Arsenal er nu favoritter til at vinde Premier League, og her halvvejs gennem sæsonen ligger Arsenal suverænt nummer et – til stor overraskelse for oddssætterne hos Danske Spil, der i starten af sæsonen havde odds 60,00 på ‘The Gunners’ som engelske mestre.

Arsenal er godt og grundigt på vej til at blive den mest overraskende engelske mester, siden Kasper Schmeichel og Leicester vandt Premier League for syv sæsoner siden.

Hvis man før sæsonen spurgte eksperterne – og deriblandt også oddssætterne hos Danske Spil – så var der bred enighed om, at Manchester City nok ville tage det tredje engelske mesterskab på stribe.

Bookmaker is inactive

Arsenal lå helt nede som nummer seks på Danske Spils liste over favoritter.

“Ikke siden Leicesters mesterskab i 2016 har så store underdogs været på vej mod mesterskabet i England. Vi gav odds 60,00 på Arsenal som engelsk mester tilbage i juni 2022, og det viser jo tydeligt, at vi ikke havde den store fidus til The Gunners,” indrømmer oddssætter Peter Emmike Rasmussen fra Danske Spil.

Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

“Arsenal har ikke prøvet at ende i top 4 siden de blev nummer to efter Leicester i 2016, så vi må være ærlige og sige, at det kommer helt bag på os, at de nu ligger nummer et med så solidt et forspring til forfølgerne. Men man må også bare rose dem og sige, at de har været vældigt konstante hele vejen,” siger han.

Det er dog ikke alle, der er overraskede over Arsenals gode form: Før sæsonen var der faktisk en hel række af Danske Spils kunder, som forudså, at oddsene på et mesterskab til Arsenal måske var lige i overkanten.

“Det må man sige: Lige nu, hvor der stadig mangler halvdelen af sæsonen, står vi faktisk til at måtte udbetale en lille million kroner til vores kunder, hvis Arsenal vinder ligaen,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Halvvejs i sæsonen er det reelt kun Manchester City, der stadig kan true Arsenal i kampen om trofæet. City er fem point bagud, mens Newcastle og Manchester United på de næste pladser lige nu har 11 point op til førstepladsen – og Arsenal har endda spillet en kamp færre end forfølgerne.

Arsenal kan med andre ord selv afgøre det:

“Der er vel snart kun to ting, der kan forhindre Arsenal i at blive engelske mestre. Et mirakel, eller Erling Haaland… Men med 25 mål i 20 kampe, så er Manchester Citys norske angriber jo i sig selv lidt af et mirakel, så lad os nu se,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Leicester var i øvrigt helt oppe i odds 1.500 i den sæson, hvor de endte som mestre.

Danske Spils odds på engelsk mester ved sæsonstarten:

Manchester City 1,60

Liverpool 3,00

Chelsea 17,00

Tottenham 17,00

Manchester Utd 22,00

Arsenal 50,00 (kort inde i sæsonen steg Arsenal til odds 60,00)

Skærmbilleder fra Danske Spils officielle Oddset-app. I Danske Spil Appen kan man oddse, livestreame sport og se masser af statistik.