Som hvert år skal vi have fundet Årets Sportsnavn. Her er det Team Danmark og DIF, som skal finde frem til, hvem af de tre nominerede, som løbet med titlen i år. Der er i år tre nominerede til prisen. Disse er: fodboldspilleren Pernille Harder, det danske banelandshold i 4.000 meter holdforfølgelsesløb og badmintonspilleren Viktor Axelsen. Ser man på odds på Årets Danske Sportsnavn, så er Harder og banelandsholdet langt foran Axelsen.

Udover æren får vinderen i øvrigt også en check på 75.000 kroner. Prisuddelingen kan ses på DR1 den 2. januar, hvor de viser showet “Sport 2020.”

 

Bookmaker is inactive

 

Odds på Årets Sportsnavn

Pernille Harder Fodbold 1,55
Banelandsholdet Cykling 2,70
Viktor Axelsen Badminton 9,00

 

Nedenfor kan du få det fulde overblik over alle odds på Årets Sportsnavn. Som nævnt i indledningen så er Pernille Harder (fodbold), og banelandsholdet (cykling) de to helt store favoritter, og dermed ville det være en gedigen overraskelse, hvis Viktor Axelsen skulle gå hen at vinde.

 

Gennemgang af favoritterne til Årets Sportsnavn

For at give dig de bedste muligheder for at placere et odds på Årets Sportsnavn vil vi lave en hurtig gennemgang af de tre du har mulighed for at placere et væddemål på. Her tager vi et kig på deres præstationer i 2020 samt deres vinderchancer. Vi starter selvfølgelig med den største favorit og bevæger os derefter længere ned af listen.

 

Pernille Harder

Pernille Harder er ikke nomineret for en specifik præstation, men hele sit 2020. Hun startede året i tyske Wolfsburg, hvor han vandt the double i Tyskland og nåede Champions League-finalen, hvor hun og holdkammeraterne dog måtte overgive sig til Lyon. Hun har også været en vital brik i det danske kvindelandsholds kvalifikation til EM.

Harder har allerede vundet flere personlige priser for sit imponerende 2020. Her kan nævnes UEFA Women’s Player of the Year, Årets spiller i Tyskland samt kåringen til verdens bedste kvindelige fodboldspiller af World Soccer. Hun blev desuden også topscorer i Bundesligaen. Ydermere skiftede hun i sommers fra Wolfsburg til Chelsea og blev dermed verdens dyreste kvindelige fodboldspiller. Alt dette er med til at presse Harders odds i bund.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen mener da også, at Harder var et indlysende valg. “Fra hun blev student på Team Danmark-ordningen på Ikast Brande Gymnasium og hele vejen til i dag, har hun været en meget flot repræsentant for Danmark og dansk eliteidræt. Gennem hendes måde at arbejde med både det sportslige og det menneskelige viser hun vejen for unge piger og drenge, og hun viser, at det med den rigtige indsats er muligt at gå efter de helt store drømme og ambitioner,” siger Lone Hansen ifølge Ritzau.

Odds på Pernille Harder som Årets Sportsnavn

 

Banelandsholdet

Det danske banelandshold i 4.000 meter holdforfølgelsesløb er også nominerede efter et år, hvor de nærmest har brudt rekorder efter behag. Holdet som består af Lasse Norman Hansen, Frederik Rodenberg, Rasmus Lund Pedersen og Julius Johansen har vundet VM i 400 meter holdforfølgelsesløb. På vejen mod den triumf satte de intet mindre end TRE verdensrekorder på to dage.

Lasse Norman Hansen har som den eneste af dette års nominerede tidligere vundet Årets Danske Sportsnavn. Det skete tilbage i 2012, hvor han vandt på grund af sine bedrifter ved OL. Han og holdkammeraterne satte som nævnt verdensrekord tre gange, hvoraf den hurtigste lød på tre minutter og 44,672 sekunder. Danmark barberede i alt 3,34 sekunder af den tidligere verdensrekord, hvilket er uhørt meget i en sport, hvor et sekunder er en eviged.

“Og ikke nok med, at guldet blev sikret i suveræn stil, så sætter de fire danske ryttere også verdensrekord i alle tre løb ved VM. Det er en uhørt bedrift, og derfor er banelandsholdet i 4.000 m holdforfølgelsesløb meget værdig til at være nomineret til Årets Sportsnavn 2020,” siger Team Danmarks formand Lars Krarup ifølge Ritzau. En ting som påvirker odds på banelandsholdet er naturligvis, at deres helt store mål, OL i Tokyo, endte med at blive flyttet til næste sommer.

Odds på Banelandsholdet som Årets Sportsnavn

 

Viktor Axelsen

Blot 20-årige Viktor Axelsen kunne som den første dansker i 20 år juble over en sejr i herresingle ved All England i Birmingham. Her slog den unge fynbo den førsteseedede taiwaneser Chou Tien Chen i finalen.

Axelsen nåede desuden også at vinde EM for hold, bliver nummer to i Malaysia Masters samt en semifinale i Indonesia Masters. I Malaysia Masters tabte han til verdens nummer et japanske Momota Kento.

” All England er en af verdens mest fornemme turneringer, og når man ser Viktor Axelsens reaktion, da sejren er sikret, er man ikke i tvivl om, hvor stort det er for en dansker at vinde All England. Han er en meget fortjent kandidat til Årets Sportsnavn,” siger Lars Krarup om nomineringen ifølge Ritzau.

Odds på Viktor Axelsen som Årets Sportsnavn

 

Forhenværende vindere af Årets Sportsnavn

Siden 1991 har Jyllands-Posten, DIF og Team Danmark uddelt denne prestigefyldte pris. Den allerførste vinder var svømmeren Mette Jacobsen, og hun endte rent faktisk med at genvinde den fire år senere i 1995. Damelandsholdet i håndbold har vundet prisen flest gange. Det lykkedes dem således både i 1993, 1994 og 2000.

Nedenfor kan du se en liste over alle de forhenværende vindere af Årets Sportsnavn.

År Vinder Sportsgren
1991 Mette Jacobsen Svømning
1992 Jesper Bank, Jesper Seier og Steen Secher Sejlads
1993 Damelandsholdet Håndbold
1994 Damelandsholdet Håndbold
1995 Mette Jacobsen Svømning
1996 Bjarne Riis Cykling
1997 Wilson Kipketer Atletik
1998 Letvægtsfireren Roning
1999 Camilla Martin Badminton
2000 Damelandsholdet Håndbold
2001 Thomas Bjørn Golf
2002 Tom Kristensen Motorsport
2003 Nicki Pedersen Speedway
2004 Letvægtsfireren Roning
2005 Tom Kristensen Motorsport
2006 Mikkel Kessler Boksning
2007 Rasmus Quist & Mads Rasmussen Roning
2008 Herrelandsholdet Håndbold
2009 Lotte Friis Svømning
2010 Caroline Wozniacki Tennis
2011 Jeanette Olesen Svømning
2012 Lasse Norman Hansen Cykling
2013 Maja Jager Bueskydning
2014 Camilla Pedersen Triatlon
2015 René Holten Poulsen Roning
2016 Pernille Blume Svømning
2017 Viktor Fischer Fodbold
2018 Caroline Wozniacki Tennis
2019 Mads Pedersen Cykling

 

Spilforslag til Årets Sportsnavn

Der er lagt op til en tæt kamp mellem Pernille Harder og det danske banelandshold om den flotte hæder. Vi mener dog, at pilen peger på Harder som vinder. Hun har som nævnt haft en ekstraordinær sæson, hvor hun allerede har hentet store individuelle priser.

Banelandsholdets flotte triumf er naturligvis også kommet i  hus på baggrund af flere års hårdt arbejde. Vi tror da også, at de ville have taget prisen, hvis ikke OL var endt med at blive udskudt. Hvis de kan holde det tårnhøje niveau til næste år, vil de også til den tid være en oplagt kandidat. OL havde i vores øjne været tungen på vægtskålen.

Derfor mener vi, at Harder i år vil komme til at løbe med prisen efter en sæson med stor succes på klubplan samt med landsholdet.

Her på redaktionen anbefaler vi at spille på, Pernille Harder vinder Årets Sportsnavn 2020 til odds 1,55 på Oddset.

 

Bookmaker is inactive