Hobro IK – Brøndby IF odds: Top imod bund i Superligaen

Det er top imod bund, når Hobro og Brøndby mødes i Nordjylland søndag. Hjemmeholdet er det eneste Superliga-hold, der endnu ikke har vundet, imens Brøndby endnu ikke har tabt. De to hold har dog en historie, og Hobro har længe været Brøndbys onde ånd.

Hobro har endnu ikke spillet op til deres bedste i denne sæson, og i de første to kampe har de allerede lukket seks mål ind. For at gøre tingene værre døjer Hobro med skader til flere profiler, og især offensiven er mærkbart svækket.

Brøndby skuffede fælt i sidste uges kamp imod Vejle på hjemmebane. På trods af massivt spilovertag blev det blot til 1-1, og Brøndby formåede dermed ikke at lukrere på FCK og FC Midtjyllands pointtab. Nu skal de så op på hesten igen, men Brøndby døjer ligeledes med skader til stamspillere.

Selvom Brøndby tidligere har oplevet massive skuffelser i Hobro, er de uden tvivl store favoritter i søndagens kamp. Danske Spil giver pengene 1,52 gange igen på en Brøndby sejr og hele 6,60 gange igen i tilfælde af en Hobro-triumf.

 

[

 

Optakt: Hobro IK – Brøndby IF

Offensive skader hæmmer Hobro

Det officielle logo for Superliga-klubben Hobro IKHobro har haft en heftig sommer. Alle forventede et salg af sidste sæsons Superliga-topscorer Pål Alexander Kirkevold, men han er altså stadig i klubben. Den store fokus på den norske topscorer lader dog til at have været et forstyrrende element, for Hobro-truppen er slet ikke, hvor den burde være på nuværende tidspunkt. Derfor har Hobro også set forfærdelige ud i de to første Superliga-kampe i denne sæson. Efter to kampe står de med en målscorer på 1-6, og defensiven har virkelig sejlet.

I sidste weekend blev Hobro kørt over på hjemmebane af et ellers svagtspillende FC København-mandskab. Hobro-spillerne formåede ikke for alvor at gøre livet svært for københavnerne, der derfor fik en let sejr med hjem.

Cheftræner Allan Kuhn har dermed også fået en forfærdelig start, og han begynder langsomt at komme under pres. Hvis ikke Kuhn får vendt tingene rundt hurtigst muligt, kan Hobro blive begravet i nedrykningskampen, og så er Kuhns job virkelig i fare. Hobro kan simpelthen blive tvunget til at hyre en erfaren brandslukker.

Kuhn bør dog være i stand til at vende tingene rundt. Han råder over en erfaren trup, og han har for nyligt tilføjet både Djiby Fall og Quincy Antipas til denne. Det er to spillere med flere års Superliga-erfaring i kufferten, og de skal nok gavne Hobro.

Forstærkninger i offensiven har også været nødvendige. Imod Brøndby må Hobro undvære den nyindkøbte angriber Julian Kristoffersen, Pål Alexander Kirkevold, Danny Olsen og Jonas Brix-Damborg. Dermed bør unge Sebastian Grønning Andersen få chancen fra start i angrebet.

 

Kan Brøndby løse Nørgaard-krisen?

Danske Brøndby IF's officielle logoBrøndbys kamp imod Vejle var den første uden midtbanespiller Christian Nørgaard. Den defensive midtbanespiller har over de seneste to år udviklet sig til en af de allerdygtigste defensive midtbanespillere i Danmark, og hans betydning for Brøndby var enorm. Imod Vejle startede Hjörtur Hermannsson på sekser-positionen, men uden den store succes. Han blev flået ud i pausen og får derfor næppe chancen igen imod Hobro.

Troels Bech og Alexander Zorniger leder formentlig med lys og lygte efter en erstatning, men indtil videre må Brøndby klare sig med de spillere, der er i truppen. Imod Hobro forventes det, at Lasse Vigen får chancen. Den tidligere Fulham-spiller har endnu ikke etableret sig på Brøndbys hold, men han er efter sigende endelig faldet til. Nu får han så en gylden mulighed for at bevise, at han fortjener en fast plads i startopstillingen fremadrettet.

Brøndbys store svaghed for tiden er bredden. Denne er ganske vist styrket i forhold til sidste sæson, men det er stadig tydeligt, at der stadig er lang vej. Brøndby mangler simpelthen spillere på bænken, der kan komme ind og gøre en forskel. Det så man for eksempel imod Vejle, hvor både Kasper Fisker og Mikael Uhre var hjælpeløse, da de blev skiftet ind.

For at gøre tingene værre mangler Brøndby stadig profilen Hany Mukhtar. Tyskeren nærmer sig et comeback, men han er ikke i spil til startopstillingen imod Hobro. Derudover sidder Kevin Mensah også ude, imens Brøndby også må undvære finske Paulus Arajuuri.

 

Hobro – Brøndby spilforslag

Brøndby bør være opsatte på at komme tilbage på hesten efter fiaskoen imod Vejle. På trods af det skuffende resultat spillede Brøndby en udmærket kamp, og med lidt mere offensiv skarphed, havde de også vundet kampen. Der var nemlig ingen tvivl om, at de gul-blå trods alt var banens bedste hold.

Det taler også til Brøndbys fordel, at nyindkøbte Dominik Kaiser langsomt bliver bedre og bedre. Han nærmer sig med hastige skridt sin topform, og fra uge til uge kan man se, at hans indbyrdes forståelse med holdkammeraterne udbygges.

Kamil Wilczek er en af Brøndbys nøglespillere, og han har allerede åbnet sin målkonto i denne sæson. Wilczek passer perfekt sammen med bevægelige Ante Erceg, og han bør gå en stor sæson i møde. Vi anbefaler derfor et spil på Wilczek som målscorer til odds 2,40 hos Danske Spil.

 

 

Danske Spils logo og slogan på grøn baggrund