Kommer brandvarme Kamil Wilczek til VM? Odds på ham her

Brøndby odds

Kamil Wilczek i kamp for Polen imod Uruguay i 2016. Af MediaPictures.pl /Shutterstock

Af Lasse Krüger

Polske Kamil Wilczek har været brandvarm i foråret, hvor han har tegnet sig for vanvittige 12 mål i 15 kampe for Brøndby. I weekenden scorede han to mål, da de gul-blå slog FC Nordsjælland på hjemmebane, og han har nu scoret fem kampe i streg som den første Brøndby-spiller siden 2007. Med et VM lige rundt om hjørnet har Wilczek ramt sin topform på det helt rigtige tidspunkt, og hvis han kan fortsætte sin gode form, bør han få en billet til Rusland sammen med sin Superliga-guldmedalje, når sæsonen er slut. Bookmakeren Unibet har sat odds på, hvorvidt Wilczek bliver belønnet med en VM-billet. Her får man pengene fire gange igen, hvis Wilczek skal med det polske landshold til Rusland.

 

Wilczek er i sit livs form

30-årige Kamil Wilczek har gennemgået en vanvittig udvikling hos Brøndby. Fra at virke lad og umotiveret er han blevet hårdtarbejdende og fokuseret. Allerede sidste år kunne man se denne udvikling, men den er for alvor blevet tydelig i dette forår. Det er åbenlyst, at Wilczek har arbejdet benhårdt på at komme med til VM.

Polakken er hurtigere end nogensinde før, han arbejder hårdere, og så har han tilføjet flere aspekter til sit spil. Wilczek er pludselig blevet utrolig farlig i luften, og han bruges nu som opspilsstation, hvor han header bolden videre til holdkammeraterne, imens han også er en konstant trussel i modstandernes straffesparks felt. Han scorede for eksempel flotte hovedstødsmål imod både FC Midtjylland og FC Nordsjælland.

At Wilczek har udviklet sig gevaldigt er der også blevet lagt mærke til på Vestegnen.

– Han leder ikke efter nogle undskyldninger lige nu. Han præsterer bare. Jeg er ikke sikker på, at der er nogen anden spiller, som jeg har trænet i min karriere, der har taget de skridt, som han har taget det seneste halve år mentalt. Han er meget mentalt bevidst. Han er nok den spiller, som jeg har trænet, der er mest klar i hovedet, sagde cheftræner Alexander Zorniger til bold.dk efter kampen.

Ifølge Zorniger er det netop muligheden for at komme til VM, der motiverer Wilczek. Den polske angriber har længe været inde omkring landsholdet, men han mangler stadig det store gennembrud. I VM-kvalifikationen fik han blot fem minutter på banen på trods af, at han var med på bænken i ni ud af ti kampe. I alt har han blot tre landskampe på CV’et, og han  har stadig sit første mål til gode. Det er det, Wilczek forsøger at ændre på nu.

Wilczek får da også stor opbakning fra sine holdkammerater i forsøget på at komme til VM. Især Christian Nørgaard har udtalt sig meget rosende om polakken på det seneste.

– Der er et internationalt snit over ham i øjeblikket. Jeg håber virkelig for ham, at han kommer med til VM, jeg ved det betyder rigtig meget for ham, og jeg synes også han har spillet sig til en fortjent plads i øjeblikket, fortalte han til 3point.dk efter Nordsjælland-kampen.

 

Hvem er Wilczeks konkurrenter?

Den helt åbenlyse stjerne i Polens trup er naturligvis Robert Lewandowski. Bayern München-angriberen er blandt de bedste i verden på sin position, hvorfor det også bliver svært for Wilczek at bryde ind i landsholdets startopstilling. Ser man på spillerne, der står bag Lewandowski i køen, er konkurrencen dog ikke helt så hård.

Arkadiusz Milik fra Napoli er et stort navn, men han har været meget skadet i de sidste to sæsoner, og i år er det blot blevet til 326 Serie A-minutter, to startpladser og sølle tre mål. I Serie A finder man også 21-årige Dawid Kownacki, der spiller for Sampdoria. I denne sæson har han spillet 541 minutter, startet tre gange og scoret fire mål uden for alvor at imponere. Wilczek er altså i markant bedre form end dem begge. Uanset hvad bør Milik dog være selvskrevet i truppen på grund af hans stjernestatus og tidligere meritter.

Det samme kan man ikke sige om Wilczeks to andre konkurrenter: Lukasz Teodorczyk fra Anderlecht og Jakub Wierczok fra Ludogorets. Ligesom Wilczek fik de begge yderst begrænset spilletid i kvalifikationen, og især Wierczok er et ubeskrevet blad i international fodbold.

Teodorczyk har scoret et hav af mål for Anderlecht, og han blev topscorer i den belgiske liga i sidste sæson. Alligevel har han aldrig for alvor slået sit navn fast på landsholdet, hvor det blot er blevet til fire mål siden hans debut i 2013.

Swierczok scorede 16 mål i efteråret for polske Zaglebie Lubin, hvilket sikrede ham et lukrativt skifte til bulgarske Ludogorets. Her har han scoret syv mål i sine første ni kampe og dermed fået en kanon start. Den 25-årige angriber har dog blot spillet tre landskampe, og han mangler erfaring fra allerhøjeste niveau.

Wilczeks nuværende form bør som minimum gøre ham til fjerdeangriber efter Lewandowski, Milik og Teodorczyk, men han kan meget vel ende endnu højere i hierarkiet, hvis han fortsætter sin målstime.

 

Spil på, at Wilczek kommer til VM her