Nordirland – Schweiz odds: Tæt opgør venter i Belfast

Både Nordirland og Schweiz var formentlig tilfredse efter lodtrækningen til playoff-runden, da begge lande kunne have trukket markant hårdere modstandere. Hvad kampen mangler i sexappel, har den dog i spænding og intensitet. Det ligner nemlig et tæt opgør mellem to lande, der vil gøre alt for at vinde.

Nordirland sluttede efter Tyskland i en hård kvalifikationsgruppe. Undervejs slog Nordirland blandt andet Tjekkiet og Norge, og deres andenplads var dermed fuldt fortjent.

Schweiz fik vanvittige 27 point i kvalifikationen, og de sluttede dermed som den suverænt bedste toer. Det var faktisk først i allersidste spillerunde, at Portugal overhalede dem på bedre målscorer, hvorfor schweizerne med rette kan være skuffede over at være i playoff.

Det er derfor heller ingen overraskelse, at schweizerne er favoritter til at gå løbe med sejren. Hos bookmakeren 888sport står en schweizisk sejr til odds 2,32, imens Nordirland udbydes til odds 3,35. 

Læs vores anmeldelse af 888sport her.

 

Spil på kampen hos 888sport

 

Optakt: Nordirland – Schweiz

Nordirland

Den grøn-hvide hær fra Nordirland var ikke spået mange chancer før VM-kvalifikationen startede. Nordirerne leverede ganske vist en fin præstation ved EM i 2016, men de havnede i en svær gruppe sammen med blandt andet Tyskland, Norge og Tjekkiet. Dette stoppede dog ikke nordirerne, der udnyttede svaghedstegn hos rivalerne til at snuppe andenpladsen bag de regerende verdensmestre.

Nordirland kommer dog ikke til denne kamp med de bedste udgangspunkt, da de har tabt deres seneste to kampe. I oktober blev det således til et 3-1-nederlag på hjemmebane til Tyskland samt et 1-0-nederlag i Oslo til Norge. Dermed blev der også sat en brat stopper for den sejrsstime, som nordirerne startede i midten af kvalifikationen. Her blev det i alt til fem sejre i træk uden, at Nordirland lukkede et eneste mål ind.

Netop defensiven er også Nordirlands helt store styrke. De lukkede blot seks mål ind i kvalifikationen, hvoraf de fem blev scoret af Tyskland, og det sidste af Norge. Defensiven ledes af bundrutinerede Gareth McAuley, Chris Brunt og Jonny Evans, der alle har spillet på højeste niveau i en årrække.

Landstræner Michael O’Neill har alle mand klar til kamp. Der er dog ikke blevet plads til EM-legenden Will Grigg. Wigan Athletic-angriberne har ikke været udtaget til landsholdet siden november sidste år, da han ikke har været “on fire” på det seneste.

 

Trup

Målmænd: Roy Carroll (Linfield), Michael McGovern (Norwich City), Alan Mannus (St. Johnstone)

Forsvarsspillere: Aaron Hughes (Heart of Midlothian), Gareth McAuley (West Bromwich Albion), Jonny Evans (West Bromwich Albion), Chris Brunt (West Bromwich Albion), Conor McLaughlin (Millwall), Lee Hodson (Rangers), Daniel Lafferty (Sheffield United), Paddy McNair (Sunderland), Rory McArdle (Scunthorpe United), Tom Flanagan (Burton Albion)

Midtbanespillere: Steven Davis (Southampton), Niall McGinn (Gwangju), Oliver Norwood (Fulham), Corry Evans (Blackburn Roverse), Shane Ferguson (Millwall), Stuart Dallas (Leeds United), Paul Paton (St. Johnstone), Matty Lund (Burton Albion), George Saville (Millwall), Jordan Jones (Kilmarnock)

Angribere: Kyle Lafferty (Heart of Midlothian), Josh Magennis (Charlton Athletic), Jamie Ward (Nottingham Forest), Conor Washington (Queens Park Rangers)

 

Schweiz

Alpe-landet gjorde det fremragende i kvalifikationen. De slog Portugal i åbningskampen, og herefter rullede den ene sejr ind efter den næste. Før den sidste kamp i Portugal stod Schweiz med maksimumpoint, og de skulle blot have uafgjort for at sikre gruppens førsteplads. Schweizerne tabte desværre med 2-0, og derfor er de nu at finde i playoff-runden.

At schweizerne klarede sig så godt var bestemt ingen tilfældighed. Landet har i gennem en årrække udviklet den ene kvalitetsspiller efter den anden, og deres trup er efterhånden blevet bundsolid. De har kvalitetsspillere fra Europas bedste ligaer på alle pladserne, og der er ingen åbenlyse svagheder.

Holdets store profil er naturligvis Stoke City-spilleren Xherdan Shaqiri, der også er den højstscorende spiller på landsholdet i øjeblikket. Den 26-årige fløjspiller har endnu ikke nået det niveau, man forventede af ham, da han spillede i FC Basel, men han leverer altid på landsholdet.

I forhold til kampen imod Portugal i oktober, har landstræner Vladimir Petkovic valgt at se bort fra målmand Yvon Mvogo, forsvarsspillerne Johan Djourou og Francois Moubandje samt angriberen Eren Derdiyok.

 

Trup

Målmænd: Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach), Roman Bürki (Borussia Dortmund), Marwin Hitz (Augsburg)

Forsvarsspillere: Stephan Lichtsteiner (Juventus), Ricardo Rodriguez (AC Milan), Fabian Schär (Deportivo La Coruña), Michael Lang (FC Basel), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Manuel Akanji (FC Basel), Léo Lacroix (AS Saint-Etienne)

Midtbanespillere: Valon Behrami (Udinese), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Gelson Fernandes (Eintracht Frankfurt), Blerim Džemaili (Montreal Impact),  Granit Xhaka (Arsenal), Mario Gavranović (Rijeka), Fabian Frei (Mainz 05), Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach), Steven Zuber (Hoffenheim), Remo Freuler (Atalanta), Edimilson Fernandes (West Ham United)

Angribere: Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen), Haris Seferović (SL Benfica), Breel Embolo (Schalke 04)

 

Spilforslag

Det ligner på forhånd en yderst tæt kamp i mellem to hold, der har deres styrker i defensiven. De to hold vil formentlig gå forsigtigt til værks for at undgå at blotte sig unødvendigt, og det bliver næppe en chancerig kamp.

Schweiz har den offensive firepower til at åbne kampen op, men Petkovic er kendt som en pragmatisk træner. Han kommer ikke til at tage chancer, og målet bliver formentlig derfor at afgøre tingene på hjemmebane.

Samtidig hører det med til historien, at Nordirland ikke har den offensive styrke til at dominere kampen. Nordirerne vil formentlig gå efter at holde kampen tæt, hvorefter de kan ramme Schweiz på kontraangreb i returopgøret.

Vi anbefaler derfor, at man spiller på, at kampen ender uafgjort til odds 3,00 hos 888sport.

 

Følg spilforslaget hos 888sport