AaB – FC Midtjylland odds: Jysk brag i Aalborg

Det er to hold, der ligger ned, der mødes på Aalborg Stadion søndag aften. Derfor må man også forvente, at både AaB og FC Midtjylland er ivrige efter at revanchere sig selv. Man kan derfor med rette forvente en intens kamp mellem to hold, der går på banen med ild i øjnene.

For AaB har mesterskabsslutspillet udviklet sig til lidt af en fiasko. Aalborggenserne har tabt tre af sine første fire kampe, og spillet har været decideret elendigt. Derfor er fansene også begyndt at protestere imod både Allan Gaarde og Morten Wieghorst, og der er nu åben krig mellem tribunerne og ledelsesgangen.

Midtjyderne smed torsdag en 2-0-føring væk imod Brøndby, da de tabte 3-2 på hjemmebane. Dermed tabte Midtjylland vigtige skridt i mesterskabskampen, og ulvene fra Herning er nu under hårdt pres inden de sidste seks kampe.

Hele 30 point adskiller de to point, og derfor er det ikke overraskende, at Midtjylland er store favoritter. NordicBet, der har de højeste odds på kampen, giver odds 1,75 på Midtjylland og 4,50 på AaB.

 

Spil på kampen her

 

Optakt: AaB – FC Midtjylland

Gaarde imod AaB-fansene

AAlborg boldklubAaB opfyldte sæsonens helt store mål med kvalifikationen til mesterskabsslutspillet, men utilfredsheden er alligevel stor i Aalborg for tiden. Fansene er faktisk i åbent oprør imod sportsdirektør Allan Gaarde, som de anklager for at være inkompetent og uambitiøs. Det er først og fremmest Gaardes manglende indkøb af en ordentlig angriber, som fansene er utilfredse med. Klubben har lavet mange store salg i løbet af de seneste par sæsoner, men pengene fra disse er ikke blevet investeret i truppen.

For det andet er fansene utilfredse med, at Gaarde stædigt holder fast i Wieghorst. Cheftræneren har været en stor skuffelse siden, han overtog AaB. Holdet leder stadig efter en klar identitet, og Wieghorst skifter taktik konstant. På det seneste er han endda begyndt at spille utrolig defensivt, hvilket bestemt ikke passer ind i AaB’s ånd. Utilfredsheden førte til, at en stor gruppe fans forleden mødte op til træningen, hvor de protesterede imod klubbens tilstand. Under hjemmekampen imod AC Horsens fremviste fansene ydermere en række kritiske bannere imod Gaarde og Wieghorst.

Fansenes utilfredshed er bestemt også fuldt forståelig. AaB har mildest talt været elendige på det seneste, og Wieghorst ligner ikke den rette mand til at vende skuden. I slutspillet har AaB tabt tre af de første fire kampe, og for nylig blev de endda udspillet af FC Fredericia, der sendte dem ud af DBU Pokalen. Pokalturneringen var AaB’s sidste chance for at redde sæsonen, men den blev altså spildt på det groveste.

I midtugens kamp mødte AaB FCK i Parken, hvor de tabte 2-1. På trods af AaB’s spillemæssige problemer, gjorde de det faktisk godt, da de i midtugen mødte FCK i Parken. Her kæmpede de så blodet sprang, og med en lille smule held, havde de fået 2-2. Når det er sagt så var københavnerne det suverænt bedste hold på banen. Dermed har AaB også en lille grund til optimisme inden kampen imod FCK.

Til kampen imod FC Midtjylland må de rød-hvide undvære Marco Ramkilde, Edison Flores, Jakob Ahlmann, Patrick Kristensen, Rasmus Würtz og Jannik Pohl. Det er en stor del af førsteholdets rygrad, der ikke kommer i kamp.

 

Midtjylland skal tilbage på hesten

FCMFCM’s mesterskabsdrømme led torsdag et gevaldigt knæk, da de på hjemmebane tabte 3-2 til Brøndby. Dermed er Midtjylland nu tre point efter klubben fra Vestegnen, imens deres målscore også er væsentligt dårligere. Midtjylland er derfor under stort pres inden kampen i Aalborg, som de simpelthen skal vinde.

På trods af nederlaget til Brøndby kan Midtjylland trøste sig med, at de imod Brøndby leverede forårets bedste indsats. For første gang i lang tid flød spillet for alvor for Midtjylland, og det var bestemt fortjent, da de kom foran 2-0 tidligt i første halvleg. Ulvene udnyttede kynisk Brøndbys tvivlsomme forsvarsspil, og især Gustav Wikheim var flyvende. Efterfølgende gik Midtjylland dog en smule ned i kadence, hvilket tillod Brøndby at sætte sig på kampen. Midtjyderne blev herefter presset længere og længere tilbage på banen, og på trods af en kort periode i starten af anden halvleg, sad Brøndby på spillet i de sidste to tredjedele af kampen.

Nederlaget til Brøndby satte stopper for en resultatmæssig god periode for Midtjylland. Før torsdagens kamp havde holdet vundet fem kampe i træk og var ubesejret i de seneste syv kampe. I denne periode spillede Midtjylland ikke altid lige godt, men de hev altid sejren hjem. Derfor skal det også blive spændende at se, hvordan holdet reagerer på torsdagens nederlag. Det er nu midtjyderne skal være karakter og god moral ved at komme tilbage på hesten hurtigst muligt. Det kræver naturligvis at ledende spillere som Erik Sviatchenko og Jakob Poulsen guider de unge spillere, hvilket de ikke formåede i de svære perioder imod Brøndby.

Poul Onuachu var med på bænken imod Brøndby for første gang i månedsvis. Den store nigerianer mangler dog stadig meget for at nå den optimale kampform, og han må formentlig også nøjes med en bænkplads imod AaB. Derudover må midtjyderne undvære Rilwan Hassan og Zsolt Korcsmar, der begge er skadede.

 

AaB – FCM spilforslag

Traditionelt set vil kampe i mellem AaB og FCM være målrige, da det er to offensive mandskaber. Sådan bliver det dog næppe i denne weekend. Morten Wieghorst vil højst sandsynligt gå defensivt til værks i forsøg på at få et godt resultat. Dermed bliver det op til Midtjylland, der mangler en ordentlig angriber, at åbne kampen op. Det får de uden tvivl svært ved, da deres offensiv ofte halter en smule imod hold, der pakker sig. Det så man for eksempel, da de måtte nøjes med en smal 1-0-sejr ude over Horsens tidligere på foråret eller, da de spillede 1-1 med Hobro i ordinær spilletid i DBU Pokalen.

Vi anbefaler derfor et spil på under 2,5 mål til odds 2,03 hos NordicBet.

Læs om alle de gode odds på McGregor vs. Khabib

Live stream McGregor vs. Khabib

 

Følg spilforslaget hos NordicBet her

 

odds