Kampen i mellem England og Slovakiet er langt vigtigere end, man måske lige skulle tro. Det er nemlig en kamp i mellem de to direkte kombattanter til VM-kvalifikationens Gruppe Fs førsteplads.

England, der stadig er ubesejrede, fører i øjeblikket gruppen med 17 point efter syv kampe, men Slovakiet følger tæt efter med femten point. Dermed er det en altafgørende kamp for begge mandskaber. England kan næsten sikre gruppens førsteplads med en sejr, imens Slovakiet kan overtage den, hvis de vinder.

På trods af at Slovakiet har gjort det flot i kvalifikationen, hvor de er oppe på fem sejre i træk, så er England dog kæmpe favoritter hos bookmakerne. Hos bet365 får man således odds 1,40 på en engelsk sejr. Dermed er der heller ikke stor tiltro til gæsterne, og bet365 udbyder odds 10 på slovakisk sejr.

 

Spil på kampen hos bet365 >>

 

Optakt: England – Slovakiet

England

England er et af få ubesejrede hold tilbage i kvalifikationen, og de har dermed kurs imod næste års VM-slutrunde. Men ikke alt er så grønt som det ser ud. Gareth Southgates mænd har nemlig vist svaghedstegn på det sidste, og 2017 har indtil videre været (endnu) et skidt år for engelsk landsholdsfodbold.

Løverne fra England har tabt to højtprofilerede træningskampe imod Tyskland og Frankrig, og de blev udspillet i begge kampe. Derudover spillede de også 2-2 imod ærkerivalerne fra Skotland tidligere på året. I fredags slog de så Malta med 4-0, men den sejr var langt fra så sikker, som den ser ud på papiret.

England kom først foran i det 53. minut, og på trods af et massivt spilovertag, så havde de svært ved at komme frem til chancer. I alt havde de syv skud indenfor rammen, og det var først i det 85. minut, at de fik lukket kampen med målet til 2-0. Herefter gik det så til gengæld også stærkt, da Danny Welbeck og Harry Kane begge scorede i overtiden.

Til kampen imod Slovakiet bliver England styrket af, at Eric Dier vender tilbage fra karantæne. Tottenham-stjernen går formentlig direkte ind på den centrale midtbane, hvor han fungerer som oprydder. Derudover banker Manchester Uniteds Marcus Rashford også på til startopstillingen. Han havde et godt indhop imod Malta, og det ville ikke være overraskende, hvis han erstatter Raheem Sterling på venstrefløjen.

Englands trup

Målmænd: Joe Hart, Jack Butland, Tom Heaton

Forsvarsspillere: Kyle Walker, Ryan Bertrand, Gary Cahill, Phil Jones, Chris Smalling, Aaron Creswell, Michael Kean, John Stones, Harry Maguire

Midtbanespillere: Jordan Henderson, Raheem Sterling, jake Livermore, Dele Alli, Alex Oxlade-Chamberlain, Nathaniel Chalobah, Eric Dier, Jesse Lingaard

Angribere: Harry Kane, Jermaine Defoe, Daniel Sturridge, Danny Welbeck, Jamie Vardy, Marcus Rashford

Slovakiet

Gæsterne har efterhånden etableret sig som en yderst seriøs fodboldnation. Slovakkerne var i kvartfinalen ved EM sidste sommer, og de har også præsteret solidt i gennem denne kvalifikation. De ligger som bekendt på andenpladsen i gruppen med 15 point efter syv kampe.

Slovakkerne startede ellers ud i katastrofal facon, da de tabte de to første kvalifikationskampe til henholdsvis England og ærkerivalerne Slovenien. Dette er de dog siden kommet godt efter, og de har på nuværende tidspunkt vundet fem kampe i træk.

Ser man nærmere på deres trup, så er det også tydeligt at se, hvorfor de klarer sig så godt. Slovakiet kan nemlig stille med en lang række af klassespillere. Den absolutte stjerne er naturligvis Marik Hamsik. Napoli-stjernen er efterhånden blevet 30 år, og han nærmer sig sit 100-kampsjubilæum som den blot anden slovak i historien.

Hamsik er dog langt fra den eneste profil på holdet. Starter man nede bagfra, så kan man blandt andet nævne den tidligere Esbjerg fB-målmand Martin Dubravka, der til daglig vogter Sparta Prags mål. I forsvaret finder man folk som Martin Skrtel, Tomas Hubocan og Jan Durica, der alle har spillet for europæiske topklubber i en årrække.

På midtbanen huserer FC Københavns Jan Gregus sammen med Vladimir Weiss, PAOKs Robert Mak, Hertha BSCs Ondrej Duda og selvfølgelig den tidligere FC Nordsjælland-stjerne Stanislav Lobotka, der til daglig tørner ud for Celta Vigo.

Hvor man kan nævne en stjernerække af navne i forsvaret og på midtbanen, så det straks sværere oppe foran. Her er det stærkeste kort 29-årige Michal Duris, der til daglig spiller for den russiske bundklub FC Orenburg, imens hans makker, 32-årige Adam Nemec, tørner ud for Dinamo Bukarest.

Slovakiet har også problemer med skader.  For eksempel har den normale førstemålmand Matus Kozacik meldt afbud, og 34-årige Jan Mucha er heller ikke med i truppen.

Slovakiets trup

Målmænd: Martin Dubravka, Jan Novota, Martin Polacek

Forsvarsspillere. Martin Skrtel, Jan Durica, Peter Pekarik, Tomas Hubocan, Norbert Gyomber, Erik Sabo, Milan Skrinar, Lukas Stetina, Robert Mazan

Midtbanespillere: Marek Hamsik, Vladimir Weiss, Juraj Kucka, Robert Mak, Patrik Hrsovsky, Ondrej Duda, Jan Gregus, Albert Rusnak, Stanislav Lobotka, Jaroslav MIhalik

Angribere: Michal Duris, Adam Nemec

Spilforslag

Tottenham-angriberen Harry Kane er i storform for tiden. Den 24-årige bomber har scoret tre mål i tre kvalifikationskampe, og han kom senest på tavlen to gange imod Malta i sidste uge. I sidste sæson scorede han 29 mål i Premier League, og imod Malta fik han hul på bylden for denne sæson. Bookmakeren bet365 tilbyder odds 1,90 på, at han scorer, hvilket er flot.

Slovakiets problemer på målmandsposten kan også sagtens komme til at koste dem. Dubravka var en fin målmand, da han spillede i Esbjerg, men han har bestemt ikke international topklasse. Dette kan komme til at koste Slovakiet dyrt, og vi spiller derfor England asian handicap -1,5 til odds 2,15 hos bet365. Dette vil sige, at England skal vinde med mindst to mål før, at der er gevinst.

 

Spil på kampen hos bet365 >>