Optakt: Newcastle vs. Liverpool (27. august 2023)

Efter to spillerunder af den nye sæson i Premier League begynder vi så småt at få et indblik i, hvor konkurrencepræget og spændende den bliver. Kampen om top fire-placeringerne involverer så mange hold, at der næsten hver uge kommer et stort opgør mellem topholdene.

Sidste uge så vi Tottenham dominere en kamp mod Manchester United og Manchester City trak sig sejrrigt ud af sit opgør mod Newcastle – om end snævert. Den sidstnævnte af de to kampe, blev nemlig vundet 1-0 til de forsvarende Premier League-mestre.

Newcastle ramte ikke samme takter som i deres sæsonpremiere. De skal derfor hurtigt samlet tropperne og forsøge at finde det effektive spil, som de viste så flot frem i deres 5-1 sejr mod Aston Villa. Holdet skal nemlig være kampklar, når de byder Liverpool velkommen på St. James’ Park søndag d. 27. august klokken 17:30 i den tredje runde af Premier League.

Vores spilforslag

Liverpool har en svækket defensiv midtbane, mens Newcastle har oprustet gevaldigt hen over sommerens transfervindue. Til gengæld står Liverpool stærkt rent offensivt, og ingen af klubberne har i øvrigt råd til at tabe. Vi tror derfor på, at søndagens møde mellem de to klubber ender uafgjort (2-2). Du kan i skrivende stund få odds 12 på et 2-2-kampresultat, men der er et risikofyldt bet. I stedet foreslår vi følgende odds på kampen mellem Newcastle og Liverpool:

 

Begge hold scorer (Ja) + Uafgjort (X) til odds 4,55 på NordicBet

 

Optakt

De to hold er startet sæsonen, som forventet og ønsket af holdene. Magpies (Newcastle) har vist, at de har en trup, der både kan gentage succesen fra sidste sæson og måske endda udfordre for en højere position end deres 4.-plads foran det mandskab de netop skal møde på St. James Park nu på søndag.

Liverpool fandt noget af det spil man forventer af The Reds i deres 3-1 sejr over Bournemouth. Her var det især deres angreb, der fungerede godt, takket være en god midtbaneduo bestående af Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai, som danner den røde tråd i Liverpools formation.

Transfers

Transfers har allerede spillet en stor rolle i de første to spillerunder af Premier League-sæsonen 2023/24. De første par kampe har både vist styrker, men også svagheder der allerede kan ses. Et eksempel på dette er Liverpool, der, trods deres strålende angrebsspil i den seneste kamp, har været sårbare over for modstandernes angreb.

Dette kan i høj grad tilskrives fraværet af en verdensklasse-nummer seks, en defensiv midtbanespiller af høj kaliber. Interessant nok har Liverpool denne sæson allerede set to defensive midtbanespillere som Fabinho og Jordan Henderson blive solgt – vel og mærke uden at hente nye spillere på til disse positioner.

I modsætning til Liverpool har Newcastle solgt en offensiv spiller, Allan Saint-Maximin. De har til gengæld genforstærket sig med Harvey Barnes og Sandro Tonali fra henholdsvis Leicester og AC Milan. Sidstnævnte er gledet direkte ind i Newcastles spil og har allerede vist sig at passe perfekt til deres offensive presspil.

Garanti for mål

Kampen her burde være en favorit for The Reds’ (Liverpool), som har hentet point i 13 af de seneste opgør mellem de to klubber. Dertil er de ovenikøbet på en sejrsstime på 4 kampe mod Newcastle.

Det er dog ikke kun Liverpool, der kan score. Kigger vi tilbage på disse indbyrdes kampe er der som regel én fællesnævner; en garanti for mål. Ud af de seneste 13 opgør har der kun været én kamp, der er endt 0-0. Faktisk er gennemsnittet oppe på 2,8 mål pr. kamp, når Newcastle og Liverpool møder hinanden.

 

Odds på over 2,5 mål hos betfair

 

Kampens resultat: Newcastle 2-2 Liverpool

St. James Park har været Newcastles fæstning i den seneste Premier League sæson. Her formåede de at hente hele 11 sejre, 6 uafgjorte og tabte 2 kampe, hvilket svarede til en pointhøst på 39 point og en 5.-plads i hele tabellen.

Dette bliver en offensivt præget kamp med to mandskaber, der vil frem i banen for at score mål. Newcastle har vist sig som et hold, der er solide i bagkæden – og den egenskab er kun blev styrket hen over sommerens transfervindue. Derfor vil de have mulighed for at presse Liverpool, der dog med deres hurtige offensive spillere kan skabe en omstilling, som kan vise sig at være en udfordring for Newcastle-spillerne.

Selvom Magpies (Newcastle) er favoritter i opgøret, med et mandskab der er klar til at ramme Liverpools svækkede defensive midtbane, tror vi på, at de får kamp til stregen. Liverpool er stærke i deres offensiv og det er i øvrigt sandsynligt, at holdene kan skabe rum i bagkæden, hvor det bliver op til målmændene og centerforsvarene at holde hver sit hold med i kampen.

Vi forventer, at kampen ender uafgjort: Newcastle 2-2 Liverpool

 

Odds på Newcastle vs. Liverpool hos NordicBet