Indenfor kampsport bliver det ikke meget større end Conor imod Khabib. Kampen står natten til søndag, hvor McGregor og Khabib går i buret mellem klokken fire og klokken seks. Det er den klassiske fortælling om en grapler imod en striker og to forskellige sportsgrene og stile. Hvilken stil, der er overlegen kan diskuteres længe, men der er ingen tvivl om, at Khabib er favorit i denne kamp. Det ses tydeligt på bookmakeren bet365s odds på kampen.

Indlæser…

Disse odds leveres af bookmakeren bet365

Statistik overblik over, hvordan de to UFC-kæmpere Khabib og Conor McGregor har præsteret hidtil i deres karrierer.

Odds på McGregor vs. Khabib

De bedste Khabib vs. McGregor odds odds på internettet finder man hos bookmakeren bet365. Her er der både høje odds på vinderen af McGregor – Khabib, men også masser af forskellige oddsmuligheder. Man behøves altså ikke nødvendigvis nøjes med at oddse på sejrherren, men kan også vælge andre ting. Det kan for eksempel være, hvordan kampen afgøres, hvornår kampen afgøres og mange andre ting.

Det er selvfølgelig ligeledes muligt at liveoddse på Khabib mod McGregor hos bet365. Her bliver oddsene løbende opdateret i takt med at kampen skrider frem.

Khabib vs. McGregor spilforslag

Der er masser af spændende spilmuligheder på dette opgør. Der er dog tre odds på Nurmagomedov imod Conor McGregor, der skiller sig ud fra mængden.

Det første er i den sikre ende. Vi anbefaler, at man spiller på, at kampen ikke går alle runder ud. Som det forklares senere i denne McGregor – Khabib optakt, har begge kæmpere nogle facetter, der taler stærkt i deres favør. På grund af den utrolig spændende match up, forudser vi, at denne kamp slutter før tid.

Indlæser…

Disse odds leveres af bookmakeren bet365

Selvom vi finder flot værdi i, at kampen ender før tid, tror vi dog, at den afgøres i de senere runder. For begge kæmpere er dette den største kamp i karrieren, og de vil derfor gøre alt for at vinde den. Man komme til at se dem kæmpe hårdt for sejren, og et fremragende Khabib vs. Conor odds er altså på over 3,5 omgange.

Indlæser…

Disse odds leveres af bookmakeren bet365

Sidst men ikke mindst anbefaler vi et spil i Khabibs favør. bet365 har et flot odds på, at Khabib enten vinder på KO, TKO, submission eller DQ. Selvom McGregor er den mest kendte af de to, er Khabib den bedste, hvorfor han også er favorit.

Indlæser…

Disse odds leveres af bookmakeren bet365

bet365 Følg spilforslagene hos bet365 nu

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

McGregor imod Khabib tidslinje

Opbygningen til lørdagens UFC-brag startede allerede tilbage i starten af 2015. Siden dengang har fans over hele verden drømt om, at de to giganter en dag ville mødes i oktagonen. Hele opbygningen til Khabib vs. McGregor kan ses i tidslinjen forneden

  1. 26. marts, 2015: McGregor forudser Khabib som 155 mester
  2. 2. april, 2015: Khabib udfordrer McGregor officielt
  3. 12. december, 2015: McGregor bliver 145 mester på 13 sek. 
  4. 27. december, 2015: Khabib ændrer sin tone
  5. 7. januar, 2016: McGregor sigter efter 155 pound bæltet
  6. 16. april, 2016: Khabib vender tilbage med et brag
  7. 23. september, 2016: Khabib bliver offer for kamp branchen
  8. 11. november, 2016: Backstage konfrontering
  9. 12. november, 2016: Mcgregor vinder 155 bæltet og skriver UFC historie
  10. 26. august, 2017: McGregor tager imod bokselegenden
  11. 30. december, 2017: Khabib modbeviser kritikere med dominerende sejr
  12. 5. april, 2018: McGregors famøse bus angreb
  13. 7. april, 2018: Khabib bliver endelig 155 pound mester
  14. 3. august, 2018: Khabib vs. McGregor er nu officielt
  15. 20. september, 2018: McGregors mentale krig sættes i gang
  16. 5. oktober, 2018: UFC´s officielle vejning og sidste face-off
  17. 6. oktober, 2018: Ventetiden er ovre! Khabib imod McGregor

Kæmpernes styrker og svagheder

Kampen står i mellem sportens allerstørste stjerner, og det ses tydeligt, når man ses på deres kamphistorik. De er begge gået fra sejr til sejr, hvorfor fans over hele verden også har ventet på denne kamp i årevis. Nu står den så endelig for døren.

Conor McGregor er en taktisk klog kæmper

Kampstatistik for MMA-kæmperen Conor McGregor forud for hans kamp imod Khabib Nurmagomedov.

Der er ingen vej udenom, at Conor McGregors vej til toppen, hans rise to fame, har været spektakulært. Han startede sin UFC-karriere som featherweight vejende 65 kg. I hans første kamp stod han overfor Marcus Brimage, der blev besejret på knockout allerede i første runde. Brimage størrelse og kampstil passede perfekt til McGregor, der havde en klar reach og size advantage. Brimage, en klassisk striker, forsøgte at tage kampen til McGregor, hvilket viste sig at være  en fatal fejl. 

McGregor er nemlig en taktisk klog fighter, og han læste hurtigt, at han havde en high guard på Brimage, hvorfor han droppede sine overhand strikes og i stsedet gik over til counter uppercuts hver gang, Brimage forsøgte at strike med ham. Taktikken virkede, da Brimage kort efter lå knockoutet i gulvet.

Kampen beviste, at McGregor kan aflæse sine modstandere og ændre taktik i løbet af en kamp. Da han samtidig er en strålende counter puncher, gør dette ham yderst svær at besejre. Sejren over Brimage bruges derfor også ofte som eksempel på, hvorfor Conor McGregor har været så succesfuld i UFC. Dette gælder især, når han har mødt standup strikers, der går efter at tage kampen til modstanderen. Disse passer perfekt til McGregors stil, og alle hans modstandere har mærket hans kraftfulde counter left hand.

Svag imod graplers

McGregor har dog også svage punkter. Før Khabib vs. McGregor har mange eksperter nævnt irerens kamp imod Chad Mendes. Mendes erstattede skadede Jose Aldo i kampen, og han fik blot tre ugers forberedelsestid til kampen imod McGregor. Dette viste sig langt fra at være nok til at få ham i topform.

Chad Mendes er en højt kvalificeret grapler, og han udstillede virkelig McGregors svaghed imod denne kampstil. Hele fire gange fik Mendes ireren ned på gulvet i de første to runder, og McGregor fandt aldrig et modsvar på Mendes’ wrestling. Til slut blev Mendes’ manglende kampform dog udstillet, hvorfor han løb tør for kræfter. Dette tillod McGregor at erobre overtaget, hvorefter han vandt på en TKO.

Imens Mendes stadig var frisk, var det dog tydeligt, at Conor McGregor manglede et et svar på, hvordan man skal kæmpe imod en dygtig grapler. Nu møder han så Khabib, der endnu dygtigere og farligere end Mendes.

Lange kampe skaber problemer

Der er ikke meget, der tyder på, at McGregors kamp imod Khabib bliver ligesom hans forrige featherweight-kampe. Conor McGregor har nemlig problemer i de højere vægtklasser, hvor hans one punch KO-power ikke følger med ham. Derudover lader hans kondition og fysiske form også noget tilbage at ønske.

Dette så man tydeligt, da han mødte Nate Diaz ved UFC 196 i 2016. McGregor skulle egentlig have mødt Rafael Dos Anjos i en kamp om 155 pound bæltet, men sidstnævnte blev skadet blot 11 dage før kampen.

Diaz, der længe havde kæmpet for at få en kamp imod McGregor, rystede efterfølgende hele MMA-verden ved at choke ireren ud i anden runde. Kampen startede ellers i McGregors favør, og han virkede ovenpå efter første runde. Efterfølgende viste det sig dog, at McGregors power ikke var nok til at stoppe Nate Diaz, og han løb langsomt tør for energi. De to kæmpere mødtes i en rematch fem måneder senere, som McGregor vandt på majority decision, men sejren kunne ligeså godt have gået til Diaz.

Begge kampe udstillede endnu en af Conor McGregors svagheder. Han er dødelig overfor sine modstandere i starten af kampene, men han bliver langsomt dårligere og dårligere. Conor McGregor er en sprinter, imens folk som Diaz og Khabib er marathonløbere, der bare bliver ved og ved.

 

Bomstærke Khabib Nurmagomedov

Kampstatistik for UFC-fighteren Khabib Nurmagomedov forud for hans kamp imod Conor McGregor.

Khabib Nurmagomedov er på mange punkter Conor McGregors diametrale modsætning. Dette gælder både på og udenfor buret. For at forstå Khabibs evner skal man se nærmere på hans baggrund og rejse til UFC’s light weight-titel.

Khabib er født og opvokset i den muslimske republik Dagestan i den kaukasiske del af Rusland. Dagestan led hårdt under krigene i naborepublikken Tjetjenien i 1990’erne, hvor lokale frihedskæmpere kæmpede imod den russiske hær. Dagestan er den dag i dag et fattigt og krigshærget område.

I frustration over, at de lokale unge ikke havde noget fornuftigt at tage sig til, åbnede Khabibs far en sportsklub i sin stue. Her trænede han Khabib og resten af områdets unge drenge i wrestling og sambo, en russisk kampsport. Dagestan har lange traditioner for wrestling og ved OL i Rio vandt repræsentanter fra republikken hele fem medaljer, hvilket var flere end nogle andre lande.

Selvom Khabib havde sin far som træner, blev han kastet i ilden med det samme. I en alder af blot fem år blev han filmet imens, han wrestlede med en bjørn. Wrestling tages altså dybt seriøst i Dagestan, hvorfor Khabib lige fra barnsben af har trænet frem imod denne kamp.

Med Khabibs baggrund er det ingen overraskelse, at han indtog UFC med storm. Han startede i 155/70 kg.-klassen,  hvor han destruerede sine modstandere. I april 2014 slog han Rafael Dos Anjos med sin overlegne wrestling, hvilket sikrede ham 155-titlen. Desværre sad Khabib efterfølgende ude med skader i de næste to år, hvorfor hans karriere stagnerede en smule. I foråret 2016 vendte han tilbage til den største scene, da han stod overfor Darrel Horcher. Han holder dog ikke længe og rammer kun Khabib seks gange i to runder.

Khabibs aggressivitet gør ham udsat

Ved UFC 205 møder Khabib Michael Johnson i en kamp, mange snakker om den dag i dag. Denne bruges som et eksempel på, hvorfor Conor McGregor vil vinde opgøret. Allerede to minutter inde i opgøret lander Johnson et højre hook, og kommentator Joe Rogan påpeger, at den uovervindelig Khabib for første gang viser svaghedstegn. Herefter blev klasseforskellen dog for stor, da Khabib får presset Johnson imod buret og får ham ned på gulvet. Dette forsegler Johnsons skæbne, der bliver domineret i resten af kampen indtil, Khabib får sejren på submission i tredje runde. Herefter kommer russeren med det efterhånden legendariske statement, der startede Khabib vs. Conor hypen:

Hey guys. Irish 6 million and Russian 150 million.

Efter kampen imod Johnson har UFC-publikummet for første gang noget konkret at pege på, når snakken falder på Khabibs uovervindelighed. Hans konstante forward pressure bryder ganske vist modstanderne ned, men gør ham også udsat. Imod Johnson gik Khabib direkte ind i et clean slag. Russerens stand-up er utvivlsomt hans største svaghed. Hans aggressive kampstil passer simpelthen perfekt til en precision counter striker. Johnson hører ikke til i denne kategori, men alligevel viste han, at Khabib kan rystes med sit højre hook.

Khabib kan tage imod hårde slag

Selvom Khabib nogle gange tager imod hårde slag på grund af sin stil, kan han sagtens klare det. Dette viste han imod brasilianske Edson Barboza, der nok er den bedste striker, han nogensinde har mødt. Ligesom Conor McGregor foretrækker Barboza også at indtage burets midte, hvorfra han holder modstanderen på afstand med distancespark og præcisionsslag.

Alligevel tog det ikke Khabib længe at presse ham ud i siderne. Barboza var på hælene gennem det meste af kampen, da Khabib til perfektion lykkedes med at få ham op imod buret og ned i gulvet. Brasilianeren kunne simpelthen ikke få sin russiske modstander væk, og han tog derfor imod et hav af slag. Efter tre runder med konstant dominans, fik Khabib en fortjent sejr. Han beviste dermed også, at han sagtens kan tage imod hårde slag og samtidig presse sin modstander på bagbenene samtidig med, at han holder et højt tempo gennem hele kampen.

Kæmpernes seneste kampe

Forud for Khabib imod McGregor er det også værd at se nærmere på de to fighteres seneste kampe. Begge er rejst til Las Vegas med sejre i bagagen, og deres selvtillid bør derfor være i top.

Conor McGregor

Irerens seneste kamp var imod 155-mesteren, Eddie Alvarez. McGregor havde klar size og reach advantage imod den ellers dygtige standup fighter. Disse fordele blev brugt til perfektion, og McGregor sikrede sig en sejr via TKO i anden runde. Kampen var relativt ensidig, og McGregor viste sig virkelig fra sin bedste side som en verdensklasse striker.

Nogle af McGregors svagheder blev dog også udstillet. Alvarez clinchede, hver gang han blev rystet af McGregors strikes. Dette gav ham kontrollen over ireren gang på gang, og McGregor havde intet effektivt modtræk. Havde Alvarez udnyttet sin wrestling baggrund bedre i disse momenter, kunne han have taget sejren. Samtidig var det værd at bemærke, at McGregors slag ikke havde den samme dødelige effekt som i den lavere vægtklasse. I stedet var det hans distance control og precision, der sikrede ham sejren.

Khabib Nurmagomedov

Russerens seneste var imod Al Iaquinta. Han skulle oprindelig have mødt Tony Ferguson, men han måtte trække sig fra kampen ugen før kampen. Erstatningen var Max Halloway, men to dage før kampen måtte han også melde afbud på grund af sundhedsmæssige problemer.

I frustration over en manglende modstander udfordrede Khabib selveste King Kong.

I stedet for den legendariske gorilla trådte Al Iauinta dog til. Det var efter en pressekonference i forbindelse med denne kamp, at Khabib blev angrebet af Conor McGregor og hans kammerater. Det var første gang verden blev introduceret til rivaliseringen mellem sportens to største stjerner.

Khabib vandt kampen over Iaquinta på majority decision, hvilket sikrede ham titlen som 155-mester. Kampen udstillede dog også, at Khabib har mangler i stand-up. Joe Rogan påpegede for eksempel, hvor slemt det står til med Khabibs bokseegenskaber.

 

Hvordan bliver kampen afgjort?

Der hersker som bekendt ingen tvivl om, at Conor McGregor og Khabib er de to største i sporten i øjeblikket. Det er to kæmpere med vidt forskellige styrker, hvorfor denne kamp også er ekstra interessant.

Det taler for McGregor

McGregor er utvivlsomt en af de bedste precision strikers i hele UFC. Hans evne til at kontrollere afstanden til modstanderne er hemmeligheden bag hans kontrol over oktagonen.

Han bruger altid de første minutter til at få kontrollen over burets midte. Herefter tvinger han modstanderne til at løbe frem imod hans counter left eller blive ved med at tage imod spark og precision striks.

McGregor er dog mere kendt for sine evner i medierne end i buret. Han formår at intimidere sine modstandere allerede inden kampene begynder, og han starter derfor sine kampe med et mentalt overtag. Hans evner til at trash talke og nedbryde modstandernes kampgejst sammenlignes ofte med Muhammed Alis, og det er en stor fordel.

Flere af McGregors tidligere modstandere har fortalt, hvordan hans trash talk var med til at demoralisere og ryste dem både før og under kampene. Imod Eddie Alvarez drillede Conor McGregor endda på famøs vis sin modstander ved at stå i midten af buret med hænderne bag ryggen. Han er simpelthen omringet af en aura af uovervindelighed, der får modstanderne til at tvivle på sig selv og deres mulighed for sejr.

Det taler for Khabib

Der er ingen tvivl om, at Khabib er den bedste wrestler i hele UFC. Hans evne til at diktere, hvor kampen skal befinde sig er hovedårsagen til, at han aldrig har tabt en MMA-runde.

Ligesom Conor McGregor har Khabib en suveræn kontrol over buret. Dog på en anden måde. Khabibs konstante pres betyder, at det blot er et spørgsmål om tid før, at han kommer ind på kroppen af sin modstander. Så snart det sker, er sejren stort set sikret.

Khabib har endnu ikke været i en kamp, der for alvor udmattede ham. Hans udholdenhed er en stor styrke, og han går ikke ned i tempo i løbet af en kamp. Fra start til slut kører han på, og på den måde kan han knække sine modstandere.

Sidst men ikke mindst sikrer hans ydmyge baggrund, at han aldrig tager sejrene for givet. Han går ydmygt til enhver opgave og er altid forberedt til perfektion. Samtidig bruger Khabib ikke tid på mindgames men koncentrer sig blot om den kommende opgave.

bet365 Odds på kampen hos bet365 nu

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Bookmakeren bet365s officielle logo. Hos bookmakeren kan man sætte Vuelta Espana 2018 odds på både samlet vinder og de forskellige etaper.