Irland – Danmark odds: Hvem trækker længste strå i Dublin?

Det var mildest talt ikke en underholdende kamp, da Danmark forleden spillede 0-0 på hjemmebane imod Irland i Parken. Kampen blev en yderst taktisk affære, og det var tydeligt at begge hold gjorde alt for ikke at blotte sig. På trods af at tilskuerne kedede sig, kunne begge hold dog være nogenlunde tilfredse: danskerne undgik at lukke udebanemål ind, imens irerne kom fra Parken med uafgjort.

Hele ti danske landsholdsspillere var i karantænefare før kampen i Parken, heriblandt profiler som Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, men ingen af dem fik kort. Dermed er Åge Hareide rejst til Dublin med alle sine profiler, hvilket er gode nyheder for Danmark.

Irland kom til København for at spille 0-0, og den opgave løste de til perfektion. På hjemmebane bliver de dog nødt til at komme længere frem på banen, hvorfor returkampen kan gå hen og blive mere åben.

Det ligner dog stadig en utrolig tæt kamp, hvilket bookmakernes odds også afslører. Hos Unibet ligger både ettallet, krydset og totallet tæt op af hinanden. Her får man således odds 3,10 på en irsk sejr, odds 2,95 på uafgjort og odds 2,75 på Danmark. Hos Unibet kan man også spille på hvem, der går videre. Her er der odds 2,20 på Irland og odds 1,65 på Danmark.

Læs vores anmeldelse af Unibet her.

 

Spil på kampen hos Unibet

 

Optakt: Irland – Danmark

Irland

Martin O’Neill, Irlands landstræner, lykkedes næsten til perfektion med sin plan i Parken. Det irske forsvar afviste Danmark gang på gang, og de grønklædte gæster fik endda skabt et par chancer i den anden ende. Med en lille smule mere skarphed var Irland kommet på tavlen, hvilket ville have givet dem det perfekte udgangspunkt. Sådan gik det dog ikke, hvorfor Irland nu skal frem på banen i Dublin.

– Han [Hareide] sagde, at han mener, at de er i stand til at score på Aviva. Det tvivler jeg ikke på. Med de spillere som de har, er de i stand til at score et mål, så vi skal måske op og så to for at vinde kampen. Men det er vi i stand til, udtalte O’Neill efter kampen i Parken ifølge Independent.

I samme omgang lovede O’Neill, at hans tropper vil gå mere offensivt til værks, når kampen sparkes i gang i Dublin. Han understregede, at de skal være bedre med bolden, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at komme på tavlen.

Dette kan betyde, at Southampton-angriberen Shane Long får plads i startopstillingen. Han kom ind fra bænken i Parken, men er normalt en af de store profiler på det irske hold. I kvalifikationen startede han inde syv gange, og hans hurtighed kan virkelig gøre ondt på Danmark.

 

Trup

Målmænd: Keiren Westwood (Sheffield Wednesday), Rob Elliot (Newcastle), Darren Randolph (Middlesbrough)

Forsvarsspillere: Cyrus Christie (Middlesbrough), Ciaran Clark (Newcastle), John O’Shea (Sunderland), Paul McShane (Reading), Stephen Ward (Burnley), Matt Doherty (Wolverhampton), Shane Duffy (Brighton & Hove Albion), Kevin Long (Burnley)

Midtbanespillere: Glenn Whelan (Aston Villa), Aiden McGeady (Sunderland), Robbie Brady (Burnley), James McClean (West Bromwich Albion), Callum O’Dowda (Bristol City), Jeff Hendrick (Burnley), Wes Hoolahan (Norwich City), Conor Hourihane (Aston Villa), Harry Arter (Bournemouth)

Angribere: Daryl Murphy (Nottingham Forest), Shane Long (Southampton), Scott Hogan (Aston Villa)

 

Danmark

Der blev draget et kollektivt suk i hele Danmark, da kampen i Parken var forbi. Forventningerne til det danske landshold havde været tårnhøje, men præstationen var i høj grad skuffende. Danskerne skabte blot to store chancer i kampen, og især anden halvleg var en langgaber.

Hareide valgte at stille med Pione Sisto, Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius i front, men ingen af de tre præsterede. Sisto og Cornelius brændte begge kæmpe chancer, imens Jørgensen stort set var usynlig. Det var tydeligt, at Hareide håbede på at udnytte Jørgensen og Cornelius’ fysiske styrke i front, men de to targetmænd blev konstant overmatchet i luften af de irske forsvarsspillere.

Netop dette træk blev også heftigt kritiseret efter kampen. På bænken havde Hareide formstærke og mere bevægelige folk i Nicklas Bendtner og Martin Braithwaite, der kunne have gjort ondt på irerne. Samtidig burde Lasse Schöne eller Mike Jensen formentlig have fået chancen fra start i stedet for William Kvist, da det var unødvendigt med to defensivt orienterede midtbanespillere på banen. Der var simpelthen ikke nok kreative spillere på banen, hvilket gjorde arbejdsbetingelserne svære for folk som Sisto og Christian Eriksen.

Netop Eriksen var da også en skygge af sig selv. Han har været fremragende i kvalifikationen indtil videre, men imod Irland var han usynlig. Tottenham-stjernen havde et par langskud, men han blev aldrig rigtig farlig. I anden halvleg forsvandt han ud af kampen, og det var svært ikke at få grimme minder om Morten Olsen-æraen. Det var simpelthen for nemt for irerne at fokusere på Eriksen, da han ikke fik hjælp nok fra sine holdkammerater.

 

Trup

Målmænd: Kasper Schmeichel (Leicester City), Jonas Lössl (Huddersfield Town), Frederik Rønnow (Brøndby)

Forsvarsspillere: Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach), Simon Kjær (Sevilla), Jonas Knudsen (Ipswich Town), Andreas Christensen (Chelsea), Andreas Bjelland (Brentford), Mathias Jørgensen (Huddersfield Town), Jens Stryger Larsen (Udinese), Peter Ankersen (FC København)

Midtbanespillere: Mike Jensen (Rosenborg), William Kvist (FC København), Thomas Delaney (Werder Bremen), Christian Eriksen (Tottenham Hotspur), Lukas Lerager (Bordeaux), Lasse Schöne (Ajax), Pione Sisto (Celta Vigo)

Angribere: Viktor Fischer (Mainz 05), Nicklas Bendtner (Rosenborg), Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Andreas Cornelius (Atalanta), Martin Braithwaite (Middlesbrough)

 

Spilforslag

Selvom både Hareide og O’Neill har proklameret, at de vil frem på banen i returkampen, bør man ikke forvente et festfyrværkeri i Dublin. På grund af kampens vigtighed må man forvente en taktisk affære, hvor begge hold vil undgå at blotte sig.

Ser man på bookmakernes odds, er det også tydeligt, at alt peger på en tæt kamp. Der var ikke meget, der adskilte de to hold, da de mødtes lørdag aften, og tirsdagens kamp bliver næppe anderledes. De små marginaler bliver altafgørende, og derfor anbefaler vi, at man spiller på uafgjort ved pausen til odds 1,80 hos Unibet. 

 

Følg spilforslaget hos Unibet

 

Unibet officielt logo