Der står topkamp på menuen, når Superligaens nummer fem AC Horsens fredag aften tager imod det suveræne førerhold FC Nordsjælland. Ser man på de to holds seneste form, bør Nordsjælland være favoritter, men det er altid svært at forudsige præcis, hvor holdene står efter en landskampspause.

At Horsens har problemer blev tydeligt i sidste onsdags pokalkamp imod upåagtede Varde IF. Her måtte Den gule fare ud i forlænget spilletid før, de til sidst hev en 5-3 sejr i land. Dette på trods af at Horsens førte 3-1 indtil det 88. minut.

For FC Nordsjælland kunne landskampspausen ikke have kommet på et dårligere tidspunkt. Tigerne fra Farum var før landskampspausen Danmarks suverænt bedst spillende fodboldhold, og de havde alt det momentum, man kunne ønske sig. I deres sidste kamp smadrede de således FC København med 3-0 på Rights to Dream Park, og de virker ustoppelige i øjeblikket.

Bookmakerne har da også pæn tiltro til Nordsjælland, der er favoritter til at tage sejren. Hos bookmakeren bet365 får man odds 2,05 på, at Nordsjælland vinder kampen. Til sammenligning er der odds 3,30 på en Horsens-sejr, imens man får odds 3,60 på uafgjort.

 

Spil på kampen hos bet365 >>

 

Optakt: AC Horsens – FC Nordsjælland

AC Horsens

Den gule fare fra Horsens har fået en flot sæsonstart, hvilket deres femteplads i ligaen er bevis på. På det seneste er der dog kommet lidt malurt i bæret, da Horsens ikke har vundet i deres tre seneste ligakampe. Det hører dog med til historien, at disse tre kampe har budt på udekampe imod både FC København og Brøndby samt en hjemmekamp imod AaB. Det har dermed været yderst svære kampe, hvorfor de to point Horsens fik samlet sammen, trods alt må betegnes som udmærket. De var endda tæt på at vinde i Parken imod FCK, hvor de førte indtil sent i anden halvleg.

På transfervinduets sidste dag forstærkede AC Horsens sig med den unge angriber Oliver Drost, der kom til på en lejeaftale fra Vejle Boldklub. Drost har tidligere bombet mål ind på stribe for B93 i 2. Division, og han får nu muligheden for at afprøve sig på allerhøjeste niveau. Det kommer dog formentlig til at tage lidt tid før, at han er klar til startopstillingen, men Drost er en utrolig spændende spiller med et stort potentiale.

Til kampen imod FC Nordsjælland må AC Horsens undvære den skadede trio Thomas Kortegaard, Mathias Nielsen og Lasse Kryger, derførst forventes tilbage på træningsbanen senere på måneden.

FC Nordsjælland

Det er svært at rose FC Nordsjælland nok for deres flotte sæsonstart. På trods af salg af flere profiler er Kasper Hjulmands tropper stormet fremad, og de ligner i øjeblikket et meget seriøst bud på en kommende dansk mester. Sådan går det næppe, da sæsonen stadig er ung, men det er svært at se nogle begrænsninger for Nordsjælland som de spiller i øjeblikket.

Nordsjælland banker mål ind på stribe, og især de to ghanesiske angribere Godsway Donyoh og Ernest Asante har været fuldstændig fremragende. Donyoh og Asante har scoret henholdsvis fem og syv mål på nuværende tidspunkt, og de ligger nummer et og tre på Superligaens topscorerliste. De har dermed fået fansene til at glemme alt om sidste sæsons topscorer Marcus Ingvartsen.

Nordsjælland er dog meget mere end blot de to angribere. Hjulmand har fået skruet et fremragende fodboldhold sammen, og det er en velsmurt maskine over hele linjen. På transfervinduets sidste dag blev truppen endda endnu stærkere, da Nordsjælland hentede den tidligere landsholdsmålmand Nicolai Larsen i AaB.

Omend den nuværende målmand Runar Runarsson har gjort det fint siden, at han blev fast i sidste sæson, er Larsen en solid opgradering på positionen. Larsen har spillet 203 Superliga-kampe og har flere gange været inde omkring det danske landshold. Han må derfor forventes på sigt at skulle være førstemålmand.

Spilforslag

Det er altid svært at forudsige, hvordan holdene reagerer på en lang landskampspause. En fingerregel er, at landskampspauser gavner hold i krise mere end hold, der kører godt, hvilket er værd at holde i baghovedet forud for denne kamp.

På trods af dette så får Horsens formentlig rigtig svært ved at stoppe Nordsjællands offensiv. Nordsjælland har allerede scoret 19 mål, hvilket især skyldes de gode form hos Asante og Donyoh. Netop derfor er det også svært at se forbi de to angribere, og vi spiller derfor på, at Ernest Asante scorer i kampen til odds 2,40 hos bet365. Asante har simpelthen været flyvende i denne sæson, og han bør komme frem til en pæn portion chancer imod et svagt AC Horsens mandskab.

Netop på grund af Nordsjællands gode form, og Horsens modsvarende dårlige, er det også svært at se forbi et spil i Nordsjællands favør. På grund af landskampspausen vælger vi dog en mere forsigtig tilgang, og spiller derfor FC Nordsjælland til at vinde draw-no-bet til odds 1,50 hos bet365. Dette vil sige, at man får indskuddet tilbage i tilfælde af, at kampen ender uafgjort.

Spil på kampen hos bet365 >>