betfair_logoHvis man er bekendt eller måske ovenikøbet fortrolig med betfair-udtryk som “BACK”, “LAY” og “GREEN UP”, så er man godt rustet til denne artikel. Selvom man ikke kender disse begreber, er der ingen grund til at fortvivle. Det hele bliver nemlig forklaret her.

Trading på sportsevents hos betfair fungerer ligesom aktie- og valutamarkedet. Man sælger et udfald til et lavt odds med henblik på at købe det samme udfald tilbage igen til højere odds. Eller omvendt købe et odds højt og sælge det lavt.

At købe eller “BACK” bet hos betfair fungerer på samme måde som at placere et væddemål hos en almindelig bookmaker. For eksempel et spil på at Real Madrid vinder over Betis lørdag aften.

At sælge eller “LAY” et bet hos betfair forholder sig lidt anderledes. For eksempel kan man sælge (LAY) Real Madrid, hvilket betyder, at man vinder, hvis kampen ender med alt andet end en Real Madrid-sejr.

Trading på betfair er vidt udbredt. Der er faktisk folk, som lever af det, og der findes et hav af mulige såvel som umulige strategier. Vi vil i denne og fremtidige artikler beskrive nogle strategier, som folk har pæn succes med.

Det absolut vigtigste når det kommer til trading er ens tankegang. Det man skal have for øje er; hvordan vil markedet reagere på konkrete hændelser? Hvis man kan forudse dette, vil man være en succesfuld trader, og det behøver ikke altid være særlig svært.

 

Messi blev skadet og oddset steg

For at anskueliggøre det bedre så lad os tage et konkret eksempel fra La Liga for to uger siden. Barcelona spillede hjemme mod Mallorca. Udeholdet blev kørt rundt i manegen og sendt retur til ferieøen med en 0-5 øretæve i bagagen. Det er der for så vidt ikke meget interessant ved, men prematch skete der ting og sager oddsmæssigt på denne kamp.

For at finde årsagen eller årsagerne til oddsudviklingen bliver vi nødt til at gå yderligere tre dage tilbage i tiden. Barcelona spillede første kvartfinale i Champions League mod Paris St. Germain, Lionel Messi blev skadet, og det stod hurtigt klart, at han med sikkerhed ikke ville blive klar til weekendens kamp.

Inden skaden opstod blev Barcelona-sejr på betfair handlet til odds 1,10. Efter Messi blev skadet steg oddset betragteligt på hjemmesejr, og stigningen fortsatte senere på ugen, da det blev offentliggjort, at Xavi, Villa, Alba og Busquets alle ville starte på bænken eller slet ikke var med i truppen mod Mallorca. En halv time før kick-off blev Barcelona-sejr handlet til 1,29 på betfair.

 

Køb og salg

Vi antager, at vi er knald dygtige tradere, så umiddelbart efter skaden har vi på betfair solgt (LAY) Barcelona-sejr til odds 1,11 for 1.000 kroner, og en halv time før kick off købte (BACK) vi hjemmesejr til odds 1,29 også for 1.000 kroner. Nu har vi en sikker gevinst på 180 kroner (1,29 – 1,11 = 0,18 x 1.000 kroner) i tilfælde af Barcelona vinder, vel at mærke uden at løbe en risiko såfremt kampen skulle ende uafgjort eller med udesejr.

Vi kan så vælge at “GREEN UP” og tage en sikker gevinst uanset kampens udfald. Det gøres ved at købe (BACK) de to øvrige udfald, som er X og udesejr. Oddset på X og udesejr var en halv time før kampstart henholdsvis 6,00 og 13,00, så ved at spille 24 kroner på uafgjort og 11 kroner på Mallorca ville vi få følgende resultat:

Barcelona vinder: 180 – 24 – 11 = 145 kroner
Uafgjort: 24 x 6 = 144 kroner
Mallorca vinder = 11 x 13 = 143 kroner

Det er altid let at være bagklog, men for at forudsige oddsudviklingen på ovennævnte kamp efter nævnte hændelser, behøver man ikke en atomfysiker-uddannelse. Vi siger ikke, at man kunne forudse, at oddset ville stige til præcis 1,29, men at man med meget lav risiko ville kunne sælge (LAY) Barcelona til odds 1,10-1,11 med henblik på at købe (BACK) samme bet tilbage på et senere tidspunkt med profit.

 

betfair Sportsbook Spiloddshos Betfairher

Indbetal og spil for minimum 100 kr. og få et freebet på 100 kr. | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDK10M | Kvalificerende væddemål skal være til minimum odds 1,50 | Kvalificerende væddemål skal være afgjort senest 90 dage efter oprettelse | Freebet udløber 90 dage efter tildeling

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Markedet reagerer hurtigt på nyheder

Noget tilsvarende skete dagen efter på White Hart Lane i London, hvor Tottenham mødte Basel i Europa League. Harry Kane blev skadet i overtiden, hvilket betød en odds-stigning på op mod 0,3 point på en Tottenham-sejr i den følgende weekends hjemmekamp mod Everton. Ville man kunne forudse denne odds stigning? Ja ville de fleste læsere nok svare.

Selvfølgelig er det et særsyn, at to så markante spillere bliver skadet indenfor et så relativt kort tidsrum, men den slags odds-udvikling som nævnt ovenfor, sker dagligt på betfair. Det er bare ikke altid, vi er så heldige, at kunne se det live i TV og med det samme tage action, hvis vi mener hændelsen har betydelig relevans for, hvordan markedet vil reagere på næste kamp.

 

Startopstillinger

Andre eksempler på odds udsving sker ofte i forbindelse med offentliggørelse af holdopstillinger, hvis det kommer frem at vigtige spillere for holdet, som man formodede ville være i startopstillingen ikke deltager i kampen. Eller omvendt for den sags skyld. Se blot hvordan oddset på Danmark falder drastisk i hver landskamp, når det bliver offentliggjort, at Christian Eriksen ikke er med.

Ovennævnte lyder måske lidt for nemt, men markedet reagerer hurtigt på nyheder. Det er ikke nemt, og man skal tit være hurtig på tasterne, men så kan man også hente en fin gevinst med meget lav risiko.

Næste gang man ser en fodboldkamp i TV, skal man prøve at tænke fremad til næste kamp. Skader samt røde og gule kort der sætter spillere i karantæne til næste kamp kan have stor betydning for odds-udviklingen afhængigt af, hvor vigtige spillerne er for holdet.

Note:  Der er ikke medregnet betfair-kommission i eksemplet beskrevet ovenfor, da dette er forskelligt fra spiller til spiller. betfair-kommission udgør dog maksimalt 5% af ens profit.

Få 350 kroner risikofrit spil hos betfair i dag

 

betfair_gul_580x330