Hvis Manchester City – Liverpool er lørdagens Premier League-hovedret, er Everton – Tottenham desserten. Det er en kamp i mellem to yderst ambitiøse fodboldklubber, der er på vej frem i verden. Det er dog også en kamp i mellem to hold, hvis sæsonstarter ikke er foreløbet helt efter planen og to hold, der kæmper for at ramme topformen.

Både Everton og Tottenham har fire point på nuværende tidspunkt, og de har begge tabt til Chelsea. Der er derfor ikke meget, som skiller de to mandskaber fra hinanden. Tottenham ser dog markant stærkere ud på papiret, hvor det er umuligt at komme udenom folk som Christian Eriksen og Delle Alli, der begge er i storform. Derudover taler det til Tottenhams fordel, at sidste sæsons topscorer Harry Kane for nyligt scorede to mål for landsholdet og dermed fik hul på mål-bylden.

Everton gik på landskampspause med et 2-0 nederlag til Chelsea i bagagen. Dette var i sig selv ikke et katastrofalt resultat, men det bragte dem alligevel op på tre kampe i træk uden sejr. Everton har derfor brug for at smage sejrens sødme igen snart, hvis ikke moralen skal tage skade.

Det kan dog blive svært imod Tottenham, der er pæne favoritter hos bookmakerne. Hos bet365 får man således odds 2,00 på en Tottenham-sejr, imens der er odds 3,75 på Everton. Læs vores anmeldelse af bet365, som vi mener er en af Danmarks bedste bookmakere, her.

 

Spil på kampen hos bet365 >>

 

Optakt: Everton FC – Tottenham Hotspur

Everton

På trods af at Everton ligger i midten af tabellen, har de faktisk leveret nogle ganske solide præstationer. For eksempel gjorde de det rigtig fint, da de spillede 1-1 på udebane imod Manchester City i slutningen af august, og de har ligeledes kvalificeret sig til Europa League-gruppespillet. Når sæsonen er slut, må man da også forvente at the Toffees er med helt fremme i ligaen, og de bør som minimum gentage sidste sæsons syvendeplads.

En af grundende til Evertons gode præstationer i de sidste par sæsoner har været deres hjemmebaneform. På Goodison Park har de vundet ti af deres seneste 11 Premier League-kampe, og i sidste sæson slog de både Arsenal og Manchester City, sidstnævnte med hele 4-0. En anden grund er at de efterhånden har fået samlet en rigtig stærk trup.

I sommerens transfervindue hentede Everton således både midtbaneprofilen Gylfi Sigurdsson og den engelske landsholdsmålmand Jordan Pickford. De begynder dermed at have den bredde, som der er brug for, hvis man vil spille med i toppen af Premier League.

Vigtigheden af bredden er meget tydelig i øjeblikket, da Everton døjer med skadesproblemer. Til kampen imod Tottenham sidder Raimo Funes Mori, Ross Barkley, Seamus Coleman og Yannick Bolasie alle ude med skader. Derudover er Jordan Pickford, Mason Holgate, James McCarthy og Davy Klaassen alle tvivlsomme. På positivsiden vender midtbanespiller Morgan Schneiderlin tilbage fra karantæne, og han bør gå direkte ind i ved siden af Idrissa Gueye på den centrale midtbane. 

 

Tottenham

Efter en stille sommer gik Spurs amok i slutningen af transfervinduet, hvor fire nye spillere blev hentet til klubben for en samlet pris på omkring 800 millioner kroner. Det var især defensiven, der i sidste sæson var Premier Leagues bedste, der fik ind massiv overhaling. Ind kom nemlig højrebacken Serge Aurier samt de to centerforsvarer Davinson Sanchez og Juan Foyth. Derudover hentede Tottenham også den rutinerede targetman Fernando Llorente.

Af disse spillere ligner Aurier umiddelbart det bedste køb. Ivorianeren var en af verdens bedste højrebacker, da han spillede i PSG, og han må betegnes som en fuldgod erstatning for Kyle Walker, der blev solgt til Manchester City. Aurier har dog en kontroversiel fortid, og han ragede flere gange uklar med PSG-ledelsen, der i sidste ende var glade for at slippe af med ham.

I februar sidste år kom Aurier med homofobiske bemærkninger om målmand Salvatore Sigru, cheftræner Laurent Blanc og Zlatan Ibrahimovic, hvilket fik PSG til at suspendere ham. Kort efter skiftet til Tottenham, lovede Aurier dog at forbedre sin opførsel.

– Dette er en frisk start for mig, og jeg vil gøre alt for at gøre Spurs fanbase, som er enorm og mangfoldig, stolt af mig. Fansene er de vigtigste folk i enhver klub, og jeg ser frem til at vise dem og alle andre i Spurs den rigtige Serge Aurier, udtalte han til Spurs’ hjemmeside.

Det er dog ikke sikkert, at Aurier kan vise sig frem imod Everton. Han er nemlig tvivlsom til kampen, og det forventes derfor, at Kieran Trippier igen får chancen på højreback. Llorente og Victor Wanyama er ligeledes tvivlsomme til opgøret på Goodison Park. Derudover er det definitivt, at Erik Lamela, Danny Rose og Georges-Kevin Nkoudou alle misser kampen på grund af skader.

 

Spilforslag

Christian Eriksen har været fuldstændig flyvende i denne sæson. Han scorede senest imod både Armenien og Polen for det danske landshold, og han bør være propfyldt med selvtillid. Han er dog endnu ikke kommet på tavlen for Spurs i denne sæson, men chancerne er pæne imod Everton. For det første beviste Eriksen i weekenden, at han er en af verdens allerbedste frisparksskytter med et smukt mål imod Armenien, og han scorede ligeledes et drømmemål imod Polen.

Derudover skal man huske, at Evertons førstemålmand Jordan Pickford er tvivlsom til opgøret. Odds 3,75 på Eriksen som målscorer hos bet365 indeholder dermed pæn værdi.

Alt i alt er det dog en kamp, hvor det er svært at udpege en vinder. Everton har ikke tabt i ni ud af deres seneste ti udekampe imod Tottenham, imod gæsterne ikke har tabt i deres seneste ni kampe imod Everton. Et kryds virker derfor oplagt, og hos bet365 får man odds 3,40 på uafgjort.

 

Spil på kampen hos bet365 >>