Her finder du odds på Greta Thunberg som vinder af Nobels Fredspris

GFredag klokken 11.00 afsløres vinderen af Nobels Fredspris på Nobel Instituttet i Oslo. Den helt store favorit er 16-årige Greta Thunberg, hvis man skal tro bookmakeren Unibets odds på Nobels Fredspris 2019. Bookmakeren giver odds 1,50 på den svenske klimaaktivist, imens den støre konkurrent vurderes til at være Abiy Ahmed, Etiopiens premierminister. Blandt bookmakerens andre muligheder kan Angela Merkel, Pave Francis, Donald Trump og Edward Snowden nævnes, omend de alle er langskud, hvis man skal tro oddsene.

 

Odds på Nobels Fredspris hos Unibet
Knappen tager dig direkte til Unibets odds på Nobels Fredspris

 

Alle odds på Nobels Fredspris

Unibet er i skrivende stund den eneste bookmaker med odds på Nobels Fredspris. Heldigvis er der masser af valgmuligheder hos bookmakeren, der tager begivenheden yderst seriøst. I tabellen forneden kan alle kandidaterne samt deres odds ses.

Navn Odds Navn Odds
Greta Thunberg 1,50 Abiy Ahmed 3,50
Raoni Metukire 7,50 Jacinda Arden 9,00
UNHCR 15,00 Angela Merkel 21,00
Pave Francis 21,00 The American Civil Liberties Union 21,00
Læger uden grænser 26,00 Donald Trump 26,00
Raif Badawi 26,00 Wa Lone & Kyaw Soe Oo 26,00
Amal Clooney 34,00 Edward Snowden 34,00
Emmanuel Macron 34,00 José Andrés 34,00
Narendra Modi 34,00 Carlos Puidgemont 51,00
Federica Mogherini 51,00 Hillary Clinton 51,00
Jair Bolsonaro 51,00 Jeremy Corbyn 51,00
Julian Assange 51,00 Matteo Salvini 51,00
Vladimir Putin 51,00 Theresa May 81,00
Kim Jong-un 101,00

 

Derfor vinder Greta Thunberg Nobels Fredspris 2019

Greta Thunberg er en regulær verdensstjerne i disse dage. Hun er på alles læber, og hun har en kraftfuld stemme, der vækker genklang fra Japan til USA. Hun er samtidig et symbol på en ungdom, der kæmper en desperat kamp for en bedre verden for dem selv og deres efterkommere.

Samtidig er Greta Thunberg en progressiv ung kvinde, der virkelig har formået at sætte klimaet på dagsordenen, og hendes seneste tale i FN i New York vakte stor opmærksomhed. Hun er talsmand for en hel generation af unge mennesker. Nobels Fredspris gives traditionelt til ældre mænd, hvorfor det vil sende et stærkt signal, hvis Thunberg vinder den i år.

Dan Smith, der er direktør for Stockholms Internationale Forskningsinstitut mener, at Thunberg har gode chancer for at vinde. Dette bygger han på, at klimaforandringer og voldelige konflikter, efter hans mening, er utvetydigt forbundet, hvorfor Thunbergs klimakamp også er fredskamp.

Greta Thunberg

Billede: European Parliament

Hvem kan true klimaaktivisten?

Ser man på bookmakernes odds på Nobels Fredspris 2019, kan det virke sikkert, at Greta Thunberg vinder. Sådan er det dog langt fra. Faktisk tyder meget på, at hendes chancer bliver overvurderet af Unibet.

Det første, der taler imod den unge svensker er, at hendes fokus på klimaet ikke decideret kan relateres til fredsskabelse, som prisen er dedikeret til. Selvom der kan være ne kobling mellem de to, er den stadig abstrakt, og derfor er der stadig langt fra klima- til fredskamp.

Derudover taler det også imod Thunberg, at hun er så ung. Selvom hun er talsmand for en hel generation, kan Nobel-kommittéen fravælge hendes kandidatur med baggrund på, at prisen vil være en for stor byrde for hende på nuværende tidspunkt.

Dette argument understøttes faktisk af både Henrik Urdal, forskningsdirektør ved Institut for Fredsforskning i Oslo, og Asle Sveen, historiker og ekspert i Nobels Fredspris, der begge bliver overraskede, hvis hun vinder.

 

Afrikaner og indianerhøvding truer Thunberg

Det bedste alternativ til et odds på Greta Thunberg som vinder af Nobels Fredspris er den etiopiske premierminister Abiy Ahme. Han udbydes til odds 3,50 hos Unibet. Han blev premierminister i 2018, og han har siden mæglet fred mellem Etiopien og Eritrea. De to lande har været i åben konflikt siden 1998, men ved at give grænsebyen Badme til Eritrea, og dermed leve op til en international aftale fra 2000, fik han sat en stopper for urolighederne. Derudover har han løsladt tusindvis af fanger, hvilket ligeledes har forbedret forholdet.

Et andet godt bud er Raoni Metuktire, der udbydes til odds 7,50 hos Unibet. Han er høvding for en indianerstamme dybt inde i Amazonas, og han er blevet nomineret for sit arbejde for at beskytte naturen og indianernes rettigheder i Amazonas. I en tid, hvor hele verden holder øje med skovbranden i Amazonas, er han en ægte folkehelt i store dele af Sydamerika, og ligesom Thunberg arbejder han med et meget profileret område.

 

Sådan oddser du på Nobels Fredspris 2019

Det er nemt at oddse på Nobels Fredspris 2019. Alt du skal gøre er faktisk blot at oprette en konto hos Unibet og indbetale penge. Du kan indbetale helt ned til 40 kroner hos Unibet, og derefter oddse på Greta Thunberg eller en af de andre kandidater til Nobels Fredspris.

  1. Gå til Unibet.dk
  2. Find den kandidat du vil spille på
  3. Vælg din indsats
  4. Placér spillet.

Odds på Nobels Fredspris 2019 hos Unibet
Knappen tager dig direkte til Unibets odds på Nobels Fredspris

 

Bookmakeren Unibets officielle logo på grund baggrund