Tirsdag aften tørner de to storklubber FC Barcelona og Juventus sammen i første runde af årets Champions League-gruppespil. Dette sker på legendariske Camp Nou, og der er lagt op til et spændende opgør. Både Barcelona og Juventus er kommet godt fra land i deres hjemlige ligaer, hvor de begge har maksimumpoint efter tre spillerunder, og de er begge i blandt favoritterne til at løfte pokalen med de store ører, når sæsonen er slut.

Kampen imod Juventus giver ligeledes Barcelona mulighed for at revanchere sidste års Champions League-exit. Her mødtes de to hold i kvartfinalen, hvor det blev til en overbevisende 3-0-sejr samlet til italienerne. Juventus leverede en pragtpræstation på hjemmebane, hvor de vandt 3-0, og på udebane forsvarede de 0-0 på eksemplarisk vis.

Der blev stillet mange spørgsmålstegn ved Barcelona, da Neymar forlod klubben i sommers, men de er kommet fint fra start i ligaen. Catalanerne har vundet deres første tre kampe, og i weekenden blev det til en overbevisende derbysejr imod Espanyol. Lokalrivalerne blev smadret med hele 5-0. I ligaen er Barcelona dog endnu ikke for alvor blevet testet, og man skal derfor passe på med at lægge alt for meget i den gode start.

Juventus rejser til Barcelona med en frisk 3-0 sejr over Chievo i bagagen. Ligesom Barcelona har de maksimumpoint efter de første tre spillerunder, og de ligner allerede nu et hold, der er godt på vej imod et nyt mesterskab, hvilket i så fald vil være deres syvende i streg.

På trods af Juventus’ sejr i sidste sæson er Barcelona pæne favoritter hos bookmakerne. bet365 tilbyder således odds 1,72 på en Barcelona-sejr, imens kan kan få odds 5,00 på, at Juventus vinder. 

Se hele kampprogrammet, topscorerlisten og en vurdering af de forskellige favoritter og outsidere i vores Champions League-optakt.

 

Spil på kampen hos bet365 >>

 

Optakt: FC Barcelona – Juventus

FC Barcelona

Den catalanske storklub har været i gennem et større stormvejr denne sommer. Salget af Neymar vakte naturligvis vrede i blandt fansene, og klubbens allerede upopulære ledelse kom under hård kritik. Ledelsen, anført af præsident Josep Maria Bartomeu, kritiseres blandt andet for at have ødelagt klubbens berømte akademi La Masia samt at være for dårlig på transfermarkedet. Netop Neymar har også været hård i sin kritik af ledelsen, som han fandt det svært at arbejde med.

– Jeg tilbragte fire år i Barcelona og var meget glad. Jeg var glad fra starten. Var der i fire år og rejste glad. Men jeg var ikke glad for ledelsen. De burde ikke stå i spidsen for Barcelona. Barca fortjener meget bedre, og det ved alle, udtalte Neymar i slutningen af august.

I løbet af transfervinduet brugte Barcelona utrolig lang tid på at jagte en erstatning for Neymar. I sidste ende faldt valget på Borussia Dortmunds unge franskmand Ousmane Dembele, men han er på nuværende tidspunkt langt fra brasilianerens niveau. Dembele fik sin debut i weekendens sejr imod Espanyol, hvor han kom på banen efter 68 minutter og tegnede sig for en enkelt assist.

Kampen imod Espanyol i weekenden var også Luis Suarez’ sæsondebut. Stjernen fra Uruguay døjede med skader i opstarten, men spillede 90 minutter imod Espanyol og kom også på tavlen. Dermed er Barcelona tæt på at have alle mand klar til braget imod Barcelona. Den eneste skadede spiller er nemlig den unge midtbanespiller Rafinha Alcantara.

 

 Juventus

De Gamle Dame står foran endnu en sæson, hvor den er en del af favoritterne til at vinde Champions League. Juventus har efterhånden tabt fem Champions League-finaler i streg, 1997, 1998, 2003, 2015 og 2017, og det begynder at ligne en forbandelse. Det seneste nederlag kom som bekendt i foråret, hvor Juve blev kørt over af Real Madrid og tabte finalen med 4-1.

At vinde Champions League er da også ekstra vigtigt, da Juventus sidder tungt på den hjemlige trone. De har hjembragt Scudettoen seks sæsoner i træk, men mangler stadig det europæiske trofæ for igen for alvor at kunne kalde sig en del af verdenseliten. Derudover hører det med til historien, at holdets legendariske målmand Gianluigi Buffon har annonceret, at han trækker sig tilbage efter denne sæson, medmindre Juventus vinder Champions League.

– Jeg er 99,9 % sikker på pension. Jeg får en sidste intens sæson, rig på store øjeblikke, og så er det tid til at sige, at nok er nok, udtalte Buffon til Sky Sport 24 i juni.

– Vi har ladet en lille mulighed været åben med præsidenten. Det er, hvis det lykkedes os at vinde Champions League, så vil jeg spille endnu et år for at forsøge og vinde VM for klubhold og andre trofæer, fortsatte han.

Netop Champions League-trofæet er noget af det eneste som Buffon endnu ikke har vundet, hvorfor det også er blevet en slags besættelse for ham.

Juventus er dog hårdt ramt af skader og fravær. Midtbanespillerne Marko Pjaca, Claudio Marchisio, Juan Cuadrado og Sami Khedira og forsvarsspillererne Stephan Lichtsteiner og Giorgio Chiellini sidder alle ude. Derudover er der tvivl om, hvorvidt angriber Mario Mandzukic og wingback Alex Sandro når at blive klar.

Spilforslag

Neymar eller ej, Barcelona vil altid være favoritter hjemme på Camp Nou. Det kræsne hjemmepublikum vil have sejre og underholdning, og forventningerne er derfor altid tårnhøje. Man kan dog være i tvivl om, hvorvidt Blaugrana kan møde forventningerne imod et stærkt Juve-mandskab. Da de to klubber mødtes på Camp Nou i sidste sæson, lukkede Juventus fuldstændig ned for den Barca-offensiv, der er blevet svækket i løbet af sommeren. Dette vil de naturligvis forsøge at gøre igen, da de kan være fint tilfredse med et enkelt point i åbningskampen.

Odds 2,10 på under 2,5 mål hos bet365 ser derfor godt ud. Man skal nemlig huske på, at Barcelona har haft en nem start i ligaen, hvor de endnu ikke er blevet testet. I de to Super Cup-kampe imod Real Madrid blv de til gengæld udspillet, og det er ikke utænkeligt, at de starter en anelse forsigtigt.

Spil på kampen hos bet365 >>