Odds på Champions League-finalen – Wolfsburg – Lyon

Så er det blevet tid til at finde Europas bedste fodboldhold blandt kvinderne. De er nemlig nået til finalen i deres Champions League-turnering. Som i herrenes fianle bliver det et opgør mellem Tyskland og Frankrig, når Wolfsburg og Lyon mødes. Det bliver naturligvis med dansk deltagelse i form af Pernille Harder, som er den helt store stjerne hos Wolfsburg. Kampen spilles søndag den 30. august på Real Sociedads Anoeta Stadium i San Sebastián og starter klokken 20.00.

 

 

Odds på finalen hos Danske Spil

 

 

Optakt Wolfsburg – Lyon

Kan Harder og Wolfsburg stoppe Lyons stime?

Wolfsburg er også et af de absolut bedste hold hos kvinderne. Det er femte år i træk, at de møder Lyon i Champions League, og tredje gang på de fem år, at det sker i finalen. Det er fjerde gang i alt, at de to hold mødes i finalen. Wolfsburg har vundet en af disse finaler, mens Lyon har vundet to. Sidste år mødtes holdene i kvartfinalerne, hvor Lyon vandt med 6-3 over to kampe. Det har dog været anderledes tæt i de øvrige opgør, som alle har været ganske tætte.

Wolfsburg startede ligesom Lyon i 16.-delsfinalen, hvor de mødte Mitrovica fra Kosovo. Her vandt Wolfsburg første kamp med 10-0, mens anden kamp endte 5-0. Pernille Harder scorede hattrick i første kamp og et mål i anden. Næste opgave var hollandske Twente, som blev slået med 7-0 over to kampe.

Pernille Harder var igen  målhumør i kvartfinalen, da hun scorede fire af holdet ni mål i en 9-1-sejr over Glasgow City. I semifinalen mødte Wolfsburg Barcelona, hvilket resulterede i en tæt kamp. Wolfsburg sejrede dog på et mål scoret af svenske Fridolina Rolfö, som scorede efter 58 minutters spil.

Wolfsburg og Lyon har som nævnt krydset klinger en del gange i Champions League de senere år. Her har Lyon den bedste statsik, men Wolfsburg er ikke uden succes. Tilbage i 2012/13 slog de nemlig Lyon med 1-0 i fianlen. Det var dog uden Pernille Harder, som først kom til klubben i 2017. Hun har en gang tidligere spillet en finale mod Lyon med Wolfsburg. Det skete tilbage i 2018. Her stod der 0-0 efter den ordinære spilletid, men Lyon vandt med 4-1 efter de 30 minutters ekstra tid.

Nu har Wolfsburg så chancen for at revanchere de sidste par nederlag til Lyon og bryde deres dominans. En ting, som taler til Wolfsburgs fordel, er Lyon som nævnt har en del profiler ude, mens Wolfsburg bør have alle klar.

 

Får Lyon deres femte sejr i streg?

Lyon har vundet Champions League hele seks gange, hvilket er rekord. De har tilmed vundet de sidste fire år i træk. I Frankrig har deres dominans været endnu større. De vandt deres første mesterskab i 2006/07 og har vundet hvert eneste år siden da! Det løber op i 14 titler. Med så mange titler kommer det næppe som nogen overraskelse, at Lyon har samlet flere af verdens bedste spillere. Her taler vi om folk som Lucy Bronze, kaptajnen Wendie Renard, Amandine Henry, Eugénie Le Sommer og Ada Hegerberg, som desværre er skadet.

Lyon startede dette års turnering i 16.-delsfinalen. Her mødte de russiske Ryazan-VDV, som de slog med svimlende 16-0 over to kampe. Næste modstander blev danske Fortuna Hjørring. De var i stand til at yde lidt mere modstand, men endte med at tabe med 11-0 over to kampe. Herefter kom Lyon dog for alvor på arbejde i kvartfinalen mod Bayern München. Det lykkedes dog at gøre, hvad herreholdet ikke formåede og slå Bayern med 2-1 efter scoringer af Nikita Parris og Amel Majri.

I semifinalen mødte Lyon rivalerne PSG. Lyon vandt ligaen med tre point foran pariserne, så der var lagt op til en tæt kamp. Det blev da også tilfældet, da Lyon endte med at vinde 1-0 på en scoring af kaptajnen Wendie Renard, som mange nok husker fra hendes flotte indsats ved VM 2019.

En vigtig detalje er, at Lyon har spillet de sidste par kampe uden Ada Hergerberg, som pådrog sin en alvorlig knæskade tilbage i januar. Dermed har hun manglet fra kvartfinalerne og frem. Hun er desværre nok også ude til finalen mod Wolfsburg. Lyon kommer nok også til at mangle Amandine Henry, som er ude med en lægskade og Parris, som har karantæne. Griedge Mbock Bathy og Jéssica Silva ventes også at misse kampen.

 

Hvad bliver Pernille Harders rolle?

Til trods for at Lyon mangler et par profiler, er de stadig favoritter til at vinde kampen. Hos Danske Spil giver Lyon odds 2,05. Franskmændene ventes at komme til at styre kampen, hvis Wolfsburg vil være klar til at straffe dem, når chancen byder sig. Til trods for Lyons favoritværdighed, bør Wolfsbug bestemt som minimum kunne give dem kamp til stregen. Derfor er det ikke overraskende, at tyskerne i skrivende stund giver odds 3,40.

Hvis Wolfsburg skal have succes, bliver Pernille Harder naturligvis en nøglespiller for dem. Harder er nummer to på Champions Leagues topscorerliste. Hun med ni scoringer blot ét mål efter Arsenals Vivianne Miedema, der af gode grunde ikke kan lave flere mål i årets turnering. Harder blev topscorer i sidste års Champions Leauge med otte mål.

Hos Danske Spil finder man da også en bunke specials på Pernille Harder. Disse involvere blandt andet, hvor man må hun scorer, om Wolfsburg vinder kampen med hende som målscorer, samt om hun kåres til kampens spiller. Der er som gode muligheder, at Harder får en hovedrolle i finalen.

 

 

Odds på Pernille Harder hos Danske Spil

 

 

Forventede holdopstillinger

Dette er holdenes forventede holdopstillinger fra UEFA:

Wolfsburg: Abt; Doorsoun-Khajeh, Hendrich, Janssen, Wedemeyer; Popp, Engen; Rolfö, Harder, Huth; Pajor

Lyon: Bouhaddi, Bronze, Buchanan, Renard, Bacha; Gunnarsdóttir, Kumagi; Cascarino, Marozán, Majri; Taylor

 

 

Oddsets logo på blå baggrund med hvid skrift