AaB og OB ramler sammen i den sene søndagskamp. Kent Nielsen, Kenneth Emil Petersen, Nicklas Helenius, Anders K. Jacobsen, Rasmus Jönsson, Jacob Barrett og Mathias Thrane skal alle op imod deres gamle klub, men de skal nok ikke regne med nogen varm velkomst. Blot to point og én placering skiller de to hold i tabellen. Forvent derfor to toptændte mandskaber der skal kæmpe om tre yderst vigtige point på Aalborg Portland Park.

AaB ligger nummer otte med 16 point og spillede i mandags 1-1 på udebane med bundproppen Randers FC. Det var deres 13. udekamp i streg uden sejr. På hjemmebane er nordjyderne dog ubesejrede i de sidste fem opgør (tre sejre og to uafgjorte).

OB ligger på en syvendeplads med 18 point og spillede i søndags 1-1 på udebane med Lyngby. I onsdags blev man rundbarberet på hjemmebane af FC Midtjylland med cifrene 0-3. Der kan derfor være lidt træthed at spore i Kent Nielsens trup efter tre kampe på en uge.

Hos bookmakerne er hjemmeholdet fra Aalborg favoritter. En AaB-sejr giver odds 2,23 hos Betsafe, mens en OB-sejr belønnes med odds 3,15. Uafgjort giver pengene 3,30 gange igen.

Læs vores anmeldelse af Betsafe her og lær mere om en af Danmark bedste bookmakere.

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: AaB – OB

AaB

De bolchestribede nordjyder har blot tabt én ud af deres seneste 12 opgør, hvoraf to af dem var i DBU Pokalen. De har dog spillet uafgjort hele seks gange i disse 12 kampe. Derfor er AaB stadig et godt stykke fra klubbens målsætning om at komme med i mesterskabsslutspillet. Defensiven har i store dele af sæsonen set stabil ud. Morten Wieghorsts mandskab har dog haft ekstremt svært ved at få netmaskerne til at blafre. De har kun scoret 13 gange i ligeså mange Superliga-kampe.

Cheftræneren må se bort fra reservemålmand Michael Lansing som stadig er ude med en rygskade, men han forventes snart tilbage i træning. Angrebstalentet Marco Harboe Ramkilde er stadig ankelskadet og er først tilbage i det nye år.

Rasmus Würtz har døjet med en rygskade og sygdom det sidste stykke tid, men kan måske være at finde på aalborgensernes bænk til opgøret. Han starter dog højst sandsynligt ikke inde, da både Magnus Christensen og Filip Lesniak har gjort det glimrende i anførerens fravær. Robert Kakeeto, som lige har forlænget sin kontrakt til 2020, har endvidere fået masser af spilletid og leveret solide præstationer.

Viceanfører Kasper Risgård har også døjet en del med skader, men han er blevet brugt som indskifter i de sidste par kampe. Jakob Ahlmann vender tilbage, efter han sad ude med karantæne mod Randers FC. Patrick Kristensen vikarierede på venstre back, men det var hans første kamp i næsten et halvt år, så han må nok tage plads på bænken igen. Ahlmann har været i god form den her Alka Superliga-sæson, hvor det er blevet til både mål og assists, så det er en klar styrkelse af AaB-mandskabet at få ham tilbage.

 

OB

Odenseanerne har været rimelig svingende i de sidste ti kampe, hvor det er blevet til fire sejre. To af disse fire sejre var dog i DBU Pokalen mod Dalum IF og Fremad Amager. Derudover har de spillet fire uafgjort og tabt to. Det ene nederlag kom i onsdags, da Kent Nielsens tropper røg ud af pokalen til FCM.

Cheftræneren har en næsten skadesfri trup at vælge imellem. Kun unge Jacob Buus Jacobsen er ukampdygtig til opgøret. Anfører Kenneth Emil Petersen vender tilbage fra karantæne, og han starter med stor sandsynlighed inde i det fynske midterforsvar.

Mikkel Desler forudser en kamp, hvor det kommer til at handle om at være i boldbesiddelse i så lang tid som overhovedet mulig. Han siger endvidere, at ingen af de to hold håber på en fysisk betonet kamp.

– Jeg håber på en kamp, hvor vi kan sætte et solidt spillemæssigt præg på kampen og forhåbentlig kan vi få tre point ud af det. Vi forsøger i hver eneste kamp at være dominerende, ligegyldigt om det er det ene eller det andet hold. AaB er et hold, som nok ikke vil have at det bliver en fysisk betonet kamp, hvilket vi heller ikke vil. Jeg tror, at det bliver en kamp om at være boldbesiddende og så er det et spørgsmål om, hvem der udnytter det bedst, udtaler den alsidige fynbo til klubbens hjemmeside.

 

Spilforslag

AaB var ekstremt uheldige med ikke at få alle tre point med hjem fra Randers. Et minut før tid blev de snydt for et hjørnespark, og det endte i stedet for med en udligning i det 95. minut. Det var nordjydernes syvende pointdeling i 13 kampe.

På hjemmebane har aalborgenserne dog vundet de sidste tre kampe med en samlet målscore på 6-2. Det ligner også endnu en hjemmesejr på søndag. AaB’erne vil være topmotiverede for at sende odenseanerne tilbage til Fyn uden point. Da nordjyderne heller ikke spillede pokalbold i midtugen, ligner det en sejr til de rød-hvide. Betsafe giver odds 2,23 på en sejr til hele Nordjyllands hold.

 

Bookmaker is inactive