AS Roma – Liverpool odds: Hvem booker billetten til finalen?

Sæsonens sidste Champions League-finalist skal findes, når AS Roma og Liverpool mødes på Stadio Olimpico i Rom. Englænderne vandt det første opgør med 5-2, men Roma viste i kvartfinalens sejr over Barcelona, at de sagtens kan komme tilbage fra et tremåls-nederlag. Alligevel er det dog englænderne, der går ind til kampen som massive favoritter.

Det omvendte opgør udviklede sig til en kæmpe skuffelse for AS Roma, der kom bagud 5-0. To sene mål af Edin Dzeko og Diego Perotti reddede dog lidt af æren, og holdt romerne er i live. På hjemmebane tror Roma altid på miraklet, og de vil få massiv opbakning fra lægterne.

Liverpool står med det ene ben i finalen, og nu skal arbejdet gøres færdigt. Forsvaret sløsede i slutminutterne af det første opgør, så avancementet er ikke helt så sikkert, som det burde være. De rødklædte fra Merseyside fik da heller ikke den bedste optakt til kampen, da de i weekenden leverede en skidt indsats og spillede 0-0 på hjemmebane med nedrykningstruede Stoke City.

Bookmakerne forventer en tæt kamp, og der er ikke meget, der adskiller de to mandskaber. Det kan man for eksempel se på oddsene fra NordicBet. Her er der odds 2,55 på en sejr til Roma og odds 2,65 på en sejr til Liverpool. 

 

Spil på kampen her

 

Optakt: AS Roma – Liverpool

Roma skal jagte nyt mirakel

AS RomaAS Roma imponerede alt og alle, da de i kvartfinalen vendte et udebane nederlag på 4-1 til Barcelona til en sensationel 3-0-sejr på hjemmebane. Dermed gik romerne videre på reglen om udebanemål. Romas avancement var fuldt fortjent, og sejren viste noget om, hvilken mentalitet holdet besidder. Der er simpelthen intet, der er umuligt for Roma. Italienerne har ikke det største budget i Europa, de har ikke engang de største budget i Italien, men alligevel imponerer de gang på gang. Det kan lade sig gøre fordi romerne bruger sine midler klogt, men også fordi klubben har en række spillere, der vil dø for klubben. Folk som Daniele De Rossi, Alessandro Florenzi, Lorenzo Pellegrini og Radja Nainggolan går altid forrest, når det bliver svært. Der er så mange ledertyper på Romas hold, at det kan opnå nærmest hvad som helst.

Det er dog opad bakke for Roma, der har gravet sig selv ned i et dybt hul. De var virkelig på hælene i den første kamp, og sejren kunne godt være endt større. Romerne havde enormt svært ved at stoppe Liverpools fronttrio, hvor især Mohamed Salah og Roberto Firmino gjorde præcis, hvad der passede dem. Det skyldtes, at Roma forsøgte at presse højt på banen, hvilket skabte alt for meget plads i bagrummet. Den fejl laver cheftræner Eusebio Di Francesco næppe igen.

Italienske medier mener at vide, at han planlægger at vende tilbage til sin klassiske firebackskæde. Det bør skabe mere defensiv stabilitet og give Liverpool-spillerne mindre tid med bolden. I så fald vil Roma stille i en klassisk 4-3-3 med offensive backer og tre defensivt dygtige midtbanespillere. Det er bestemt ingen dårlig idé, og det kan sagtens give Liverpool problemer, hvis Roma gør banen smal og kompakt at spille på.

Roma må kun undvære Rick Karsdorp og Gregoire Defrel til kampen imod Liverpool. Førstnævnte har dog siddet ude hele sæsonen, så han er ikke det store tab. Reserven Defrel blev skadet imod Fiorentina i starten af måneden, men han ville næppe have spillet den store rolle alligevel.

 

Liverpool skal tage sidste skridt

LFC logoSejren i det første opgør var meget symptomatisk for Liverpools sæson. Offensiven var fremragende og sørgede for at levere et fremragende udgangspunkt, imens defensiven var usikker og manglede kvalitet i de afgørende øjeblikke. Derfor er Liverpool heller ikke sikre på noget endnu, og der venter dem uden tvivl 90 lange minutter i Rom.

Den helt store historie i de engelske medier i disse dage har været de italienske ultras. Forud for kampen i Liverpool i sidste uge blev flere Liverpool-fans overfaldet af romerske hooligans. En englænder måtte efterfølgende indlægges på hospitalet, hvor hans tilstand længe var alvorlig. De voldsomme overfald fik Liverpool til at advare sine medrejsende fans om de mange farer i Rom, men en stor flok er alligevel taget med. Derfor kan spillerne også regne med flot opbakning fra lægterne, omend fansene nok bliver overdøvet af de højlydte italienere gennem det meste af kampen.

Denen uge har budt på masser af drama i Liverpool. Mandag kom det frem, at assistenttræneren Zeljko Buvac, der har været Jürgen Klopps assistent i 17 år, stopper. Buvac er et taktisk geni, og han har spillet en kæmpe rolle i udviklingen af Klopps filosofi. Buvac stopper eftersigende, da han er blevet udeladt fra en række taktiske beslutninger og kørt ud på et sidespor i Klopps trænerstab. Flere Liverpool-baserede medier melder endda, at Buvac allerede har forladt klubben, hvilket må siges at være et stort tab.

Buvac er dog ikke Liverpools eneste fravær. Holdet er hårdt ramt af skader for tiden, hvilket gør det svært for Klopp at ændre det store i løbet af kampene. Hvis ikke plan a virker for tyskeren, ser det svært ud for Liverpool. Imod Roma må Merseyside-klubben undvære Adam Lallana, Joel Matip, Emre Can og Alex Oxlade-Chamberlain, imens Trent Alexander-Arnold, Henderson, Mané og Joe Gomez er tvivlsomme.

 

Roma – Liverpool spilforslag

Denne kamp kan næsten kun gå hen og blive underholdende. Roma vil tro på deres chance, og de vil give deres bedste foran de passionerede hjemmebanetilskuere. Selvom Roma næppe kaster sig ud i en hovedløs offensiv, så skal de utvivlsomt frem og score mål. Det kan skabe plads til Liverpools angribere i den anden ende.

En af de angribere er selvfølgelig Mohamed Salah. Den egyptiske angriber scorede to i det omvendte opgør, og han er verdens farligste spiller i øjeblikket. Til denne kamp vender han endda tilbage til sin gamle hjemmebane, hvilket bør motivere ham yderligere. Derfor anbefaler vi, at man spiller på, at Salah scorer i kampen til odds 1,80 hos NordicBet.

Mangler du et spilforslag til Khabib mod McGregor?

Mangler du et Khabib mod McGregor livestream?

 

Spil på Salah som målscorer her

 

odds