Frankrig – Argentina odds: Nu eller aldrig for Lionel Messi og co.

Det er to kæmpestore fodboldnationer, som hungrer efter at løfte VM-trofæet, der mødes på Kazan Arena lørdag klokken 16:00. Både Frankrig og Argentina har dog langt fra spillet op til deres bedste, selvom de alligevel står i en 1/8-finale. Særligt Lionel Messi og co. har slidt og slæbt for overhovedet at komme videre fra gruppespillet.

Franskmændene har på papiret en af de allerbedste trupper ved denne slutrunde, men de har stadig ikke spillet sprudlende offensiv fodbold. Rent faktisk er det kun Kylian Mbappé, som der har formået at score for dem i åbent spil. Derudover har Antoine Griezmann sparket et straffespark i kassen, og Paul Pogba har fremtvunget et selvmål. Der har altså været virkelig langt imellem de franske snaps indtil videre.

Argentinerne er derimod meget afhængige af deres lille. vævre troldmand fra FC Barcelona. Når han ikke er udslagsgivende eller kampafgørende, så ligner det argentinske landshold langt fra en bejler til at vinde verdensmesterskabet. De var faktisk også mindre end ti minutter fra at ryge ud efter tre opgør, men så dukkede Marcos Rojo op og reddede kastanjerne ud af ilden med en fantastisk flot helflugter i de døende minutter.

På grund af Argentinas skuffende præstationer i gruppespillet, så er Frankrig blevet gjort til favoritter. En fransk sejr giver således odds 2,35 hos bookmakeren Unibet, men en argentinsk sejr belønnes med odds 3,40. Er der ikke fundet en vinder efter 90 minutter, så kan man få pengene 3,05 gange igen.

 

Spil på Frankrig - Argentina hos Unibet

 

Optakt: Frankrig – Argentina

Defensive Didier Deschamps

Det franske fodboldforbunds logo på hvid baggrundMan forventer altid champagnebold og mål en masse, når franskmændene folder sig ud. Det var da også tilfældet ved europamesterskaberne for to år siden, hvor de vandt sølv, men i Rusland er champagnen blevet sat på køl og målene er udeblevet. Deres bedste kamp indtil videre var 1-0-sejren over Peru, hvor de formåede at notere sig for fire skud på mål, hvilket må siges at være ekstremt skuffende for så stjernespækket et landshold. Derudover havde peruvianerne klart mest boldbesiddelse, hvilket heller ikke kan være tilfredsstillende for de kræsne franske fans. Der har da også været stor utilfredshed med en del af Didier Deschamps’ taktiske dispositioner. Blandt andet at han kun spiller midtstoppere i sine foretrukne fire-back-kæde, og at Blaise Matuidi bliver misbrugt på kanten.

Efter opgøret mod Danmark hvor der blev sparet seks mand, bliver det spændende at se, om landstræneren går tilbage til sin foretrukne 4-3-3-formartion, eller om han for tredje gang i træk vil spille den mere defensive 4-2-3-1. Umiddelbart hælder vi mest til det sidste scenarie, da han vil gøre alt for at holde Lionel Messi i skak, for hvis det lykkedes, så er chancen for avancement til kvartfinalerne helt sikkert til stede.

Det helt store spørgsmål er dog, hvor Frankrigs mål skal komme fra. Olivier Giroud har startet inde på toppen de sidste to kampe, men har ikke været i nærheden af at score. I det første opgør var det Kylian Mbappé, som der var aleneangriber, men han kom heller ikke frem til særlig meget. Umiddelbart ligner Antoine Griezmann det bedste bud på en målscorer mod argentinerne, da han ikke virker lige så låst som mange af de andre offensivspillere i Didier Deschamps’ meget defensive system.

Der er ingen skader eller karantæner i den franske trup.

Forventet startopstilling

Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernández – Tolisso, Kanté, Pogba – Dembélé, Mbappé, Griezmann

Se hele Frankrigs VM-trup her

 

Alt afhænger af Lionel Messi

Det argentinske fodboldforbunds officielle logoI modsætning til franskmændene så har Argentina været alt andet end defensive. De har virkelig kæmpet hårdt for at få deres offensive spil til at flyde, men det er endnu ikke lykkedes. Det hænger selvfølgelig sammen med, at deres lille, vævre troldmand Lionel Messi ikke har fundet sit tårnhøje topniveau frem. Han scorede godt nok et af turneringens flotteste mål mod Nigeria, men derefter så man ikke særlig meget til ham. Det som han indtil videre nok vil blive husket bedst for ved dette VM er det brændte straffespark mod Island. Der er ikke den store tvivl om, at han bliver nødt til at tage skeen i den anden hånd, hvis det argentinske landshold skal have succes ved denne slutrunde.

Det er faktisk ikke det eneste problem, som landstræner Jorge Sampaoli skal finde en løsning på. Argentinernes forsvar har nemlig set rystende usikker ud ved verdensmesterskaberne, og de har endnu ikke formået at holde buret rent. Det skal der også laves om på, hvis de gerne vil videre til kvartfinalerne. Særligt i anden halvleg mod Kroatien blev de skilt af, og når man kan indkassere tre scoringer på mindre end 40 minutter, så er der virkelig meget plads til forbedringer.

Gameplanen for Argentina må altså være at sætte Lionel Messi meget bedre i scene, samtidig med at de skal have fundet deres defensive stabilitet frem. Kan de følge den plan til punkt og prikke, så står de med gode kort på hånden for at ekspedere Frankrig ud i VM-mørket. Der er dog altid den usikkerhedsfaktor, at Messi har en dårlig dag på kontoret, eller han bliver pakket godt og grundigt ind af det franske forsvar. Hvis det sker, så har vi svært ved at se, hvem der skal stå for deres mål og assists.

Den argentinske trup er skadesfri.

Forventet startopstilling

Armani – Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Pérez, Mascherano, Banega, Di María – Messi, Higuaín

Se hele Argentinas VM-trup her

 

Spilforslag til Frankrig – Argentina

Den her kamp er virkelig svær at blive klog på. Først og fremmest fordi både franskmændene og argentinere skuffet ved denne her slutrunde. Derudover har vi også svært ved at se et af de to landshold vinde i ordinær spilletid. Der er nemlig rigtig meget på spil, og det vil være en kæmpe skuffelse for disse to kæmpestore fodboldnationer allerede at tage hjem efter en 1/8-finale.

Efter vores bedste overbevisning så lugter det her opgør langt væk af forlænget spilletid og eventuelt en straffesparkskonkurrence. Her har vi på fornemmelsen, at det bliver Lionel Messi og co., som der kommer til at trække det længste strå. Det er helt sikkert værd at smide en skilling efter, de går videre til kvartfinalerne ved verdensmesterskaberne for fjerde gang på stribe.

Derfor anbefaler vi at spille på, Argentina går videre til odds 2,30 hos Unibet.

 

Spil på Argentina-avancement hos Unibet

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund