP

Den mest værdifulde spiller i NBA bliver belønnet med MVP-prisen. Der uddeles både en MVP-pris for regular season og en finals MVP. Det blev ikke overraskende Steph Curry, der tog MVP Finals-prisen i sidste sæson.

Men i de seneste to sæsoner er titlen som MVP (regular season) endt hos Nikola Jokic fra Denver Nuggets. Til trods for at Nuggets sluttede med 6. bedste record i sidste sæsons Western Conference efter 48 sejre og 34 nederlag.

Historisk set er MVP-prisen blevet givet til den bedste spiller på det bedste (eller næstbedste) hold med enkelte afvigelser – f.eks. da Russell Westbrook fik titlen tilbage i 2017, da han snittede en triple-double, men der skal som regel noget virkelig ekstraordinært til.

Til denne sæson kommer vi ikke udenom at skulle nævne superstjernerne LeBron James, Curry og Durant blandt MVP-kandidaterne.

Disse superstjerner er dog ved at blive overhalet af den yngre generation, og blandt oddsfavoritterne finder vi profiler som Luka Doncic fra Dallas Mavericks til odds 5,50 hos Bet365Joel Embiid til odds 6,50 hos LeoVegas fra Philadelphia 76ers samt græske Giannis Antetokounmpo til odds 7,00 hos Mr Green fra Milwaukee Bucks.

Ser vi på MVP-oddsene for LeBron James, Curry og Durant, så bærer de præg af, at de alle spiller på hold, hvor de har andre stjerner ved siden af dem, og derfor næppe bliver så dominerende i år, som man har set dem være tidligere. Ligesom alderen gør, at de med stor sandsynlighed vil misse kampe for at hvile.

Modsat ser det ud for Luka Doncic, der skiller sig ud ved at være den spiller, der har mindst hjælp fra holdkammeraterne. Han er den suverænt bedste spiller på Mavericks, og selvom de næppe kommer til at blande sig i toppen af Western Conference, så kommer hans individuelle sæson formentligt til at være rigtigt, rigtigt god.

Der kan hentes odds 11 hos Unibet på den forsvarende dobbelte MVP Nikola Jokic, men der er hård konkurrence om MVP-prisen.

Spilforslag: Ja Morant Vinder MVP: Odds 15 hos Danske Spil

Embiid og Doncic er fortjent gjort til oddsfavoritter, men point guard Ja Morant fra Memphis Grizzlies er en interessant outsider til MVP-prisen. Det vil dog kræve endnu en rigtigt god sæson fra Grizzlies, der sidste sæson sluttede 2’er i Western, bag Phoenix Suns, men altså foran f.eks. stærke hold som Warriors.

Hvis man har fået lyst til at placere et odds på NBA kampene og/eller hvem der bliver MVP, så kan man med fordel tage et kig på vores odds på basketball-guide. Den er fyldt med tips og tricks samt en masse god information, som kan sagtens kan gøre brug af, inden man oddser.

Odds på NBA Eastern Conference

Eastern Conference ser meget, meget interessant ud i år. Der er sket meget i off season, og det lykkes de fleste hold at komme stærkere ud til denne sæson, og toppen ser meget jævnbyrdig ud.

Powerranking:

 1. Philadelphia 76’ers
 2. Boston Celtics
 3. Milwaukee Bucks
 4. Brooklyn Nets
 5. Miami Heat
 6. Cleveland Cavaliers
 7. Atlanta Hawks
 8. Chicago Bulls
 9. Toronto Raptors
 10. Washington Wizards
 11. New York Knicks
 12. Detroit Pistons
 13. Indiana Pacers
 14. Charlotte Hornets
 15. Orlando Magic

Mr Green Få NBA liveodds hos Mr Green

Kun for nye spillere | Opret dig som ny kunde, indbetal og spil for 100 kr. og få 100 kr. kontant | De 100 kr. skal gennemspilles til minimum odds 2,00 senest 60 dage efter indbetaling | Intet omsætningskrav på de 100 kr., der modtages kontant

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Førsteudfordrerne i Eastern er Celtics, Bucks og Nets

Men Philadelphia 76ers kan se frem til kamp til stregen i Eastern, hvor vi også finder Boston Celtics, der imponerede ved at nå i finaleserien mod Warriors. Celtics kommer nu med mere erfaring og skal bygge videre på resultaterne fra sidste sæson – en stor streg i regningen er dog, at coach Ime Udoka er suspenderet hele sæsonen.
Holdet er dog nogenlunde intakt, og der er kommet en dygtig on-ball spiller i Malcolm Brogdon, som godt kunne komme til at spille en stor rolle fra bænken. Det er svært at være imponeret over dybden i deres frontcourt, men defensive ser Boston Celtics bundsolid ud.

Milwaukee Bucks må undvære power forward Khris Middleton i starten af sæsonen, og jeg synes generelt truppen ser lidt dårligere ud end sidste år. Derfor er de ikke helt i toppen af powerrankingen, men det er også svært at sætte et hold med stjerner som Jrue Holiday og Giannis Antetokounmpo længere ned, men bredden halter.

Brooklyn Nets må være det hold, der har været omtalt mest i offseason, og det er spændende at følge, hvordan deres projekt ender. Kevin Durant har villet væk fra holdet nærmest siden slutningen af sidste sæson, Kyrie Irving spillede kun halvdelen af kampene sidste år, og Ben Simmons spillede slet ikke.

Preseason har dog set fornuftig ud for Nets, og når alle spiller, så er det et godt hold, og bredden er ret fornuftig, hvis man ser bort fra centerpositionen.

Odds på NBA Western Conference

Præcis som Eastern, så ser også Western Conference voldsomt jævnbyrdig ud. Der er et par forholdsvis klare favoritter, men samtidig også flere potentielle overraskelser.

Powerranking:

 1. Golden State Warriors
 2. LA Clippers
 3. Phoenix Suns
 4. Memphis Grizzlies
 5. Denver Nuggets
 6. Dallas Mavericks
 7. Minnesota Timberwolves
 8. New Orleans Pelicans
 9. LA Lakers
 10. Portland Trail Blazers
 11. Sacramento Kings
 12. Houston Rockets
 13. Utah Jazz
 14. Oklahoma City Thunder
 15. San Antonio Spurs

bet365 Spil på NBA hos Bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

A Clippers bliver også meget spændende at følge. Både Kawhi Leonard og Paul George er skadefrie, og John Wall kan blive lidt af en joker.
Der er usikkerhed omkring, hvor meget Leonard, George og Wall kommer til at spille grundet deres skadeshistorik, men truppen ser ret bred ud, og defensivt ser de rigtigt stærke ud. Deres prioritering kommer dog nok til at være på at være friske til slutspillet, hvorfor jeg ikke har dem som 1. seed.

Går vi lidt længere ned i rankingen, så bliver et par hold som Minnesota Timberwolves og New Orleans Pelicans sjove at følge.

Timberwolves lavede et bemærkelsesværdigt trade i offseason og fik hentet det defensive powerhouse Rudy Gobert. Det bliver spændende at se, hvordan han fungerer sammen med Karl-Anthony Towns.

For Timberwolves går Anthony Edwards ind i hans tredje sæson, og der er høje forventninger. Hvor meget han kan løfte niveauet, bliver interessant at følge. Timberwolves-bænken er dog ikke så prangende.

Pelicans har Zion Williamson tilbage, og det tror jeg giver dem muligheder for at komme indenfor i slutspillet i år; hvis han ellers kan holde sig skadefri. Pelicans spillede sig op mod slutningen af sidste sæson, hvor særligt Brandon Ingram trådte i karakter, og det skal de bygge videre i år. De har en solid trup og vil være en ubehagelig modstander for de fleste hold.

LA Lakers kan man vel næsten ikke lade være med at nævne – de risikerer at ende udenfor slutspillet, hvilket skyldtes, at de fortsat ikke er kommet af med Russell Westbrook og (måske) insisterer på at bruge ham som starter.

Ydermere er der bare andre hold omkring dem, som har forstærket sig, og Anthony Davis mangler endnu at bevise, at han kan holde sig skadefri. Det bør være svært at holde sig udenfor playoff med Davis og LeBron James i truppen, men offseason peger bare ikke i den rigtige vej for Lakers.

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvornår afvikles NBA 2022/23 sæsonen?
De første kampe i grundspillet bliver afviklet tirsdag den 18. oktober kl 01.30. Grundspillet kører frem til den 9. april 2023, hvorefter de ti bedste hold fra Eastern og Western Conference vil gå videre til NBA Playoffs, der starter den 15. april 2023.

🔎Hvornår er NBA Finals 2022/23?
Vinderen af de to Conferences spiller NBA Finals fra 1. juni 2023. Det er bedst af syv, hvilket betyder at første hold, der når fire sejre vinder mesterskabet.
En eventuel kamp syv bliver afviklet den 18. juni 2023.

🔎 Hvor kan jeg se NBA i TV?
TV2 har rettighederne til at vise NBA, og du kan se kampene direkte på TV 2 Sport X og TV 2 Play.

🔎 Hvor kan jeg livestream NBA kampene?
Du kan finde livestreams til NBA kampene gratis hos Bet365 og Unibet. Her finder du også masser af liveodds på NBA.