Island – Kosovo odds: Tager islændingene det sidste skridt?

Tre point er alt, der adskiller Island fra landets første deltagelse ved verdensmesterskaberne i fodbold nogensinde. Disse point skal komme på hjemmebane imod Kosovo, der blot har fået et point og scoret sølle tre mål i kvalifikationens ni kampe.

Island har været ganske suveræne på hjemmebane i denne kvalifikation, hvor det er blevet til fire sejre i fire kampe. Her har de blandt andet slået Tyrkiet, Kroatien og Ukraine, hvilket understreger deres styrke.

Kosovo, der er ved at færdiggøre sin første kvalifikationskampagne i landets historie, har haft det svært. De har endnu deres første sejr til gode, og undervejs er det blevet til nogle heftige nederlag. De har blandt andet tabt 4-1 til Tyrkiet og 6-0 til Kroatien.

Derfor er det heller ingen overraskelse, at Island er storfavoritter hos bookmakerne. Hos Betsafe er der blot odds 1,10 på, at Island vinder, imens en sejr til Kosovo bliver belønnet med odds 34.

Læs vores bookmakeranmeldelse af Betsafe her. Her kan du blandt andet læse, hvorfor Betsafe måske er den allerbedste bookmaker på det danske marked.

 

Spil på kampen hos Betsafe

 

Optakt: Island – Kosovo

Island

Hvis Island kvalificerer sig til VM i Rusland vil det være landets første VM-slutrunde nogensinde. Det så ellers svært ud for Island efter lodtrækningen, da de endte Dødens Pulje sammen med storhold som Ukraine, Kroatien og Tyrkiet. Islændingene har dog ikke ladet sig skræmme, og de har simpelthen været fremragende hele vejen i gennem.

Island har i høj grad formået at bygge videre på det momentum, der blev skabt under sidste sommers EM-slutrunde. Stammen på holdet er den samme, og det er tydeligt, at de islandske spillere kender hinanden rigtig godt. Der er en holdånd og en mentalitet som på få andre hold, hvilket forklarer, hvordan de kontinuerligt kan besejre mægtige modstandere.

Derudover har Island i Everton-spilleren Gylfi Sigurdsson en sand leder. Midtbanespilleren går altid forrest, og han forstår virkelig at animere sine holdkammerater. Han har lavet en række afgørende mål, for eksempel da han scorede begge mål i 2-0-sejren imod Ukraine i september.

Landstræner Heimer Hallgrimsson har blot lavet en ændring i truppen i forhold til landskampene i september. Reservemålmanden Ingvar Jonsson er nemlig gledet ud af truppen til fordel for Excelsiors Ögmundur Kristinsson.

 

Trup

Målmænd: Hannes Halldorsson (Randers), Ögmundur Kristinsson (Excelsior), Runar Runarsson (Nordsjælland)

Forsvarsspillere: Birkir Sævarsson (Hammarby), Ragnar Sigurdsson (Rubin Kazan), Kari Arnason (Aberdeen), Ari Skulason (Lokeren), Sverrir Ingason (Rostov), Hördur Magnusson (Bristol City), Jon Fjoluson (Norrköping), Hjörtur Hermannsson (Brøndby)

Midtbanespillere: Aron Gunnarsson (Cardiff City), Birkir Bjarnason (Aston Villa), Johann Gudmundsson (Burnley), Gylfi Sigurdsson (Everton), Rurik Gislason (Nürnberg), Olafur Skulason (Kardemir Karabükspor), Arnor Smarason (Hammarby), Arnor Traustason (AEK Athen), Runar Sigurjonsson (Grasshopper)

Angribere: Alfred Finnbogason (Augsburg), Jon Bodvarsson (Reading), Vidar Kjartansson (Maccabi Tel Aviv), Kjartan Finnbogason (Horsens)

 

Kosovo

Selvom Kosovos uafhængighed først blev anerkendt af FN i februar, kom Balkan-nationen med i FIFA og UEFA allerede i maj sidste år. Dermed fik de muligheden for at deltage i VM-kvalifikationen, hvilket altså er deres første nogensinde.

Alt i alt må Kosovo siges at være kommet ud af kvalifikationen med skindet på næsten. Det er ganske vist kun blevet til et enkelt point og en målscore på 3-22, men de har leveret flere fine præstationer. Det var for eksempel flot, da de fik 1-1 på udebane imod Finland i åbningskampen. De fortjener også ros for blot at tabe 1-0 på udebane i Kroatien, hvor de holdt nullet helt indtil det 74. minut. Derudover tabte de 2-0 ude i Tyrkiet, 1-2 hjemme til Island, 1-0 hjemme til Finland og senest 2-0 ude imod Ukraine.

Flere gange måtte deres modstandere vente til sent i anden halvleg før, at de fik hul på bylden. Med lidt mere tur i den, kunne Kosovo således have fået mere end deres ene point. Dette skal nok komme med tiden i takt med, at Kosovos landshold bliver mere sammentømret. I øjeblikket holder målmand Samir Ujkani landsholdsrekorden med 14 kampe, og det siger dermed sig selv, at holdet ikke er sammenspillet endnu.

Et af Kosovos store problemer har været, at de på grund af deres manglende uafhængighed har mistet mange dygtige spillere til andre lande. Folk som Xherdan Shaqiri, Valon Behrami, Lorik Cana, Granit Xhaka, Adnan Januzaj, Fatos Beciraj og Admir Mehmedi ville alle kunne spille for Kosovo, men takkede nej. I fremtiden bør Kosovo dog være bedre til at tiltrække de unge spillere, hvorfor man må forvente, at landsholdet i fremtiden vil blive styrket.

 

Trup

Målmænd: Samir Ujkani (Cremonese), Visar Bekaj (Prishtina), Bledar Hajdini (Trepca’89)

Forsvarsspillere: Leart Paqarada (Sandhausen), Amir Rrahmani (Dinamo Zagreb), Alban Pnishi (Grasshoppers), Bajram Jashanica (Skënderbeu Korcë), Mërgim Vojvoda (Mouscron), Fidan Aliti (Skënderbeu Korcë), Ardin Dallku (Vorskla Poltava), Lirim Kastrati (AS Roma)

Midtbanespillere: Hekuran Kryeziu (Luzern), Bernard Berisha (Akhmat Grosnyj), Milot Rashica (Vitesse), Valon Berisha (Red Bull Salzburg), Bersant Celina (Ipswich Town), Besar Halimi (Brøndby), Besar Musolli (Kukësi)

Angribere: Atdhe Nuhiu (Sheffield Wednesday), Vedat Muriqi (Genclerbirligi), Flamur Kastrati (Sandefjord), Elba Rashani (Odd Grenland)

 

Spilforslag

Denne kamp kan meget vel betegnes som den næststørste kamp i islandsk fodboldhistorie efter sidste års EM-kvartfinale imod Frankrig. Det er simpelthen en kamp, som Island skal vinde, og de vil have hele befolkningen bag sig. Islændingene har gjort rent bord på hjemmebane indtil videre, og de bør tilføje endnu tre point til tabellen i denne kamp. Odds 1,10 frister dog ikke for alvor, hvorfor vi kigger andetsteds for spilforslaget på kampen.

Everton-spilleren Gylfi Sigurdsson har gået forrest i gennem hele kvalifikationen, og sparker han Island til VM, vil han komme op på siden af legendariske Eidur Gudjohnsen. Vi spiller derfor på, at Sigurdsson, der sparker både straffe- og frispark, scorer i løbet af kampen til odds 1,57 hos Betsafe.

 

Spil på Gylfi Sigurdsson som målscorer til odds 1,57 hos Betsafe