Bliver Andreas Knappe den første dansker i NFL siden Morten Andersen?

Andreas Emil Knappe har efterhånden jagtet den amerikanske drøm i mere end et år. Den danske offensive tackle har igennem længere tid arbejdet benhårdt for at få sin NFL-debut. Det har blandt andet resulteret i, at han har været en del af et practice squad hos både Atlanta Falcons, Washington Redskins og Indianapolis Colts i løbet af 2017. Selvom disse tre ophold var forholdsvis korte, så har de været med til at udvikle ham meget. 2018 kunne faktisk godt være året, hvor hans drøm går i opfyldelse.

En god indikator for at han står med gode kort på hånden i år, er bookmakeren Danske Spils odds på Andreas Knappe. De vurderer således, at det er ganske sandsynligt, han kommer med i Denver Broncos’ practice squad. Det samme gør i øvrigt NFL-ekspert og kommentor Claus Elming. I denne artikel tager vi et kig på Knappes chancer.

 

Spil på Andreas Knappe nu

 

Danske Spil og Claus Elming tror på en trupplads

Den 17. januar blev Andreas Knappe signet af Denver Broncos. Her han trænet med lige siden. Lidt over et halvt år senere, den 12. august, fik han så sin uofficielle debut for holdet. Han fik nemlig lov til at spille hele den fjerde og sidste quarter mod Minnesota Vikings i en preseason-kamp. Her gjorde han det så godt, at NFL-eksperten Claus Elming spår ham ganske gode chancer for at klare cuttet og blive en del af den 53 mand store trup, som bliver udtaget i starten af september måned. Danske Spil er også optimistiske. De giver pengene fem gange igen, hvis den danske kæmpe kommer gennem nåleøjet og er i Denver Broncos’ NFL-trup den 1. september.

– “I weekenden spillede han sin første træningskamp for Denver Broncos og gjorde det rigtig, rigtig godt. Af alle Broncos-spillere på hans plads, der var på banen, blev han ratet som den bedste. Det er vildt imponerende. Kan han bygge videre på det, er der en chance for, at de beholder ham i truppen”, udtaler Claus Elming til Danmark Radio.

 

Kan også blive en del af et practice squad

Selvom han ikke skulle komme gennem nåleøjet i første omgang og blive en del af deres endelige NFL-trup, så kan han stadig blive en del af et practice squad. Den kommer til at bestå af ti mand. Claus Elming vurderer, at muligheden helt sikkert også er til stede. Det samme gør Danske Spil. De udbyder odds 1,70 på, at Knappe er i Denver Broncos practice squad den 1. september.

– “Kan han bygge videre på de svagheder, han har haft, så har han en god chance for at klare sig og komme skridtet videre. Ud over de 53 spillere i truppen, er der også en træningsenhed på 10 spillere, som hver klub må tilknytte. Man kan nærmest kalde dem levende kegler. Bliver han ikke blandt de 53, er der begrundet håb om, at han kommer på det her practice squad, og så er han inde i NFL-varmen”, udtaler NFL-eksperten til DR.

Det helt store spørgsmål er, om det danske NFL-håb kan gå hele vejen og rent faktisk få sin officielle debut for Broncos. Umiddelbart virker det ganske sandsynligt, at det kommer til at ske i løbet af regular season. Også selvom det nok ikke lige bliver i den allerførste kamp. Den anskuelse er Danske Spil enige i. Får han spilletid i løbet af regular season, så tilbyder bookmakeren odds fire. Hvis den danske kæmpe får opfyldt sin drøm allerede i den første runde af regular season, giver bookmakeren pengene ti gange igen.

Noget de ikke anser som særlig realistisk er derimod, at han på et eller andet tidspunkt i løbet af regular season sætter seks point på scoreboardet. Skulle han alligevel gå hen og slå sit navn fast ved at score et touchdown, så er der odds 200 at hente.

 

Andreas Knappe er et kæmpe talent

En af de ting som taler for, at den danske offensive tackle skulle blive inkluderet i enten NFL-truppen eller et practice squad er hans højde og drøjde. Selvom han er mere end to meter høj og vejer næsten 150 kilo, så er hans størrelse ikke en hæmsko. Det er én af de ting, der er meget attraktiv for diverse klubber i NFL. Claus Elming er heller ikke i tvivl om, at alle klubberne allerede kender navnet Andreas Knappe. Det kan sagtens gå hen og vise sig at være en rigtig stor fordel for ham.

– “Det er en dreng på 208 centimeter og omkring 145 kilo, men han bevæger sig som en sylfide. Han er simpelthen et atletisk monster. Folk på den størrelse hænger ikke på træerne, så alle NFL-hold ved godt, hvem Andreas Knappe er. Selv de lokale reportere, der dækker Broncos, går direkte hen til Andreas for at høre, hvem den her kolos er,” udtaler Elming.

Derudover har Knappe som skrevet før også fået en masse værdifuld erfaring det sidste års tid. Både hos Falcons, Redskins, Colts og i særdeleshed Broncos har han fået en masse nyttige ting ind under huden. Det kan være med til at give ham det sidste skub, som han skal bruge for at klare cuttet. Hovedpersonen selv er, ifølge Claus Elming, også af den overbevisning, at han har haft rigtig godt af at være en del af diverse practice squads.

– “Jeg har talt med ham, og han føler, at det nu denne gang er nemmere for ham at forstå hele proceduren. Både systemerne og helet gamet bag kulisserne. Det er supervigtigt for ham”, udtaler NFL-eksperten.

Det er selvfølgelig også muligt at følge Andreas Knappe på de sociale medier. Han er nemlig både på Twitter og Instragram.

Andreas Knappe løfter en holdkammerat.