betfair_logoEr du bekendt eller måske ovenikøbet fortrolig med Betfair-udtryk som “BACK”, “LAY” og “GREEN UP”? Hvis svaret er ja, så er du godt rustet til denne artikel, og selv om du bedrøvet må krybe til korset og svare nej så fortvivl ikke. Det hele bliver forklaret her.

Trading på sportsevents hos Betfair fungerer ligesom aktie- og valutamarkedet. Du sælger et udfald til et lavt odds med henblik på at købe det samme udfald tilbage igen til højere odds. Eller omvendt købe et odds højt, og sælge lavt.

At “BACK” eller købe et bet hos Betfair fungerer på samme måde som at placere et væddemål hos en almindelig bookmaker. For eksempel et spil på at Real Madrid vinder over Betis lørdag aften.

At “LAY” eller sælge et bet hos Betfair forholder sig lidt anderledes. For eksempel kan du sælge (LAY) Real Madrid, hvilket betyder at du vinder hvis kampen ender med alt andet end en Real Madrid sejr.

Trading på Betfair er vidt udbredt. Der er folk der lever af det, og der findes et hav af mulige såvel som umulige strategier. Jeg vil i denne og fremtidige artikler beskrive nogle strategier, som jeg har pæn succes med.

Det absolut vigtigste når det kommer til trading er din tankegang. Det du skal have for øje er: Hvordan forventer jeg markedet vil reagere på konkrete hændelser? Hvis du kan forudse dette, vil du være en succesfuld trader, og det behøver ikke altid være skide svært.

 

Messi blev skadet og oddset steg

For at anskueliggøre det bedre så lad os tage et konkret eksempel fra La Liga for 2 uger siden. Barcelona spillede hjemme mod Mallorca. Udeholdet blev kørt rundt i manegen og sendt retur til ferieøen med en 0-5 øretæve i bagagen. Det er der for så vidt ikke meget interessant ved, men prematch skete der ting og sager oddsmæssigt på denne kamp.
For at finde årsagen eller årsagerne til oddsudviklingen bliver vi nødt til at gå yderligere 3 dage tilbage i tiden. Barcelona spillede første kvartfinale i Champions League mod Paris St. Germain. Messi blev skadet, og det stod hurtigt klart, at han med sikkerhed ikke ville blive klar til weekendens kamp.

Inden skaden opstod blev Barcelona sejr på Betfair handlet til odds 1,10. Efter Messi blev skadet steg oddset betragteligt på hjemmesejr, og stigningen fortsatte senere på ugen, da det blev offentliggjort, at Xavi, Villa, Alba, Busquets og Alonso alle ville starte på bænken eller slet ikke var med i truppen mod Mallorca. En halv time før kick off blev Barcelona sejr handlet til 1,29 på Betfair.

Vi antager at vi er knald dygtige tradere, så umiddelbart efter skaden har vi på Betfair solgt (LAY) Barcelona sejr til odds 1,11 for 1.000 kr., og en halv time før kick off købte (BACK) vi hjemmesejr til odds 1,29 også for 1.000 kr. Nu har vi en sikker gevinst på 180 kr.(1,29 – 1,11 = 0,18 x 1.000 kr.) i tilfælde af Barcelona vinder, vel at mærke uden at løbe en risko såfremt kampen skulle ende uafgjort eller med udesejr.

Vi kan så vælge at “GREEN UP” og tage en sikker gevinst uanset kampens udfald. Det gøres ved at købe (BACK) de to øvrige udfald X og udesejr. Oddset på X og udesejr var en halv time før kampstart henholdsvis 6 og 13, så ved at spille 24 kr. på uafgjort og 11 kr. på Mallorca ville vi få følgende resultat:
Barcelona vinder: 180 – 24 – 11 = 145 kr.
Uafgjort: 24 x 6 = 144 kr.
Mallorca vinder = 11 x 13 = 143 kr.

Det er altid let at være bagklog, men at forudsige oddsudviklingen på ovennævnte kamp, efter nævnte hændelser, behøver man ikke en atomfysiker-uddannelse for at kunne. Jeg siger ikke, at man kunne forudse at oddset ville stige til præcis 1,29, men at man med meget lav risiko ville kunne sælge (LAY) Barcelona til 1,10-1,11 med henblik på at købe (BACK) samme bet tilbage på et senere tidspunkt med profit.

 

Spil odds hos Betfair her >>

 

 

Markedet reagerer hurtigt på nyheder

Noget tilsvarende skete dagen efter på White Hart Lane i London hvor Tottenham mødte Basel i Europa League. Bale blev skadet i overtiden, hvilket betød en odds-stigning på op mod 0,3 point på en Tottenham sejr i den følgende weekends hjemmekamp mod Everton. Ville du kunne forudse denne odds stigning? Ja tror jeg, de fleste læsere vil svare.

Selvfølgelig er det et særsyn, at to så markante spillere bliver skadet indenfor et så relativt kort tidsrum, men den slags odds-udvikling, som nævnt ovenfor, sker dagligt på Betfair, det er bare ikke altid vi er så heldige, at kunne se det live i TV, og med det samme tage action, hvis vi mener hændelsen har betydelig relevans for, hvordan markedet vil reagere på næste kamp.

Andre eksempler på odds udsving sker ofte i forbindelse med offentliggørelse af holdopstillinger, hvis det kommer frem at vigtige spillere for holdet, som man formodede ville være i startopstillingen, ikke deltager i kampen, eller omvendt for den sags skyld. Se blot hvordan oddset på Danmark falder drastisk i hver landskamp, når det bliver offentliggjort at Bendtner ikke er med.

Jeg ved ovennævnte lyder lidt for nemt, og at markedet reagerer hurtigt på nyheder. Det er ikke nemt, og du skal nogen gange være hurtig på tasterne, men så kan du også hente en fin gevinst med meget lav risiko.

Så næste gang du ser en fodboldkamp, så prøv at tænk fremad til næste kamp. Skader, røde og gule kort der sætter spillere i karantæne til næste kamp kan have stor betydning for odds-udviklingen afhængigt af, hvor vigtige spillerne er for holdet.

Note:  Der er ikke medregnet Betfair kommission i eksemplet beskrevet ovenfor da dette er forskelligt fra spiller til spiller. Betfair kommission udgør maksimalt 5% af ens profit.

Få 350 kr. risikofrit spil hos Betfair i dag >>

 

betfair_gul_580x330