Nicklas Bendtner i kamp for Rosenborg. Billede: Bjørn Erik Pedersen

Mangt og meget er blevet skrevet om Nicklas Bendtner siden hans skifte til norske Rosenborg. Han startede sløjt ud, men angriberen bedre kendt som Lord ser nu endelig ud til for alvor at være kommet i gang. I weekenden scorede han et drømmemål imod Molde og torsdag aften var han med til at slå Ajax 1-0 i Europa League-kvalifikationen. Målet imod Molde var hans niende i 18 kampe indtil videre og der spekuleres nu i, hvorvidt Bendtner kan være på vej tilbage på landsholdet, som han ikke har repræsenteret siden 2015.

Mandag udtager landstræner Åge Hareide sin trup til VM-kvalifikationskampene imod Polen og Armenien, der spilles i næste måned og Danske Spil har udbudt spil på, hvorvidt Bendtner gør comeback eller ej. Danske Spil tilbyder odds 1,50 på, at Nicklas Bendtner udtages til mindst en af A-landsholdets fire VM-kvalifikationskampe i 2017.

 

Spil på Bendtners chancer for landsholdscomeback her

 

Det taler for Bendtners comeback

Bendtner er endelig begyndt at få den spilletid, som Fodbolddanmark så længe har sukket efter. Han har på nuværende tidspunkt startet 21 kampe for Rosenborg i alle turneringer, og han blot er blevet skiftet ud tre gange. På trods af at Rosenborg blot er halvvejs i gennem sæsonen, så har det allerede været den tredjebedste i Bendtners karriere, hvad angår spilletid.

Bendtner virker ydermere som en mand, der har fået spillelysten og modet tilbage. Omend Rosenborg næppe er den hylde Bendtner drømte om, så er han endelig blevet stjernen på holdet, og han er begyndt at tage ansvar. Han er nu spilleren de andre kigger på, når der skal ske noget, og det ser ud til at passe ham fint.

Det taler også til Bendtners fordel, at den norske sæson, der som bekendt kører efter kalenderåret, har været i gang længe, og at han derfor bør være i bedre kampform end de mange andre danske angribere, der først for alvor er ved at komme i gang rundt omkring i Europa. Samtidig skal det nævnes, at landstræner Hareide i weekenden var i Norge, hvor han fra tribunen så Bendtners drømmemål.

Derudover skal det nævnes, at det danske landshold i høj grad mangler en god angriber. Åge Hareide har i gennem kvalifikationen prøvet flere angribere af, men ingen af dem har for alvor imponeret. Yussuf Poulsen, Lasse Vibe, Andreas Cornelius, Martin Braithwaite, Nicolaj Jørgensen og Kasper Dolberg har alle fået chancen, men alligevel er det midtbanespilleren Christian Eriksen, der står som Danmarks topscorer med fire mål. Fire mål er i øvrigt også, hvad de førnævnte angribere har scoret til sammen.

 

Det taler imod Bendtners comeback

Det bedste argument imod Bendtners comeback er, at han ikke har levet op til forventningerne i Norge. Før sæsonen udtalte flere eksperter, trænere og spillere, at Bendtner ville smadre Tippeligaen, og der blev talt om, at han kunne nå op på 25-30 sæsontræffere. Det niveau har Bendtner på ingen måder nået, og han ligger blot på en delt fjerdeplads på topscorerlisten. I øvrigt har den tidligere Brøndby -og Lyngby-angriber Patrick Mortensen ligeledes scoret ni mål i årets Tippeliga.

Et andet problem er, at Bendtner ikke bliver testet på et højt nok niveau til daglig. Hvor hans konkurrenter i front alle spiller i store ligaer, med masser af gode hold, så render Bendtner rundt i Norge, hvor konkurrencen mildt sagt er til at overse. Der er bare stor forskel på at møde Brøndby-floppet Frederik Semb Berge fra Odd Grenland og så det polske landshold og benhårde Kamil Glik.

Sidst men ikke mindst kan det argumenteres, at dette næppe er det rigtige tidspunkt at eksperimentere på. Der resterer fire kampe af kvalifikationen, og da Danmark i øjeblikket er seks point efter Polen, så er der ikke plads til slinger i valsen. En introduktion af Bendtner vil uden tvivl skabe noget kaos på grund af den massive interesse, som det vil medføre, og det kan man godt forstå, hvis Hareide vil undgå.

 

Odds på Bendtner i rødt-hvidt

Der er gode argumenter både for og imod Nicklas Bendtners tilbagevenden til landsholdet. Danske Spil tilbyder odds 1,50 på, at han trækker i rød-hvidt inden kvalifikationen ender, og er dermed optimistiske på hans vegne. Er man mindre optimistisk på Lords vegne, så tilbyder Danske Spil odds 2,40 på, at Bendtner ikke udtages.

Derudover kan man også få odds 1,80 på, at Bendtner får spilletid på landsholdet, imens Danske Spil tilbyder odds 1,90 på, at han ingen spilletid får på landsholdet i VM-kvalifikationen.

 

Spil på Bendtner og landsholdet her >>