Bookmakernes dom: Sådan er Inger Støjbergs fremtid

Man kan mene, hvad man vil om Inger Støjberg, men man kommer ikke unden om, at hun er en af de største profiler i dansk politik lige nu. I disse dage undersøger Støjberg som bekendt af den såkaldte instrukskommission. Formålet med denne er at undersøge, om Støjberg i sin tid som udlændinge- og integrationsminister kom med en ulovlig instruks omkring asylpar, som ankommer til Danmark.

Sagen har naturligvis fyldt meget i medierne og på Christiansborg. Her er flere af Inger Støjbergs kollegaer fra forskellige partier kommet hende til undsætning. Der er foruden partifæller tale om stor støtte fra Nye Borgerlige og Dansk Folkparti.

Med den store opmærksomhed, som hun får, er det ikke overraskende, at der snakkes en del om Inger Støjbergs fremtid. Når noget diskuteres, kan man som oftetst også spille på det. Det er naturligvis også tilfældet her, hvor man hos Unibet kan spille på Inger Støjbergs parti fra den 31. december.

 

Inger Støjbergs mulige destinationer

Det er flere partier inde i billedet, når man diskuterer Inger Støjbergs videre politiske karriere. Der er naturligvis den, at hun bliver i Venstre. Der dog også gode chancer for, at hun søger nye græsgange i et andet parti på højrefløjen. Her er især Nye Borgerlige men også Dansk Folkeparti gode bud på en mulig destination inden året er omme.

 

Odds på Inger Støjberg

 

Venstre

Lavest odds er der at hente på, at Inger Støjberg bliver i Venstre. Der er dog ting, som taler mod, at Støjberg skulle blive i Venstre. Der er flere af hendes partifæller, som ønsker hende ud af partiet. Støjberg er som nævnt en figur, der på godt og ondt deler vandene blandt danskerne og på Christiansborg. Det betyder også, at Venstre flere gange tilsyneladende har valgt at forbigå Støjberg, når der skal uddeles pladser i partitoppen.

Hvis man tror, at Støjbergs fremtid ligger hos Venstre, kan man hos Unibet også spille på, om hun bliver næstformand i partiet inden året er omme. Det har Unibet tiltro til, at hun gør. Hvis Støjberg skulle blive i Venstre ville det også være svært at fortsætte med at forbigå hende.

Nye Borgerlige

Det er dog ikke kun Venstre, som Unibet har et godt øje til. Nye Borgerlige til flotte odds 4,00 er bestemt også realistisk. Støjbergs udlændinge politik rimer uomtvisteligt mere på Nye Borgerlige end Venstre. Med til historien hører også, at Nye Borgerlige har været en fast støtte for Støjberg gennem hele med Instrukskommission. Nye Borgerlige startede en stor indsamling til en kampagne til støtte for Inger Støjberg. Den 2. juni havde man ifølge Berlingske indsamlet mere end 325.ooo kroner fra omkring 7.000 forskellige danskere. Det vidner om, at opbakningen til Støjberg er stor.

Ifølge Nye Borgerlige er sagen mod Støjberg er forsøg på at skade hende fra vesntrefløjens side. I forhold til mulighederne for, at Støjberg skulle skifte parti til Nye Borgerlige, er disse som nævnt ganske gode. Deres mærkesager stemmer godt over ens. Det faktum, at Nye Borgerlige en sådan grad som tilfældet er har støttet Støjberg må også tydes som, at de ikke ville være imod at få hende i stalden. Det ville uden tvivl også skaffe partiet en skare nye vælgere og styrke dem yderligere.

 

Dansk Folkeparti

Inger Støjbergs mærkesager er styr på udlændingepolitiken, vækst og udvikling på Skive-egnen og et endnu bedre midt- og vestjysk sundhedsvæsen. Foruden Nye Borgerlige er det parti, som de mærkesager bedst stemmer overens med Dansk Folkeparti. Her er udlændinge politikken og velfærden også i højsædet.

Intressant nok har Dansk Folkeparti også støttet Støjberg og kritiseret hendes eget partis håndtering af sagen. Man mener ikke, at Venstre har støttet Inger Støjberg nok gennem sagen. Tilbage i august 2019 var Dansk Folkeparti også efter Venstre, da Venstre vragede Støjberg ved at vælge ikke at give hende en palds i partiledelsen. Hvis Støjberg skulle skifte Venstre ud med Dansk Folkeparti kan man få odds 8 på dette hos Unibet.

 

Outsiders

Det er også muligt at spille på andre partier end de ovennævnte. Disse må dog alle anses for at være meget usandsynlige. Der er Konservative og Liberal Alliance til odds 12 og 15. Sidst men ikke mindst er der også det meget usandsynlige bud Radikale Venstre. Inger Støjberg og Radikale er mildt sagt ikke bedste venner, så der skal ske noget drastisk hos begge parter for, at det skulle blive en realitet. Det giver nemlig hele 250 gange pengene igen, hvis Støjberg går til de Radikale Venstre.

 

Odds på Inger Støjbergs fremtid