Det er endnu en gang blevet tid til et af de klassiske opgør i dansk fodbold. AaB og AGF har været med fremme i mere end en menneskealder, og i en tid hvor Superligaen langsomt overtages af FC-klubber med generiske og fantasiløse logoer, så er det altid noget specielt, når de to jyske bastioner mødes.

Denne kamp er da også yderst vigtig for begge mandskaber og især de to cheftrænere Morten Wieghorst og Glenn Riddersholm. AaB og AGF er nemlig begge kommet dårligt fra land i denne sæson, og de ligger lige nu begge et stykke fra deres erklærede mål om top seks.

På trods af dette så er det dog to hold, der har grund til optimisme. Ikke nok med at begge hold er stærke på papiret, så lader de også begge til at være inde i opadgående kurver. AaB har ikke tabt i tre kampe, og AGF slog Brøndby i sidste weekend.

Det er, ikke overraskende, hjemmeholdet, der er favorit til sejren. Hos bookmakeren bet365 kan man få odds 2,37 på AaB sejr. Tror man på udeholdet, så tilbyder bet365 odds 3,00 på, at AGF vinder.

 

Spil på kampen hos bet365 >>

 

Optakt: AaB – AGF

AaB

Aalborgs stolthed har bestemt ikke fået den start på sæsonen, som de havde håbet. Sammen med Randers er AaB det eneste hold i ligaen, der endnu ikke har vundet, og flere af klubbens fans er formentlig allerede begyndt at få deja vu til sidste sæson. AaB ligger da også tredjesidst i ligaen med fire point og en målscore på minus fire.

Dette er naturligvis skidt nyt for AaB, der efter sidste sæsons skuffelse, satsede på at revanchere sig selv i denne sæson. De har også købt stort ind, blandt andet i Jores Okore fra FC København, men spillet flyder endnu ikke.

For at gøre tingene endnu værre, så blev anfører Rasmus Würtz skadet i sidste uges 0-0 kamp imod Horsens, og han ventes ude i mellem tre og fire uger. Derudover er målmand Nicolai Larsen på vej væk fra klubben, da han efter seks sæsoner i AaB-trøjen nu søger nye udfordringer. Til at erstatte ham har AaB hentet svenske Jacob Rinne i Gent.

AaB har dog også grund til optimisme. I den forgangne uge hentede de den den slovakiske landsholdsangriber Slavok Safranko. Han skal forsøge at ruske lidt liv i det AaB-angreb, der stadig lider under tabene af Lukas Spalvis, Nicklas Helenius og Rasmus Jönsson over de seneste par sæsoner.

Derudover skal det også nævnes, at AaB er ubesejrede i deres seneste tre kampe, og det er tydeligt, at niveauet trods alt er blevet hævet siden starten af sæsonen. AaB er blevet mere stabile, men de mangler stadig noget offensivt, hvilket deres ene mål i de seneste tre kampe illustrerer fint.

AGF

Aarhusianerne fik ligesom AaB en sløj start på sæsonen, men nu er der måske bedring at spore. Efter tre kampe i træk uden sejr slog De hviiie nemlig Brøndby med 2-0 i weekenden efter en solid præstation. Sejren var AGFs blot anden i denne sæson, men det var lige, hvad Riddersholm og co. havde brug for.

Skulle man være i tvivl om vigtigheden af sejren, så skal man blot tage et hurtigt blik på AGFernes reaktioner efter kampen.

– Vi ved godt, at det bare var en enkelt sejr, og at vi ikke har vundet noget, men betydningen af sejren kunne virkelig mærkes både blandt spillere og fans, sagde Daniel A. Pedersen til Bold.dk.

– Det giver selvtillid at vise, at vi godt kan være med mod et hold som Brøndby, som mange har som guldfavoritter, tilføjede hans holdkammerat Jakob Ankersen ligeledes til Bold.dk.

Til kampen imod Brøndby måtte AGF ellers spille uden deciderede angribere, da både Kasper Junker og Morten ‘Duncan’ Rasmussen begge var ude med skader. Dette betød, at Tobias Sana og Martin Spelmann startede i front, hvilket de gjorde godt. Til kampen imod AaB får AGF dog formentlig ‘Duncan’ tilbage, og dette er trods alt en markant styrkelse af holdet.

 

Spilforslag

AaB er ganske vist på hjemmebane, men der er stadig mange spørgsmålstegn omkring Wieghorsts tropper. Offensiven fungerer endnu ikke, og der er fare for, at Nicolai Larsen har hovedet alle andre steder end Aalborg. AGFs seneste sejr imod Brøndby kom dog også på et lidt tyndt grundlag, da gæsterne fik et tidligt rødt kort, og man skal passe på med ikke at tro, at alt er fryd og gammen i Aarhus nu. Uafgjort ligner derfor et godt spil, da det stadig er to hold, der lige skal finde sig selv. Bookmakeren bet365 tilbyder odds 3,20 på krydset.

‘Duncans’ comeback er dog et pænt boost hos gæsterne. Den 32-årige klublegende har indtil videre scoret to mål i denne sæson, og vi tror, at han tilføjer endnu et mål til samlingen lørdag. Bet365 tilbyder odds 2,75 på, at ‘Duncan’ scorer i løbet af kampen.

 

Spil på kampen hos bet365 >>