Det gyldne bækken

Fredag den fjerde maj er det endnu en gang tid til Kapsejladsen og kampen om Det Gyldne Bækken. Som sædvanlig foregår kampen i Universitetsparken i Århus, hvor de 12 festforeninger fra Aarhus Universitet kæmper om det traditionsrige trofæ, Det Gyldne Bækken. Omkring 25.000 besøgende deltager hvert år i ølstaffen, der er Nordeuropas største studenterdrevne begivenhed. Igen i år kan man naturligvis finde odds på kapsejladsen hos NordicBet, der har Umbilicus som favorit til at vinde. Det er en oplagt måde at vinde et par ekstra skillinger til at gøre kapsejladsen og det efterfølgende afterparty ekstra sjovt.

 

Odds på kapsejladsen her

Denne knap tager dig direkte til odds på kapsejladsen

 

Odds på kampen om Det Gyldne Bækken 2018

Aarhus universitet

Det Gyldne Bækken.

Som sædvanlig kan man finde odds på kampen om Det Gyldne Bækken hos NordicBet. Bookmakeren har sat et hav af odds på kapsejladsen, så der er virkelig meget at vælge i mellem, når man skal spille. Man kan selvfølgelig spille på vinderen af Det Gyldne Bækken, hvor Umbilicus som bekendt er favorit. Alternativt kan man oddse på vinderne af de forskellige heats.

Det er naturligvis svært for NordicBet at sætte odds på en begivenhed som kapsejladsen, da den ikke har ret meget data at gå efter. I modsætning til for eksempel en fodboldkamp kan NordicBet ikke analysere de seneste par kampe eller eventuelle skader. Derfor kan man nemt udnytte eventuel insiderviden til at få sig et stort overskud på kapsejladsen.

I de seneste to år har Psyk snuppet sejren, men i år er forventningerne ikke store til de forsvarende mestre. NordicBet giver odds 8,00 på, at Psyk forsvarer sejren. I stedet er det Umbilicus, der senest vandt i 2015 og 2013, der er favoritter. De udbydes til odds 2,50. Umbilicus forventes at få tæt kamp fra ØF, der vandt i 2012, 2011 og 2009, som udbydes til odds 2,95.

De to store outsidere er PF og Alkymia, der begge udbydes til odds 4,50.

I den anden ende af skalaen finder man Profus og Humbug, der udbydes til henholdsvis odds 9,00 og 10,00.

Odds på kampen om Det Gyldne Bækken 2018

Umbilicus 2,50
ØF 2,95
PF 4,50
Alkymia 4,50
Siffos 5,00
Apollonia 5,50
FUT 5,50
Beerceps Maximus 5,50
Psyk 8,00
SL på Søen 8,00
Profus 9,00
Humbug 10,00

 

Spil på din favorit her

 

Sådan findes vinderen af Det Gyldne Bækken

Kapsejladsen og kampen om Det Gyldne Bækken er en af årets allerstørste aarhusianske begivenheder og måske verdens største ølstafet. Hvert hold stiller med fem medlemmer, hvoraf der skal være minimum en person af hvert køn. Hver deltager skal ro over søen, bælle en øl og rotere ti gange rundt flasken, ro tilbage over søen igen og sende den næste afsted.

De 12 forskellige festforeninger er på forhånd inddelt i tre forskellige heats, hvorfra vinderne går videre til finalen.

De tre heats ved Kapsejladsen

1. heat
Det gyldne bækken

I heat 1 finder man forhåndsfavoritterne ØF og Umbilicus sammen med Alkymia og Siffos. Umbilicus er naturligvis favoritter, men de får kamp til stregen fra ØF.

Odds på Kapsejladsen 2018 1. heat

Umbilicus 1,82
ØF 2,10
Alkymia 6,50
Siffos 6,50

 

Odds på 1. heat af Kapsejladsen

 

2. heat

Det gyldne bækken

2. heat ligner på forhånd lidt det tynde øl. Her kommer Apollonia og Beerceps Maximus formentlig til at kæmpe om sejren, imens SL på Søen og Profus ikke spås mange chancer.

Odds på Kapsejladsen 2018 2. heat

Apollonia 2,50
Beerceps Maximus 2,65
SL på Søen 3,50
Profus 4,00

 

Odds på 2. heat af Kapsejladsen

 

Heat 3

Det gyldne bækken

I det tredje og sidste heat finder man de forsvarende mestre Psyk på bane tre. De konkurrer imod FUT, PF og Humbug, hvor PF og FUT deler favoritværdigheden.

Odds på Kapsejladsen 2018 3. heat

PF 2,40
FUT 2,40
Psyk 3,25
Humbug 6,00

 

Odds på 3. heat af Kapsejladsen

 

Øldrikning og piger afgør konkurrencen

På trods af navnet på konkurrencen er det ikke selve sejladsen, der afgør vinderen af Det Gyldne Bækken. Det er i stedet de ølrelaterede discipliner, der er afgørende. Vinderholdet er stort set altid dem, der hurtigst kan bunde deres øl. Samtidig er det selvfølgelig afgørende at løbe fejlfrit rundt om flasken efterfølgende, da et styrt her koster dyrebare sekunder.

Et andet afgørende aspekt er, hvordan kvinderne på de respektive hold klarer sig. De hurtigste kvinder er i gennemsnit fem sekunder langsommere end mændene, men der er stor forskel på kvindernes hastighed. Det gælder især indenfor kunsten at bunde øl. Derfor er det også oftest de hold, med de hurtigste kvinder, der ender som vindere af Det Gyldne Bækken.

Deltagerne ved Kapsejladsen bruger naturligvis lang tid på at forberede sig. Allerede fra februar af kan man se holdene øve sig i at sejle over søen og bunde øl, så der bliver virkelig lagt mange timer i projektet. Derfor er det også toptrænede atleter, der stiller op omend, de ikke altid ligner det.

 

Så vildt bliver Kapsejladsen

Kapsejladsen starter allerede klokken seks om morgenen, men for mange starter festen endnu tidligere. Allerede omkring midnat forventes de første tilskuere faktisk at møde op, og herfra står hele dagen på druk og fest.

Traditionen tro får Kapsejladsen to kendisser som konferencier. I år er det ærefyldte hverv tilfaldet Anders Lund Madsen og Anders Breinholt, der derfor skal sørge for at holde stemningen høj i løbet af dagen. Derudover optræder den svenske DJ-duo Vigiland, der står bag hits som Friday night, UFO, Pong dance og Shots & Squats på tømmerflåden i løbet af dagen.

Til afterpartiet optræder Benal og Emil Kruse live,  imens DJ’s Morten Thomsen og Mathias Marcus også kigger forbi. Derfor kan det heller ikke undgå at blive voldsomt.

 

Spil på din favorit her

 

odds