Indlæser...

Gruppe F er helt åben og både Island og Østrig har stadig chancen for at gå videre ved EM til trods for kun to og ét point. Island vs Østrig løber af stablen d. 22. juni kl. 18.00 på Stade de France i Paris, og kampen kan ses direkte på DR3.

Ser vi på odds på Island vs Østrig er det østrigerne som indtager favoritrollen netop nu, men Island har drillet både Ungarn og Portugal i de to første kampe, og har bestemt potentialet til at få bugt med de formsvage østrigere.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

Island giver odds 3.40, mens der er odds 2.10 på Østrig.

Uafgjort sender Østrig hjem, mens Island stadig vil have en chance for at gå videre med kun ét point. Slår Ungarn Portugal i den anden kamp, som spilles samtidigt, vil Island nemlig være sikre på andenpladsen med bare ét point. Vinder Portugal derimod, skal Island helst vinde for at være sikre på avancement fra Gruppe F. Uafgjort kan spilles til odds 3.50.

Du kan se stillingen i gruppen forneden, hvor du også finder flere udvalgte odds på Island vs Østrig samt en optakt til kampen.

Indlæser...

 

Stillingen i Gruppe F

gruppe_f_stillingen

 

Optakt: Island vs Østrig

Island flagIsland imponerede i EM-kvalifikationen, hvor man udplacerede Tyrkiet og Holland i gruppespillet, og man er tilsyneladende ikke færdige med at imponere på Island. Efter to kampe er EM-debutanterne stadig ubesejrede i EM-regi, og det til trods for at have været oppe imod gruppefavoritterne fra Portugal og gruppens store positive overraskelse fra Ungarn.

Mod Portugal viste Island ydermere fantastisk kampånd ved at fighte sig tilbage fra 0-1 til 1-1, og vi fik set præcist hvor stærkt det islandske kollektiv er i øjeblikket.

Dette fortsatte mod Ungarn, hvor Island ovenikøbet kun var få minutter fra at få en 1-0 sejr. Gylfi Sigurdsson bragte Island på vinderkurs fra 11-meter pletten efter et kontroversielt straffespark, og den føring så ud til at holde kampen ud, da Ungarn havde store problemer med at trænge igennem det stærke islandske forsvar. Præcist som Portugal havde det i første spillerunde i gruppespillet.

Island er svære at score mod, og samtidigt formår de islandske vikinger at bide fra sig i den anden ende af banen, hvor man nu har scoret i begge kampe ved EM indtil videre. Island vil lede efter at få deres første sejr nogensinde ved et EM, velvidende at en sejr endegyldigt sender dem videre som enten 1’er eller 2’er i gruppen. Uafgjort kan måske være nok for Island, hvis også Ungarn vs Portugal ender uafgjort og Island stadig har en bedre målscore end Portugal.

Taber Island derimod kampen til Østrig, og Portugal samtidigt slår Ungarn, vil Islands første EM-slutrunde være en islandsk saga blot. Island har dog ikke tabt i fire kampe i træk, og mod et tandløst østrigsk hold, som stadig ikke har scoret ved EM i denne omgang, bør Island have kvaliteten til at kunne sikre sig mindst ét point.

 

Østrig har første mål til gode

Østrigs trup til EM 2016Østrig var tippet som en af outsiderne til at vinde EM 2016 i Frankrig, men hvis man var optimist på vegne af Østrig før slutrunden, er man formentlig blevet skuffet over den indsats det østrigske hold har lagt for dagen i de to første kampe. Godt nok kom Østrig bedste fra land mod Ungarn i den første kamp, men pludselig stod der 0-1 til Ungarn på tavlen, og da Østrig efterfølgende fik en mand udvist, kollapsede tingene mere eller mindre for Østrig. Kampen sluttede 0-2 til Ungarn og så var presset på Østrig mod Portugal.

Her fik østrigerne ét point med fra kampen, som bekendt sluttede 0-0. Portugal havde dog flere 100% chancer i dét opgør, hvor man også testede træværket i flere omgange – bl.a. da Ronaldo sendte et straffespark på stolpen i kampens slutning.

Østrig skabte stort set ingenting mod Portugal, og portugiserne havde fortjent alle tre point, men nu står Østrig med et point efter de to første kampe, og har dermed stadig chancen for at gå videre fra gruppen. Det kræver dog en sejr over Island, hvilket vil sende Østrig på fire point og give dem en udmærket chance for – som minimum – at kvalificere sig som en af de bedste 3’ere. Taber Portugal til Ungarn, og Østrig samtidig slår Island, vil Østrig derimod gå sikkert videre på andenpladsen.

Hvorvidt Østrig kan finde nøglen til at åbne det islandske forsvar, stiller vi os skeptiske an overfor, men tiden vil vise om Østrig vitterligt har de kvaliteter i truppen, som mange eksperter pegede på før EMs start for små to uger siden.

 

Form og indbyrdes opgør

Island har spillet ni venskabskampe op til EM 2016, og her imponerende Island ikke nær så meget, som de har gjort i Frankrig. Seks af disse blev tabt og tre vundet, men ser vi isoleret set på de sidste fem kampe, har Island vundet to, spillet to uafgjort og kun tabt én.

Østrig spadserede igennem EM-kvalifikationen og tog førstepladsen i deres pulje på overbevisende maner, men sidenhen er gassen gået af ballonen. I de seneste fem kampe har Østrig vundet med spinkle 2-1 over Malta, mens man har tabt 1-2 til Tyrkiet, 0-2 til Holland, 0-2 til Ungarn og spillet 0-0 med Portugal.

Island og Østrig har kun mødt hinanden tre gange tidligere, hvor det i 1989 blev til 0-0 på Island og 2-1 i Østrig i VM-kvalifikationen. I 2014 mødte de to nationer hinanden igen i en testkamp som sluttede 1-1. Der er således adskillige gengangere i de to trupper fra det seneste møde som blev spillet for godt to år siden i Innsbruck.

 

Spil på EM-kampene hos bet365.dk >>

 

Island-Østrig-flag