Efter et fyldt stadion i kampen mod San Marino er Danmark rejst til Finland, hvor de to lande skal mødes søndag aften på det olympiske stadion i Helsinki til sjette runde af EM-kvalifikationen.

Danmark tager til Helsinki med håbet om at gentage det resultat, de opnåede hjemme i første runde mod Finland. I denne optakt tager dykker vi ned i formen på begge landshold, deres trupper og identificerer de spillere, der kan have en væsentlig indflydelse på kampen. Til sidst kommer vi med vores forudsigelse for udfaldet af landskampen.

NordicBet Odds på en sejr til Danmark

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsen er minimum 500 kr. og mindst ét valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Formen op til kampen

Begge hold står stærkt i Gruppe H, og resultatet af denne kamp kan afgøre om det er Danmark eller Finland, der går videre fra gruppen. Finland har den bedre form af de to hold, da de har vendt tingene siden deres nederlag mod Danmark i første runde. De har opnået fire sejre i træk med clean sheets og scoret i alt 11 mål.

På den anden side kom Danmark, efter deres imponerende 3:1-præstation mod Finland, i vanskeligheder mod Kasakhstan og gik glip af en potentiel sejr i kampens sidste øjeblikke. Det lykkedes til gengæld at sikre uafgjort mod Slovenien og at vinde over både Nordirland og San Marino.

Gruppens vinder

Hvis Finland kan besejre Danmark på hjemmebane, vil de have en stærk mulighed for at vinde gruppen eller positionere sig positivt til kvalifikationen. De har nemlig, efter kampen mod Danmark, stadig to hjemmebanekampe mod Nordirland og Kasakhstan; begge hold, som de fik fuld point imod på udebane.

Danmark har stadig en chance for at vinde gruppen og skabe et hul mellem de andre konkurrerende nationer, herunder Slovenien og Kasakhstan, som også har en chance for at nå de to øverste pladser. Med kun 3 point, der adskiller 4.-pladsen fra 1.-pladsen i gruppen, er det afgørende for Danmark får denne sejr for at etablere sig som gruppefavoritten.

Selvom Danmark ikke har præsteret fremragende indtil videre, så er der håb forude. I teorien er Danmark nemlig klart overlegen i forhold til gruppens øvrige hold, hvis man ellers kan stole på FIFA’s rangliste:

  • Danmark (19. i verdenen)
  • Finland (55. i verdenen)
  • Slovenien (61. i verdenen)
  • Nordirland (64. i verdenen)
  • Kasakhstan (104. i verdenen)
  • San Marino (208. i verdenen)

Erfarne trupper

Når Finland og Danmark mødes på søndag i Helsinki, så er der to meget erfarne trupper, der løber ind på banen. Mange af spillerne har ikke bare masser af rutine fra deres respektive klubber, men har også spillet sammen i landsholdet gennem en længere periode. Forhåbentligt betyder det, at vi kommer til at se velsmurt spil på begge sider af banen.

Finland

Finland har et erfarent hold bestående af flere rutinerede spillere, såsom Teemu Pukki, Robin Lod og Joel Pohjanpalo. Teemu Pukki, der blandt danskerne er bedst kendt for sin periode i Brøndby IF og også er anerkendt af engelske fans, fik et fantastisk gennembrud i løbet af sine fire sæsoner i Championship og Premier League med Norwich. Her scorede han imponerende 87 mål i 198 kampe.

Derudover har Finland også to unge angribere, Oliver Antman og Daniel Hakans, som lige nu er landsholdets førende målscorere. De har begge udnyttet de muligheder de har fået i EM-kvalifikationen og har hver scoret tre mål. Hakans er dog ikke udtaget til truppen, der skal spille mod Danmark. Som følge heraf må Finland håbe, at de erfarne angribere, Pohjanpalo og Pukki, sammen med den unge Antman, kan sammensætte en stærk nok offensiv til at vinde over Danmark.

Danmark

Danmark har opretholdt en stærk og sammentømret trup i en længere periode med minimale ændringer. Dette eksemplificeres blandt andet ved den konsekvente udtagelse af spillere som Yussuf Poulsen, Braithwaite og Jens Stryger på trods af deres manglende spilletid på klubniveau i de sidste par år. Ikke desto mindre fortsætter de med at være en del af landsholdet.

I den seneste kamp oplevede vi positive takter fra Eriksen og Mæhle, der har været en del af holdet i mange år – dog uden at ramme det høje niveau vi har set tidligere fra dem. Dertil kommer Jonas Wind og Rasmus Højlund, der udgør den nye danske offensiv. Sidstnævnte er Danmarks førende målscorer med 6 mål i 5 kampe.

I forsvaret har Danmark en af deres mest erfarne spillere, Simon Kjær, der har 127 landskampe i bagagen. Tilsvarende erfaren er Kasper Schmeichel på målmandsposten, som han har bemandet i 94 landskampe.

Kampens resultat: Finland 1-2 Danmark

Finland går til kampen mod Danmark med en stærk form og en tro på deres evne til at vinde. Det betyder, at Danmark skal tage kontrol over spillet og forhindre Finland i at diktere tempoet. Hos odds.dk mener vi, at Danmarks tidligere kamp mod San Marino har indgydt noget af den vinderånd og mentalitet, som har manglet i kampene mod Slovenien og Nordirland.

Som følge heraf håber vi, at Danmark sætter takterne og sikre dominering fra starten. Hvis Jonas Wind samtidig fortsætter sin fremragende form, kan det forhåbentligt ende med en dansk sejr. Vores forudsigelse for udfaldet af kampen er: Finland 1-2 Danmark

bet365 Odds på 1-2 til Danmark

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+