Bookmakernes dom: Sådan er Inger Støjbergs fremtid

Det er nu blevet officielt, at Inger Støjberg har meldt sig ud af Venstre. Det er dermed i skrivende stund ikke længere muligt at odds på Inger Støjbergs fremtid.

Man kan dog glæde sig over, at der stadig er rig mulighed for at sætte sine odds på dansk politik hos Unibet. Unibet har nemlig så godt som altid spil i udbud omhandlende dette emne.

De er også altid blandt de første, som er ude med odds, når der sker noget stort i dansk politik hvad end det er folketingsvalg eller omhandler enkelte politikere som sagen med Inger Støjberg.

 

Inger Støjbergs mulige destinationer

Det er flere partier inde i billedet, når man diskuterer Inger Støjbergs videre politiske karriere. Der er naturligvis den, at hun bliver i Venstre. Der dog også gode chancer for, at hun søger nye græsgange i et andet parti på højrefløjen. Her er især Nye Borgerlige men også Dansk Folkeparti gode bud på en mulig, når vi når ind i foråret

 

Venstre 1,20
Nye Borgerlige 3,50
Dansk Folkeparti 5,00
Konservative 7,50
Liberal Alliance 10
Radikale Venstre 300
Socialdemokratiet 300
Alternativet 350

 

Venstre

Lavest odds er der at hente på, at Inger Støjberg bliver i Venstre. Der er dog ting, som taler mod, at Støjberg skulle blive i Venstre. Der er flere af hendes partifæller, som ønsker hende ud af partiet.

Støjberg er som nævnt en figur, der på godt og ondt deler vandene blandt danskerne og på Christiansborg. Det betyder også, at Venstre flere gange tilsyneladende har valgt at forbigå Støjberg, når der skal uddeles pladser i partitoppen.

Det har ført til, at partiformand Jakob Ellemann i december bad Støjberg trække sig som næstformand, hvilket hun derefter gjorde. “Det er desværre ikke første gang, Inger går imod den linje, Venstre og jeg har lagt. Og det på trods af, at vi to netop blev valgt på et klart mandat på Venstres landsmøde om, at formandskabets tid var forbi. Fra nu af skulle der kun være én formand i Venstre,” skrev Ellemann på Facebook.

Kommentaren efter at Støjberg ikke mente, at Venstre skulle stemme for, at hun skulle stilles for en rigsret i forbindelse med sagen. Unibet mener dog stadig, at det er i Venstre, at Støjbergs umiddelbare politiske fremtid ligger.

Nye Borgerlige

Det er dog ikke kun Venstre, som Unibet har et godt øje til. Nye Borgerlige til flotte odds 4,00 er bestemt også realistisk. Støjbergs udlændingepolitik rimer uomtvisteligt mere på Nye Borgerlige end Venstre. Med til historien hører også, at Nye Borgerlige har været en fast støtte for Støjberg gennem hele sagen med Instrukskommissionen.

Nye Borgerlige startede en stor indsamling til en kampagne til støtte for Inger Støjberg. Den 2. juni havde man ifølge Berlingske indsamlet mere end 325.ooo kroner fra omkring 7.000 forskellige danskere. Det vidner om, at opbakningen til Støjberg er stor.

Ifølge Nye Borgerlige er sagen mod Støjberg er forsøg på at skade hende fra venstrefløjens side. I forhold til mulighederne for, at Støjberg skulle skifte parti til Nye Borgerlige, er disse som nævnt ganske gode.

Deres mærkesager stemmer godt overens. Det faktum, at Nye Borgerlige en sådan grad som tilfældet er har støttet Støjberg må også tydes som, at de ikke ville være imod at få hende i stalden. Det ville uden tvivl også skaffe partiet en skare nye vælgere og styrke dem yderligere.

 

Dansk Folkeparti

Inger Støjbergs mærkesager er styr på udlændingepolitikken, vækst og udvikling på Skive-egnen og et endnu bedre midt- og vestjysk sundhedsvæsen. Foruden Nye Borgerlige er det parti, som de mærkesager bedst stemmer overens med Dansk Folkeparti. Her er udlændingepolitikken og velfærden også i højsædet.

Interessant nok har Dansk Folkeparti også støttet Støjberg og kritiseret hendes eget partis håndtering af sagen. Man mener ikke, at Venstre har støttet Inger Støjberg nok gennem sagen.

Tilbage i august 2019 var Dansk Folkeparti også efter Venstre, da Venstre vragede Støjberg ved at vælge ikke at give hende en plads i partiledelsen. Hvis Støjberg skulle skifte Venstre ud med Dansk Folkeparti kan man få odds fem på dette hos Unibet.

 

Outsiders

Det er også muligt at spille på andre partier end de ovennævnte. Disse må dog alle anses for at være særdeles usandsynlige. Der er Konservative og Liberal Alliance til odds 5 og 7,5. Sidst men ikke mindst er der også de meget usandsynlige bud i form af Radikale Venstre, Socialdemokratiet og Alternativet.

Inger Støjberg og Radikale er mildt sagt ikke bedste venner, så der skal ske noget drastisk hos begge parter for, at det skulle blive en realitet. Det samme gør sig gældende for Socialdemokratiet og Alternativet. Det giver nemlig hele 300 gange pengene igen, hvis Støjberg går til de Radikale Venstre eller Socialdemokratiet og hele 350 igen på Alternativet.

 

Odds på Inger Støjbergs fremtid